مشاور وزیر راه و شهرسازی:
منتقدان از ورشکستگی فرودگاهها بیخبرند!
غلامرضا سلامی گفت: درحال حاضر به غیر از ۵ فرودگاه کشور باقی فرودگاهها زیانده بوده و برنامه اصلی این بود که پروازهای فرودگاههای نیمه تعطیل را با ورود این هواپیماها حداقل به روزی سه پرواز برسانیم.
به گزارش « نسیم آنلاین »، مشاور وزیر راه و شهرسازی از آغاز برنامهدولت برای اقتصادیکردن دهها فرودگاه نیمهتعطیل با ورود هواپیماهای ای.تی.آر به کشور خبرداد و گفت: درحال حاضر به غیر از ۵ فرودگاهکشور باقی فرودگاهها زیانده بوده و برنامه اصلی این بودکه پروازهای فرودگاههای نیمه تعطیل را با ورود این هواپیماها حداقل به روزی سه پرواز برسانیم.
غلامرضا سلامی، در آستانه ورود نخستین هواپیمای ای. تی. آر به کشورگفت: دولت برنامه اقتصادیکردن دهها فرودگاه نیمه تعطیل کشور را با ورود این هواییماها رسما آغاز خواهد زد.
وی با اشاره به انتقادات و اظهارنظرهای گوناگون در خصوص خرید هواپیما، تاکیدکرد که سخن گفتن درخصوص این صنعت باید از طرف کارشناسان و متخصصین مربوطه باشد و درعین حال نادیدهگرفتن موفقیت بزرگ دولت در خریدهای هوایی را غیرعادلانه توصیف کرد.
سلامی با بیان اینکه منتقدان از ورشکستگی فرودگاهها و اقدامات نجان دهنده دولت بی خبرند، اضافه کرد: دولت ۱۸۰ هواپیمای پهن پیکر و باریک پیکر با ظرفیتهای بالای ۱۰۰ نفره خریداری کرده است و در این بین خرید ۲۰ هواپیمایی ۷۰ تا ۹۰ نفره از خانواده جتهای ملخی برای اقتصادی کردن فرودگاههای زیانده ضرورت داشت و حتی باید بیش از این از این مدل هواپیماها خریداری شود.
وی استفاده از بیزنس پروازهای منطقهای را یکی از فرصتهای از دست رفته ایران دانست و ادامه داد:صاحب یک کشورپهناور و چهارفصل هستیم؛ با این حال بیشتر بار جابجایی مسافران چه از لحاظ تجاری و چه توریستی روی دوش جاده است و به همین دلیل حادثه و تلفات جادهای در کشور زیاد است. این درحالی است که به کارگیری هواپیماهای پهن پیکر و بزرگ در مسیرهای کوچک اقتصادی نیست. مخصوصا پروازهای به سمت یاسوج، سنندج، همدان، کرمانشاه و ... نیاز به هواپیماهای کوچک دارد که میتوان به وسیلهی آنها روزی چند نوبت پرواز داشت و اگر قرار باشد هواپیمای ۲۰۰ نفره درهفته فقط یکربار پرواز کند مردم سفر جادهای را ترجیح میدهند.
به گفته ی سلامیبرنامه منظم پروازهای منطقهای بین استانها مردم را به سفر هوایی ترغیب و دلگرم میکند.
وی درعین حال این هواپیماها را برای اقتصاد خانواده ایرانی مناسب خواند و گفت:این هواپیماها نیازمند خدمه پروازی زیادی نیستند و درعین حال میتواند با حذف آپشنهای اضافی مثل پذیرایی در مسیرهای خیلی کوتاه، قیمت تمام شده بلیت را برای مسافر پایین آورد. همین حالا اکثر پروازهای کوتاه در اروپا با همین ای. تی. آرها انجام میشود که بسیار به صرفه است و حتی گاهی موارد در مسیرهای بیست دقیقهای به دلیل آنکه مسافر تنها یک کیف دستی به همراه دارد و هزینه بار را نمیپردازد بلیت بسیار ارزان تمام می شود.
مشاور وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: اگر شیراز، اصفهان، تهران و مشهد را مراکز اصلی استانی قرار دهیم متوجه میشویم که بیش از اروپا امکان برقراری پروازهای کوتاه و استفاده از این بیزینس را داریم. درست مثل شهرهای آلمان که به اروپای مرکزی روزی دهها پرواز دارد ما هم می توانیم از موقعیت جغرافیایی کشور خود استفاده کنیم.