رئیس‌جمهور دیگر محبوب نیست

کدخبر: 2382529

در نظرسنجی مرکز شناخت مردم در پاسخ به این سؤال که چقدر آقای پزشکیان را به عنوان رئیس‌جمهور دوست دارند، ۲۸.۹ درصد گزینۀ کم یا خیلی کم، ۲۸.۵ گزینۀ متوسط و ۳۴.۴ گزینۀ زیاد یا خیلی زیاد را انتخاب کرده‌اند.

نسیم‌آنلاین: شش ماه از آغاز به کار دولت گذشته است. نرخ دلار نزدیک به ۸۶ هزار تومان شده، تغییر ملموسی در میزان تورم احساس نمی‌شود. برخی از وعده‌های رئیس‌جمهور محقق نشده و پروژه‌های مهم دولت خبر از بهبود وضعیت نمی‌دهند. 

مرکز افکارسنجی شناخت به تازگی نتایج نظرسنجی خود دربارۀ اعتماد به دولت و امید به تغییر را منتشر کرده است. مطابق با داده‌های این مرکز، شاخص اعتماد به دولت که از ۶ گویۀ اصلی تشکیل شده است، ۴.۱۳ از ۱۰ می‌باشد که نشان‌دهندۀ آن است که دولت نمرۀ مطلوبی در این زمینه کسب نکرده است. 

در این نظرسنجی در پاسخ به این سؤال که مردم چقدر آقای پزشکیان را به عنوان رئیس‌جمهور دوست دارند، ۲۸.۹ درصد گزینۀ کم یا خیلی کم، ۲۸.۵ گزینۀ متوسط و ۳۴.۴ گزینۀ زیاد یا خیلی زیاد را انتخاب کرده‌اند. 

پاسخ‌گویان همچنین در پاسخ به این سؤال که پزشکیان چقدر توانایی حل مشکلاتی مثل تورم و بیکاری را دارد، ۵۰.۵ درصد گزینۀ کم یا خیلی کم، ۲۸.۵ گزینۀ متوسط و ۱۵.۳ گزینۀ زیاد یا خیلی زیاد را انتخاب کرده‌اند. 

در مقایسه با عملکرد دولت قبل، ۴۱.۳ درصد معتقدند که دولت پزشکیان بهتر از دولت شهید رئیسی بود، ۳۸.۵ معتقدند که فرقی نمی‌کرد و فقط ۱۲.۱ درصد معتقد بودند که دولت قبل عملکرد بهتری نسبت به دولت فعلی داشته است. 

نکتۀ جالب این نظرسنجی این است که میزان اعتماد به دولت در استان‌های محروم بیشتر از استان‌های برخوردار است. شاخص اعتماد به دولت در استان‌های محروم ۴.۲۰ و در استان‌های برخوردار ۳.۸۸ می‌باشد. این بدان معناست که در استان‌های محروم میزان اعتماد به دولت بالاتر است. 

این آمارها نشان‌دهندۀ این است که مردم امیدی که در آغاز به دولت پزشکیان داشتند را اکنون دیگر ندارند. افزایش قیمت دلار و عدم اجرای وعده‌های دولت مردم را نسبت به دولت بی‌اعتماد کرده و ادامه کار رئیس‌جمهور منتخب در سه سال آینده با چالش مواجه شده است. 

به نظر می‌رسد جلب رضایت عمومی و بازگرداندن مردم به صحنۀ سیاسی کشور آنچنان در دستور کار دولت نیست. مهم‌ترین پشتوانه سیاستگذاری و اصلاح روند حکمرانی مردم هستند. در واقع اگر رضایت مردمی نباشد، هر برنامه‌ و سیاستی از پیش شکست خورده خواهد بود چرا که همراهی و  مشارکت مردمی مهم‌ترین پیشران تصمیمات کلان دولت است.

ارسال نظر: