زندگینامه و سوابق کاری" محمد سرافراز" ریاست جدید سازمان صدا و سیما
«نسیم» گزارش میدهد: ریاست جدید رسانه ملی فارغ التحصیل رشته علوم سیاسی از دانشگاه بیروت، سابقه راهاندازی و مدیریت اغلب شبکههای برون مرزی آن سازمان از جمله Press TV و العالم را در کارنامه دارد
به گزارش خبرنگار «نسیم»، سرافراز 54 ساله فرزند مرحوم "حجتالاسلام حاج شیخ ابوالفضل سرافراز"،یکی از وعاظ شهیر تهران و موسس مدرسه حضرت ولی عصر(عج) در قم و از شاگردان امام خمینی(ره) است.
وی برادر شهیدان "جواد سرافراز"(رئیس دفتر شهید بهشتی و عضو حزب جمهوری اسلامی که در حادثه هفتم تیر به شهادت رسید) و "علی سرافراز"(در سال 1365 در منطقه عمومی شلمچه به شهادت رسید) است.
سرافراز چند سالی است که در رشته علوم سیاسی از دانشگاه بیروت فارغ التحصیل شده و تالیفاتی در حوزه جهان اسلام داشته است.
کتاب "جنبش طالبان از ظهور تا افول" به تالیف سرافراز، اردیبهشت سال 90 توسط انتشارات سروش منتشر شد. وی در این کتاب به شکلگیری طالبان، گرفتاری آن در دام جغرافیای سیاسی کشورهای بزرگ و قدرتمند منطقهای، ایدئولوژی سلفی- وهابی حاکم بر آن و گرفتاری این جنبش در چنگال کشمکشهای نژادی و منطقهای پرداخته است.
سرافراز فعالیتهای رسانهای خود را در تحریریه روزنامه رسالت آغاز کرد و یکی همکاران نزدیک محمدکاظم انبارلویی(سردبیر فعلی روزنامه رسالت) در این روزنامه بود. وی از دوران ریاست محمد هاشمی رفسنجانی بر رسانه ملی در این سازمان حضور پیدا کرد و از سال 71 تاکنون به عنوان معاون برون مرزی سازمان صدا و سیما مشغول به فعالیت است. وی همچنین طی مدتی مدیر شبکههای هیسپان تی وی، پرس تی وی، کوثر و العالم بود که از این جهت یکی از مدیران با سابقه رسانه ملی محسوب میشود.
وی همچنین در حکم رهبر معظم انقلاب در سال 90 مبنی بر دستور تشکیل شورای عالی فضای مجازی، به عنوان عضو حقیقی این شورا انتخاب شد.
سرافراز به دلیل حضور طولانی مدت در معاونت برون مرزی و آشنایی به مباحث سیاست خارجی و دیپلماسی و همچنین دارا بودن مدرک دکترای علوم سیاسی از دانشگاه بیروت، تسلط به زبان عربی و انگلیسی و همچنین تالیفات در حوزه جهان اسلام؛ تاثیرات قابل توجهی در عملکرد حوزه برون مرزی صدا و سیما و اعلام مواضع در سیاستهای خارجی و اصولی جمهوری اسلامی در فرای مرزها داشته است.
به عنوان نمونه سال 91 زمانی که شبکههای ماهواره ای جمهوری اسلامی از روی ماهواره "هاتبرد" قطع شدند، سرافراز در مصاحبهای اعلام کرد:«شبکههای جمهوری اسلامی ایران به دلیل اینکه دیدگاه متفاوتی نسبت به شبکههای غربی در اطلاعرسانی "حوادث خاورمیانه، اروپا و آمریکا نظیر جنبش والاستریت، اعتراضات مردم به نظام سرمایهداری اروپا" دارد قطع شدهاند».
در واقع میتوان گفت راه اندازی شبکههای برون مرزی از جمله رادیوی اینترنتی "اسلام" به زبان های انگلیسی ،آلمانی، روسی و ایتالیایی، شبکههای Press Tv، Ifilm، العالم و شبکه اسپانیایی هیسپان تی وی از جمله اقداماتی است که در زمان مدیریت سرافراز در معاونت برون مرزی صدا و سیما صورت گرفته است.
برخی منابع غیر رسمی در خصوص معاونین وی در رسانه ملی نیز پیشبینیهایی کردند که از جمله آنها میتوان به "محمدرضا جعفری جلوه(مدیر عامل بنیاد فارابی)، علیاصغر پورمحمدی(مدیر سابق شبکه سوم سیما)، حسین کرمی(قائم مقام سابق معاونت سیما) برای «معاونت سیما»، "غفور مدبر درجزی و مفتح(از مدیران اداره بازرگانی صدا و سیما) " برای «معاونت اداری مالی» و همچنین به "محسن مهاجرانی"(از مدیران سابق سازمان صداو سیما) برای «قائم مقام احتمالی صدا و سیما» اشاره کرد.
از آنجایی که قاطبه گروههای سیاسی کشور رسانه ملی را یک رسانه فراجناحی میدانند و معتقدند ریاست این سازمان باید این خصوصیت را در نوع عملکرد مدیریتی خود بکار ببندد؛ برخی کارشناسان حوزه رسانه محمد سرافراز را از آن جهت برای تصدی سازمان صدا و سیما مناسب میدانند که وی علاوه بر سابقه طولانی مدت در مدیریت رسانه، فردی کمتر شناخته شده، بی حاشیه و بی طرف در عرصه سیاسی است و همین مولفه میتواند عامل جذب گروهها و گرایشهای مختلف سیاسی به رسانه ملی باشد.
از سویی دیگر با توجه به عضویت رئیس سازمان صدا و سیما در هیأت دولت و نقش پر رنگ تعامل میان این سازمان و دستگاه اجرایی کشور به منظور تامین بودجه و پیشبرد اهداف رسانهای رسانه ملی به عنوان بلندگوی جمهوری اسلامی در منطقه و جهان، حضور فردی مدیر، قاطع و بی حاشیه و بی طرف در عرصه سیاسی که بتواند صدا و سیما را در رسیدن به اهدافش یاری دهد ضروری به نظر میرسد.