"عمل جراحی ترمیم بدشکلی جمجمه نوزادان توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد"
سرپرست بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان نمازی شیراز افزود: این عمل جراحی با کمک اندوسکوپ برای نخستین بار در جنوب کشور در این بیمارستان انجام شد
به گزارش خبرنگار «نسیم»، محمد مسعودی در جمع خبرنگاران گفت: کودکی که از عارضه کرانیوسینوستوز رنج میبُرد، توسط گروه جراحی مغز و اعصاب کودکان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، برای نخستین بار در جنوب کشور به روش جدید و با کمک اندوسکوپ در بیمارستان نمازی شیراز تحت عمل جراحی قرار گرفت. این بیماری عوارضی بر روی کارکرد مغز در حال رشد کودک دارد و همچنین دارای عوارض ظاهری است که از نظر روانی روی فرد تاثیر میگذارد و بر این اساس تشخیص و درمان به موقع آن از اهمیت بسزایی برخوردار است.
سرپرست بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان نمازی گفت: در روشهای درمان قبلی، جراحی این عارضه به صورت عمل باز و با عوارض زیادی از قبیل طولانیبودن مدت عمل، خونریزی شدید و در مواردی مرگ بیمار بر اثر خونریزی و عفونت همراه بود و همچنین بیمار پس از جراحی به مدت طولانی بستری میشد و هزینه جراحی نیز بالا بود. در روش درمان جدید، ترمیم این ناهنجاری با کمک اندوسکوپ صورت میگیرد که دارای عوارض به مراتب کمتری از روش قبلی است که از جمله آن میتوان به کاهش چشمگیر مدت عمل به حدود 45 دقیقه، انجام عمل بدون خونریزی و بخیه کمتر، کاهش عفونت، کاهش طول مدت بستری بیمار به حداکثر دو روز و کاهش هزینه اشاره کرد.
وی وضعیت بیمار جراحیشده به شیوه جدید را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: این بیمار در حال حاضر از بیمارستان مرخص شده و بعد از 15 روز جمجمه وی به حالت عادی باز میگردد. با حمایت مسئولان و خیرین، این بخش بیمارستان نمازی شیراز پتانسیل تبدیلشدن به قطب جراحی مغز و اعصاب کودکان در ایران را دارد.