فریدون عباسی در جمع دانشجویان:
خروج قلب راکتور اراک ترفند غرب برای تحقیر ملت ایران بود/ استمرار حذف عدهای از سازمان انرژی اتمی
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی خارج کردن قلب راکتور اراک و سیمان گرفتن آن را ترفند غرب برای تحقیر ملت ایران دانست و اظهار داشت: اگر به عزت گذشته برگردیم این مشکلات قابل حل است به شرط آنکه جریان فکری که دستگاه دولت را به دست گرفته حذف شده و گفتمان انقلاب حاکم شود.
به گزارش « نسیم آنلاین »، تسنیم نوشت: فریدون عباسی بعدازظهر امروز در جمع شرکتکنندگان در طرح ولایت بسیج دانشجویی در استان همدان با تشریح پیشینه مذاکرات هستهای اظهار داشت: این موضوع از زمان دولت اصلاحات و سازندگی شروع شد و تا پایان دولت هشتم با نفی زیرپا گذاشتن قوانین انپیتی از سوی ما ادامه یافت، موضوعی که دولت یازدهم در سال 2015 و در جریان مذاکرات، پذیرفت که این تخلف را جمهوری اسلامی داشته است.
وی با ارائه گزارشات سازمان انرژی اتمی افزود: این سند نشان میدهد که برخی پنهانی موضوعاتی را پذیرفتهاند به همین دلیل من استنباط میکنم توسط برخی افراد که تعدادی از آنها توسط نظام دستگیر شدند در جریان مذاکرات مباحثی بیان شده است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه با بسته شدن ظاهری پرونده هستهای کشور مباحث دیگری مطرح شده است، ابراز کرد: در حال حاضر در پرونده مباحث دیگری مانند وضعیت نظامی و موشکی، حقوق بشر، اعدام و غیره باز شده است که هر روز با طرح مباحث جدید در حوزه حقوق بشر ابعاد تازهتری به خود میگیرد.
وی با تأکید بر لزوم عذرخواهی دولت یازدهم از مردم تصریح کرد: چرا دولت نهم و دهم نپذیرفت که دولتهای قبلی اشتباه کردهاند اما دولت فعلی با وجود دیدگاههای مشترک با دولت اصلاحات و سازندگی این اشتباه را پذیرفته و به جای عذرخواهی و به دنبال به دست آوردن مجلس و شوراها است.
عباسی با اشاره به توان نظامی کشور برای پاسخگویی به هرگونه حمله احتمالی نیز بیان کرد: ما در برابر حمله نظامی، با سایت موشکی پاسخ آنها را داده و از توان نظامی و تسلیحاتی خود استفاده میکنیم به طوری که مقام معظم رهبری خطاب به دشمنان فرمودند اگر حمله نظامی کنید تلاویو و حیفا را با خاک یکسان میکنیم.
وی با تجلیل از رویکرد اقتداری در کشور افزود: آن کسی که اقتداری فکر کرده است و در دستگاه فکری امام خمینی(ره) میاندیشد، میگوید امریکا هیچ غلطی نمیکند چرا که تفکر وی متأثر از قرآن و تبعیت از ائمه اطهار(ع) است.
این استاد دانشگاه با انتقاد از رویکرد منفعلانه برخی افراد نیز عنوان کرد: در الماتی 2، آمریکا جلوی مذاکرات را گرفته است و منتظر انتخابات 92 شد تا برنامهای شبیه 88 را در کشور ما اجرا کند که متأسفانه با وجود مشارکت بالای مردم در انتخابات تفکری روی کار آمد که ارزش مشارکت مردم را درک نکرد.
وی با بیان اینکه کسانی که میگویند پس از برجام صادرکننده اورانیوم هستیم، دروغ میگویند، افزود: در برجام کشورهای غربی ما را ملزم به خروج آب سنگین از کشور کردهاند و این به معنای اینکه ما صادر کننده آب سنگین هستیم، نیست.
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی کشور خارج کردن قلب راکتور اراک و سیمان گرفتن آن را ترفند غرب برای تحقیر ملت ایران دانست و اظهار داشت: اگر به عزت گذشته برگردیم این مشکلات قابل حل است به شرط آنکه جریان فکری که دستگاه دولت را به دست گرفته حذف شده و گفتمان انقلاب حاکم شود بنابراین دانشجویان نباید اجازه دهند نیروهای انقلاب را از دور خارج کنند.
وی با بررسی توافقات، مذاکرات و قطعنامههای صادر شده گفت: نخستین قطعنامه علیه ما چندی بعد از پذیرفتن پروتکل الحاقی از سوی رئیس جمهور اسبق توسط سه کشور اروپائی فرانسه، آلمان و انگلستان صادر شد و ادامه این روند سبب شد پرونده ایران از شورای حکام به شورای امنیت ارسال شود.
عباسی با اشاره به بدقولی و بدعهدی طرف غربی در انجام تعهداتشان تصریح کرد: دلیل اینکه نخستین قطعنامه در ابتدای دولت نهم علیه ایران صادر شد برای این بود که دولتی با گفتمان انقلاب اسلامی روی کار آمد و مردم نیز به مسیر انقلاب اسلامی بازگشتند.
وی با تأکید بر افزایش تقابل دشمن با جمهوری اسلامی ایران با وجود انجام مذاکرات عنوان کرد:در این 10 سال با وجود همه تهدیدها و محدودیتها فرایند چرخه سوخت را کامل کردیم و اجازه ندادیم ما را متوقف کنند گرچه در توافقات اخیر تا 10 سال آینده ادامه این روند به تعویق افتاد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه غرب با دنبال کردن پرونده هستهای به دنبال تغییر رفتار جمهوری اسلامی است، تصریح کرد: در تمام این مدت که ما به دنبال تولید سوخت و ساخت راکتورهای هستهای بودیم تمام پروژهها با نظارت سازمان بینالمللی انرژی اتمی انجام میشد.
وی همچنین با اظهار تأسف از کنار گذاشتن کارشناسان و محققان از سایت هستهای کشور گفت: این اقدام از ابتدای دولت یازدهم آغاز شد و واکنشهای متفاوتی را نیز به دنبال داشت چرا که در این روند افرادی که با نام یاران احمدی روشن شناخته شدهاند و کارهای او را دنبال میکردند از این عرصه حذف شدند.
این دانشمند هستهای افزود: با رسانهای شدن موضوع، این روند تغییر کرد به گونهای که این دسته از افراد به حاشیه کشانده شدند و یا به صورت خزنده از مسئولیتهایشان کنار گذاشتند و حقوق آنها صفر شد به گونهای که آنها هیچگونه درآمدی ندارند.
وی در پاسخ به برخی نگرانیها در رابطه با صنعت هستهای کشور بیان کرد: کشوری که میتواند از غنیسازی 5 درصد به 20 درصد برسد و نسل اول سانتریفیوژهای خود را بومی کند میتواند نسلهای راکتورهای خود را با قابلیت بیشتر و به صورت بومی نیز تولید کند.
عباسی با اشاره به چگونگی ترور شهیدان شهریاری و احمدی روشن نیز بیان کرد: در حال حاضر برای پیشگیری از چنین اتفاقاتی اقدامات مختلفی انجام شده و افراد مهم در هر عرصه نیز برای حفاظت شناسایی شدهاند.
وی با بیان اینکه ما در مقابل ترور یکی از دانشمندانمان باید دانشگاه آنها را نابود کنیم، تصریح کرد: باید خسارت ترور برای دشمن بیشتر باشد به همین سبب اگر ما میتوانستیم این ظرفیت را در خارج از کشور ایجاد کنیم این بازدارندگی نیز برای دشمن ایجاد میشد.
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی کشور با اشاره به اینکه در آینده ترور افراد با ابزارهای پیشرفته انجام میشود، افزود: علاوه بر اینکه جنگ علیه ما به شکل دیگری و در قالب داعش در سوریه، عربستان در یمن و ادعای برخی کشورها نسبت به جزایر سهگانه آغاز شده است اما ترورهای آینده احتمالا با استفاده از پهپاد انجام شود.
وی با تأکید بر اینکه برجام نتوانسته آن قدر که گفته میشود کاری برای کشور انجام دهد، عنوان کرد: از آنجا که جملات در این توافقنامه واضح و قاطع نیست نمیتوانیم به اندازه لازم و کافی از آن بهره برداری کنیم.
عباسی درباره اقدام مجلس در پذیرفتن برجام نیز گفت: مجلس برجام را نپذیرفته فقط به دولت اجازه داده به صورت مشروط آن را اجرا کند.
وی افزود: نقش خواص در واقعه برجام باید بررسی شود چرا که افراد موجه و مسئولی بودند که مسائل را برای نمایندگان مجلس به گونه دیگری بیان کردند و سبب تزلزل و تردید در آنها شدند.
این استاد دانشگاه با گلایه از رفتار دولت در برخورد با افراد متخصص در امر هستهای اظهار داشت: در سه سال گذشته دولت به ما اعتنایی نکرده و خارجیها محرمتر از ما هستند در حالی که هر پیشرفتی که در صنعت هستهای کشور ایجاد شده توسط همین دانشمندان محقق شد.
وی با اشاره به اقدام مجلس در اجرای مشروط برجام گفت: من از اساس کاری که در ژنو اول انجام شد را غلط میدانم چون این کار شتاب زده بود و با اجماع و ارجاع به عقل جامعه انجام نگرفت بنابراین نمیتوان به آن اعتماد کرد.
دانشمند هستهای کشور با اعلام اینکه من از منتقدان اقدام مشترک هستم، عنوان کرد: با حضور در مجلس انتقادات خود نسبت به برجام را اعلام کردم که ماحصل این کار این بود که قبل از هر کاری اجازه دهند تأثیرات برجام در جامعه خود را نشان دهد.
وی در پاسخ به سؤالی درباره پیشرفت ایران در تولید رادیو دارو نیز افزود: در این حوزه نیز ما توانایی لازم را داریم و اقدامات خوبی نیز در دولت دهم برای تولید این دست از داروها انجام شد به گونهای که در حال حاضر ما میتوانیم نیاز کشور را تا حد قابل قبولی تأمین کنیم.