روزنامه‌نگار اردبیلی: انتخابات خانه مطبوعات باید طبق اساسنامه این تشکل صنفی برگزار شود

کدخبر: 963456

توحید مهدوی گفت: شرایط عضویت افراد در خانه مطبوعات در فصل پنجم اساسنامه به صورت دقیق اعلام شده اما حتی به این قسمت از اساسنامه هم عمل نشده است/ مجمع انتخاباتی، شبیه انتصاب بود

توحید مهدوی، روزنامه‌نگار اردبیلی و عضو خانه مطبوعات استان اردبیل در گفتگو با «نسیم»، با شرح ایرادات قانونی انتخابات خانه مطبوعات اردبیل که در هفته‌های گذشته برگزار شده است، گفت: بی‌توجهی به اساسنامه خانه مطبوعات در انتخابات، شبه انتصابات محرز است. انتخابات خانه مطبوعات باید طبق اساسنامه این تشکل صنفی برگزار شود. نباید عده‌ای به دلیل منافع شخص و ترس از عدم رای‌آوری، اساسنامه را نادیده و قانون را زیر پای تفکرات انحصارطلبانه خود له کنند. مجمع هفته گذشته بیشتر از آنکه انتخاباتی باشد، شبیه انتصابات بود و تخلفات عدیده از اساسنامه در این مجمع بر کسی پوشیده نیست.

وی گفت: طبق ماده 28 اساسنامه اگر حداکثر تا یک ماه قبل از انقضای ماموریت دعوت مجمع انجام نشود مدیر خانه و هیچ یک از اعضای هیأت‌مدیره و بازرسی حق نامزدی در سمت‌های فوق برای اولین دوره پیش رو را ندارند. بنابراین با توجه به اینکه ماموریت هیأت مدیره در شهریورماه به پایان می‌رسید، باید در مردادماه دعوت مجمع انجام می‌شد اما این کار انجام نشده است پس هیچ‌یک از اعضای هیات مدیره حق نامزدی در انتخابات را ندارند اما سه نفر نامزد شده‌اند.

مهدوی با یادآوری اینکه طبق ماده هفتم اساسنامه در دعوت به مجمع به کلیه اعضای خانه مطبوعات پیامک دعوت ارسال شود به طوری‌که حداقل دو سوم پیامک‌ها به اعضا تحویل داده شده باشد، گفت: اما در مجامع اول و دوم این کار صورت نگرفت و در مجمع اول سه نفر و در مجمع دوم 8 یا 9 نفر از اعضا حضور داشته‌اند و نماینده ارشاد با معرفی‌نامه کتبی در این مجامع تصمیم گیرنده وجود نداشته است. طبق ماده 19 اساسنامه مجمع فوق‌العاده اول با حضور حداقل دو سوم اعضا و در صورت به حد نصاب نرسیدن، مجمع فوق‌العاده دوم حداقل با حضور یک پنجم اعضا رسمیت می‌یابد که در هیچ یک از مجمع‌ها این تعداد اعضا حضور نداشته‌اند. طبق ماده 21 اساسنامه در هیأت مدیره دو نفر از مدیران مسئول نشریات استان با یک نفر عضو علی‌البدل انتخاب شوند که در این انتخابات هیچ فردی در بخش مدیر مسئولی نامزد نشده بود.

روزنامه‌نگار اردبیلی ادامه داد: طبق ماده 21 اساسنامه، یک نفر از مسئولان نمایندگی خبرگزاری‌ها با یک نفر عضو علی‌البدل باید در هیات‌مدیره خانه باشد که در انتخابات، تنها یک نفر در این بخش نامزد شده بود که او هم طبق ماده 28 اساسنامه حق نامزدی نداشت. طبق تبصره 2 ماده 21 اساسنامه، به جز بخش سرپرستی روزنامه‌های سراسری و خبرگزاری‌ها، هیچ یک از اعضای هیات‌مدیره نمی‌توانند شغل رسمی دولتی یا نهادهای عمومی داشته باشند که در بخش روزنامه‌نگاران، این تبصره نقض شده است. احراز صلاحیت نامزدها بر عهده اداره ارشاد است که احراز صلاحیت سه نفر از افراد در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. طبق ماده 40 باید دو نفر به عنوان بازرس اصلی و یک نفر به عنوان بازرس علی‌البدل انتخاب شوند که در انتخابات تنها دو نفر در بخش بازرس نامزد شده بودند و هیچ عضو علی‌البدلی وجود ندارد. طبق تبصره یک ماده 10 وکالتنامه‌های رسمی و محضری، باید حداقل دو روز قبل از برگزاری انتخابات به بازرس تحویل داده شود که اینچنین نبوده است. شرایط عضویت افراد در خانه مطبوعات در فصل پنجم اساسنامه به صورت دقیق و کاملا گویا و صریح اعلام شده اما حتی به این قسمت از اساسنامه هم عمل نشده و در انتخابات افرادی دارای حق رای بودند که شرایط لازم را برای عضویت در خانه نداشتند و در مقابل دو تن از سرپرستان خبرگزاری‌های فعال در استان و تنی چند از مدیران مسئول نشریات محلی و سرپرستان نشریات سراسری در استان حق رای نداشتند که این مساله، شائبه مهندسی انتخابات را پررنگ‌تر کرده است.

ارسال نظر: