"وضعیت واحدهای تولیدی اردبیل در موضوع نقدینگی نامناسب است"
رئیس اتاق بازگانی اردبیل گفت: حدود ۱۱۴ میلیارد تومان از محل اشتغالزایی به استان تعلق گرفته است/ سرمایه در گردش میتواند موجب خروج واحدهای تولیدی از رکود شود/ مسئولین استانی به مشکلات صنعت استان اشراف دارند
به گزارش خبرنگار «نسیم»، حسین پیرموذن در نشست بخش خصوصی استان اردبیل با معاون وزیر اقتصاد گفت: خروجیهای جلسه دولت و بخش خصوصی مفید و سازنده بوده است. بر اساس مصوبه بودجه کشوری 10 درصد هدفمندی یارانه به بخش صنعت و معدن پرداخت خواهد شد که این یکی از مصوبات دولت و بخش خصوصی بوده است. محل پرداخت از محل بهرههای بانکی باشد. این مصوبه سه هفته قبل به تصویب هیأت دولت رسیده است.
پیرمؤذن اظهار داشت: در نحوه برخورد و تصمیمگیری برای پرداخت تسهیلات دیدگاه مدیران و بخش خصوصی متفاوت است. واحدهای تولیدی ما در رکود هستند. ما حداقل بالای 65 درصد بودجه استانی به عنوان نقدینگی واحدهای تولیدی نتوانستهایم جذب کنیم و سال گذشته نیز در این حدود عودت داده شد. 114 میلیارد تومان از محل اشتغالزایی به استان تعلق گرفته است. بهره 22 درصد برای سیستم بانکی سم و مضر است و واحدهای تولیدی که هماکنون با این بهرهها دچار مشکل شدهاند نشأت گرفته از همین بهرههای بانکی است. واحدهایی وجود دارد 200 میلیون تومان تسهیلات دریافت کردهاند اما بیش از یک میلیارد تومان هماکنون بدهی دارند.
وی گفت: نقدینگی میتواند موجب خروج واحدهای تولیدی از رکود شود. سیستمهای امنیتی استان همراه بخش خصوصی هستند. پروندههای قضایی واحدهای تولیدی در جلسههای مرتبط رسیدگی قرار میگیرد. اردبیل رتبه 22 پرداخت تسهیلات در کشور را دارد اما در دریافت مالیات رتبه نخست کشور را کسب کرده است. مشکلات صنایع و بخش خصوصی شناخته شده اما چه کسی باید این مشکلات را حل کند. انحراف استان در پرداخت تسهیلات وحشتناک است بیشتر تسهیلات اعطایی برای بخش خدمات و مسکن است. در سالهایی که باید تسهیلات به صنعت پرداخت میشد این مبالغ به خدمات و مسکن پرداخت شده است.