رئیس قوه قضائیه: نمیتوانیم تعالیم قرآنی را به خاطر اجرای قوانینی در فلان کشور رها کنیم
آیتالله صادق آملی لاریجانی افزود: نظام جمهوری اسلامی مقتضیات خود را دارد و هر قانونی خلاف شرع باشد با تشخیص شورای نگهبان ساقط میشود/ قصاص از مسلمات قرآنی ماست
به گزارش «نسیم»، آیتالله صادق آملی لاریجانی در همایش روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور افزود: حق بشر بدون داشتن تصویری از انسان قابل تعریف نیست. نگاه ما به انسان و عالم در تبیین حق انسانی دخیل است. اگر نگاه ما به انسان یک نگاه مادیگرایانه محض باشد موضوع با وقتی که انسان را دارای یک ساحت معنوی بدانیم متفاوت است .
رئیس قوه قضائیه با اشاره اینکه در اعلامیه جهانی حقوق بشر موارد زیادی وجود دارد که از کرامت انسانی صحبت شده است گفت: سوال این است که کرامت ذاتی انسان چه است؟ اگر انسان فقط یک ماده باشد کرامت ذاتی او چه است؟ این را مقایسه کنید با انسانی که ما ادعا میکنیم جانشین خداوند است .
وی با اشاره به ماده 29 اعلامیه جهانی حقوق بشر گفت: طبق این ماده افراد در اعمال حقوق و آزادیهای خود مشمول محدودیتهای قانونی خواهند بود. بعد میگویند این محدودیتها که ما گفتهایم خودش یک قیودی دارد اما این محدودیتها به منظور تامین شناسایی و احترام به حقوق و آزادیهای دیگران است .
وی افزود: در ماده 29 اعلامیه جهانی حقوق بشر آمدهاند حقوق بشر و آنچه از آزادیها در این اعلامیه مطرح شده را به قوانین کشورها مقید کردهاند و البته گفته شده که این قوانین برای رعایت حقوق و آزادیهای دیگران و نظم عمومی باید باشد .
وی گفت: جمهوری اسلامی به تبع نظام الهی که پیامبر اسلام 1400 سال پیش برای همه بشر آورد، نظامی براساس اصول دینی و ایمانی و انسانی برپا کرد. این نظام مقتضیات خود را دارد و حسب قانون اساسی ما همه قوانین این کشور باید بر مبنای نگاه توحیدی باشد و در اصل 4 قانون اساسی هم تصریح شده است که هر قانونی خلاف شرع باشد ساقط است و مرجع تشخیص این موضوع هم شورای نگهبان است .
آملیلاریجانی گفت: اینها مقتضیات دینی ماست آن وقت شما نگاه کنید که ایراداتی در باب قصاص مطرح میکنند. قصاص از مسلمات قرآنی ماست. ما نمیتوانیم تعالیم قرآنی را به خاطر قوانین بشری شما که در فلان کشور اروپایی اجرا میشود، رها کنیم. برخی ارث را به عنوان امر ضدبشری مطرح کردهاند. برخی زوجین را به عنوان امر ضدبشری مطرح کردهاند . اینکه حق حضانت تا 18 یا 7 یا دوسالگی با مادر باشد موضوعی قراردادی است. شما عدد 18 را از کجا آوردهاید؟ این امر موضوعی قراردادی است. ما وقتی ایمان داشته باشیم این ایمان هویت ما را تشکیل میدهد .
آملی لاریجانی با بیان اینکه ما حقوق بشر را قبول داریم، اما موضوع این است که غربیها آن را چگونه تصویر میکنند، گفت: دفاع از قوانین بشری جمهوری اسلامی یک نیاز است. ما الان هدف اکثر کشورهای مدعی حقوق بشر شدهایم. فساد فیالارض یک موضوع قرآنی است و بسیاری از علما آن را موضوع کیفر و مجازات میدانند. با کسی که 100 کیلو هروئین به کشور وارد میکند چگونه باید برخورد کرد؟ هر گرم هروئین 17 نفر را آلوده میکند. کسانی که مدعی حقوق بشرند بگویند ما با این افراد چه کار کنیم؟ ما مانعی شدهایم که این مواد مخدر به اروپا نرود. صحبت ما این است که جوانهایی که به فساد کشیده میشوند و خانوادههایی که به زوال میروند نیز حق دارند و البته ما نمیگوییم که در نظام قضائی ما هیچ اشکالی وجود ندارد. چرا که در نظامهای قضئیی همه جای دنیا ممکن است ایراداتی وجود داشته باشد .
وی خطاب به روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور گفت: خواهش من از شما بهعنوان پیامرسانان جمهوری اسلامی این است که هزینههای موجود در زمینه حقوق بشر را رصد کنید و طبق کلیات و اصولی که همه ما بر آن اتفاق نظر داریم از موازین دینی و اصول قانون اساسی دفاع کنید و به این موارد پاسخ دهید .
وی با بیان اینکه برخورد دوگانه کشورهای مدعی حقوق بشر، اعلامیه جهانی حقوق بشر را به کاغذپاره تبدیل کرده است گفت: در رابطه با همجنسبازی مواردی را مطرح میکنند. البته ما براساس اصول دینیمان در این زمینه مجال نمیدهیم اما اینکه میگویند اعدام میکنیم دروغ است. بنای اسلام این نیست که جستجو کند ببیند چه تخلفی رخ میدهد. اسلام به خاطر طهارت و کرامت ذاتی انسان، پلیدیها را قبول ندارد و قطعا اینها سوء استفاده میکنند و هجمههایی را علیه نظام ما مطرح میکنند .
وی گفت: برای تعداد اندکی همجنسباز ادعای عدم رعایت حقوق بشر را دارند اما اگر هزاران کودک در غزه کشته میشود آقای اوباما میگوید اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند.