در چند ماه گذشته اعتراضات زیادی از سوی کارگران به وضعیت بد کاریشان در گوشه و کنار کشور انجام شده است که «ماجرای اعتراضات کارگران نیشکر هفتتپه» یکی از جدیترین آنهاست اما حالا نمایندگان مجلس شورای اسلامی که رویکرد خود را حمایت از مستضعفان و طبقات محروم جامعه گذاشتهاند، سراغ آنها رفتند تا مطالباتشان را پیگیری کنند؛ اقدامی که بعد از «حضور در غیزانیه» و پیگیری «جلوگیری از کاهش جمعیت» نشان میدهد تغییر مسیر مجلس در جهت پیگیری اولویتها و مطالبات اجتماعی مردم جدی است. بنا بر گزارشی ۳ تن از نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی آقایان سیدنظامالدین موسوی و علی خضریان اعضای کمیسیون اصل 90 و احمد نادری عضو کمیسیون آموزش مجلس برای دیدار با کارگران هفتتپه و رسیدگی به مطالبات آنها به استان خوزستان سفر و از مطالبه قانونی و بحق آنها دفاع کردند و وعده پیگیری مطالباتشان تا رفع مشکل آنها و خانوادههایشان را دادند.
نمایندگان پای کار
اعتراضات کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه که حالا به بیش از 50 روز رسیده است، درباره عدم پرداخت حقوق و دستمزد و حق بیمه آنهاست. آنها خواستار خلع ید اسدبیگی، مدیرعامل موسسه هستند که حالا در جریان پروندههای فساد اقتصادی در فرآیندهای دادگاه است. هفتتپه از جمله شرکتهای بزرگ و موثر کشور بود که در فرآیند خصوصیسازی با رانت و غیراصولی واگذار شد و روز به روز وضعیتش بدتر شد تا آنجا که در آستانه ورشکستگی قرار گرفت.
سیدنظامالدین موسوی در گزارشی از حضور در میان کارگران معترض، با اشاره به عدم پرداخت حقوق 3 ماه اخیر کارگران و 49 روز حضور اعتراضآمیز آنها در گرمای خوزستان مقابل فرمانداری شوش، نوشت: «این کارگران از وعدههای توخالی عصبانی بودند اما گوششان هنوز شنوای حرف حق است و به عدالت امید دارند. تا آخر برای احقاق حقوق قانونیشان در کنارشان خواهیم ماند». موسوی با اشاره به جلسه 5 ساعته با کارگران، در توئیت دیگری نوشت: «امروز در شهر شوش بیش از 5 ساعت با #کارگران_هفت_تپه گفتوگو کردیم و مفصلا اعتراضات و مطالباتشان را شنیدیم. در حوزه نظری همیشه منتقد خصوصیسازی بی در و پیکر شرکتها و کارخانههای ملی بودهام اما امروز عمق فاجعهای که به اسم خصوصیسازی و واگذاری در این سالها به بار آمده را به چشم دیدم». موسوی در جمع کارگران هفتتپه نیز گفت: ما نه برای نمایش و نه برای وعده آمدهایم و خود کارگرزاده هستیم و درد کارگر را میدانیم. برای گفتوگو و حل مساله کارگران بین شما حضور پیدا کردهایم. عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حل مساله حقوق کارگران و پرداخت معوقات این کارگران عزیز دغدغه و کارویژه ما در مجلس است. چرا باید کارگران نیشکر که یکی از اقشار عزیز و زحمتکش کشور هستند، اینگونه 49 روز در این گرما برای حق خود تجمع کنند؟ وی افزود: هیچکس حق ندارد کارگرانی را که بحق تجمع کردهاند، مورد مواخذه قرار دهد و اگر قرار است کسی برای یک اعتراض بحقی دستگیر یا مواخذه شود، منِ نماینده هستم.
احمد نادری، دیگر نماینده تهران و عضو کمیسیون آموزش مجلس نیز در توئیتی، وضعیت کارگران را غمانگیز توصیف کرد و نوشت: «این روزهای هفتتپه محصول سیاستهای نئولیبرال و خصوصیسازیهای بیضابطه و کاملا رابطهای است و باید فکر جدی به حال عاملان آن کرد». وی همچنین گفت که برای رسیدگی به مشکلات کارگران شرکت هفتتپه و وضعیت واگذاری این شرکت از قوهقضائیه پیگیری جدی خواهند کرد. نادری شرط بازگشت اوضاع به روال سابق را توقف «خصوصیسازی رابطهای» دانست و هشدار داد که دولت نئولیبرال باید صدای کارگران را بشنود. نادری گفت: برای پیگیری تداوم تولید و پرداخت معوقات این کارگران با آیتالله رئیسی جلسه خواهیم گذاشت تا قوهقضائیه به این مساله ورود جدی داشته باشد و با عاملان این وضعیت برخورد قاطع کند. بد شدن حال این نماینده مجلس به دلیل شدت گرمای هوا در شوش، از جمله حواشی این دیدار بود که در فضای مجازی بسیار مورد توجه قرار گرفت.
حضور در غیزانیه و پیگیری موضوع آب شرب منطقه
چندی پیش اما وقتی موضوع آب شرب منطقه غیزانیه خوزستان رسانهای شد و مردم از وضعیت نابسامانشان گلهمند بودند، ۱۲ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی جهت بررسی میدانی مشکلات مناطق کمبرخوردار اهواز و بخش غیزانیه وارد استان خوزستان شدند. نمایندگان ابتدا از منطقه حصیرآباد اهواز و سپس روستاهای بخش غیزانیه اهواز بازدید کردند و در جلسهای در تاسیسات نفتی کریت کمپ با شرکت استاندار خوزستان مسائل مربوط را بررسی کردند و بعد از آن با مردم جلسه گذاشتند و حرفهایشان را شنیدند و وعده پیگیری آن را دادند.
بحران جمعیت و تشکیل کمیسیون خانواده
یکی از نخستین اقدامات مجلس یازدهم بعد از تشکیل، پیگیری مساله بحران جمعیت و در اولویت قرار دادن تشکیل کمیسیون خانواده و پیگیری قوانینی برای تسریع ازدواج، فرزندآوری و ازدیاد نسل بود. ترکیب نمایندگان مجلس نیز نوید همین مساله را میداد که مساله خانواده در اولویت قرار میگیرد.
تغییر رویکرد مجلس و توجه به اولویتها
مجلس شورای اسلامی در دوره دهم که در اختیار جریان اصلاحطلب بود عموما دنبال مسائل حاشیهای بود و آنچه از این مجلس در ذهن مخاطبان به یادگار ماند «عکس سلفی با موگرینی» است و آنچه کمتر در نظر نمایندگان بود مسائل اجتماعی کف جامعه بود؛ حالا اما این تغییر به سمت مسائل اصلی و اساسی مردم محسوس است، البته که این اتفاق باید منجر به تنظیم و تنقیح قوانین دقیق و اجرایی و نظارت جدی بر اجرای درست قوانین شود تا تغییر به نفع مردم کامل شود.
در کنار کارگران هفتتپه خواهیم ماند
سیدنظامالدین موسوی، نماینده مردم تهران در مجلس نیز در توئیتی نوشت: مقابل فرمانداری شوش در جمع کارگران هفتتپه حاضر شدیم. ۳ ماه است حقوق نگرفتهاند و ۴۹ روز است زیر آفتاب سوزان مطالبه حقشان را دارند. وی در ادامه این توئیت آورده است: آنها از وعدههای توخالی عصبانی هستند اما گوششان هنوز شنوای حرف حق است و به عدالت ایمان دارند، ما نیز تا آخر برای احقاق حقوق قانونیشان در کنار آنها خواهیم ماند.
علی خضریان، دیگر نماینده تهران که در جمع کارگران هفتتپه حاضر شده بود نیز در این باره نوشت: هفتتپه نماد سیاستهای شکستخورده خصوصیسازی رانتی است که از دهه 70 شروع شد و در دولت روحانی با قوت تمام ادامه یافت.
«روزنامه وطن امروز»