قاضی سراج تشریج کرد

ورود سازمان بازرسی در مساله تحویل ۶ هزار خودروی ثبت‌نامی

کدخبر: 2020406

رئیس سازمان بازرسی در رابطه با ورود سازمان به یکی از شرکت‌های خودروسازی در سال گذشته گفت: با اقدام سازمان بازرسی ۶ هزار خودرویی که تحویل داده نشده بود، تحویل داده شد.

به گزارش « نسیم آنلاین » و به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، ناصر سراج پیش از ظهر امروز در دیدار نوروزی با مدیران، بازرسان و کارمندان سازمان با تبریک آغاز سال جدید به نامگذاری سال 95 از سوی مقام معظم رهبری به‌عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» اشاره کرد و گفت: ان‌شاءالله همکاران سازمان بازرسی کل کشور شعار سال را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار داده و بتوانند در پایان سال کارنامه خوبی در این خصوص ارائه نماید.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به‌کندی روند امور در ماه آغازین سال گفت: با توجه به شعار سال که اقدام و عمل است، انتظار است هر چه سریع‌تر اجرای برنامه‌ها و امور در دستور کار قرار گیرد و فرصت صرف اموری همچون دیدوبازدید نوروزی هدر نرود. سازمان بازرسی کل کشور دارای وظیفه خطیر نظارت است و از این جهت باید برای سایر سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها الگو عملی باشیم که ان‌شاءالله این اتفاق خواهد افتاد.

وی با اشاره به‌عنوان سال گذشته یعنی «سال، همدلی و هم‌زبانی دولت و مردم» گفت: یک نمونه عینی از همدلی و هم‌زبانی بین دولت و ملت را در رابطه با انتخابات شاهد بودیم و ملاحظه کردیم بیش از 62 درصد از مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کردند که یک پیروزی بزرگ برای حاکمیت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.

سراج با اشاره به تغییر نحوه برنامه‌ریزی برای سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: در سنوات گذشته، معاونت برنامه‌ریزی سازمان در استان‌ها و مرکز، نظرات بازرسان را اخذ و بر اساس این نظرات برنامه سازمان تدوین، ابلاغ و اجرایی می‌شد. اما امسال نحوه برنامه‌ریزی تغییر کرده و اطلاعات لازم از استان‌ها و مرکز از سوی معاونت برنامه‌ریزی جمع آوری و معاونت برنامه‌ها را تعیین کرد. امیدواریم این برنامه‌ها به‌صورت کامل اجرایی شود تا در پایان سال سربلند بوده و ادعا کنیم سازمانی هستیم که فرمایشات مقام معظم رهبری را به‌صورت کامل اجرایی کرده‌ایم.

وی به فعالیت‌ها و دستاوردهای سازمان در سال 94 اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته در رابطه با فرامین 24 بندی مقام معظم رهبری گزارش‌های خوبی از سوی سازمان تهیه شد. همان طور که مستحضرید سازمان بازرسی باید بر اجرای برنامه دولت، نظارت کند که این اقدام انجام و در قالب کتابچه‌ای جمع آوری شد که در جلسه‌ای با حضور آقای نوبخت رئیس دوره‌ای شورای دستگاه‌های نظارتی رونمایی و مورد تأیید وی قرار گرفت. عملکرد دولت در این زمینه متفاوت بود؛ پیشرفت دولت در برخی بند‌ها تا 30 الی 40 درصد نیز بود. بر این اعتقادم که سازمان باید در جاهایی که مشمول بندهای فرامین مقام معظم رهبری است دولت را وادار به برنامه‌ریزی کند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه سخنانش به حضور فعال سازمان بازرسی در «هجدهمین نشست هیأت مدیره انجمن آمبودزمان آسیایی»، «مجمع بین‌المللی راه حل شکایات اداری و آمبودزمان» و جلسه منطقه‌ای اعضای آسیایی آمبودزمان بین‌المللی در ژاپن اشاره کرد و افزود: در این نشست‌ها که با حضور رئیس، اعضای آمبودزمان بین‌المللی و آسیایی و چهره‌های علمی برگزار شد، سازمان بازرسی کل کشور ضمن حضور فعالانه به‌عنوان خزانه‌دارکل آمبودزمان آسیایی داشت. همچنین در این سفر دیدارهای دوجانبه‌ای با رئیس و دبیرکل آمبودزمان بین‌المللی و همچنین رؤسای آمبودزمان کشورهای مختلف برگزار شد که «امضای یادداشت تفاهم همکاری میان سازمان بازرسی کل کشور و آمبودزمان پاکستان» و «توافق سازمان بازرسی کل کشور با وزارت نظارت چین برای ارائه برنامه اقدام عملی و اجرایی یادداشت تفاهم همکاری» از جمله دستاوردهای این سفر است.

وی با اشاره به موضوع سخنرانی رئیس آمبودزمان بین‌المللی در مجمع بین‌المللی راه حل شکایات اداری و آمبودزمان» در ژاپن گفت: خلاصه سخنرانی رئیس آمبودزمان بین‌المللی که با موضوع «افزایش شفافیت و مسئولیت پذیری در اداره امور عمومی» ایراد شد، این بود که اگر کشورها در رابطه با فساد سه بند «ارتقای شفافیت، ارتقای پاسخگویی و مسئولیت پذیری و انصاف در امور» را اجرایی کنند حداقل 70 الی 80 درصد فساد در این کشورها کاهش پیدا می‌کند.

سراج ادامه داد: همچنین در سفر به ژاپن با آمبودزمان پاکستان یادداشت تفاهم همکاری امضاء شد که ششمین قرارداد و تفاهم نامه همکاری سازمان بازرسی کل کشور با آمبودزمان سایر کشورها است. همچنین خوشبختانه تأسیس آکادمی آمبودزمان آسیایی در ایران به‌اتفاق آرا تصویب و قرار شد هیأت چهارنفره‌ای به ریاست آمبودزمان چین به ایران سفر کرده و ضمن بازدید از مکان در نظر گرفته شده برای این آکادمی، در خصوص تأمین اساتید آن تبادل نظر لازم صورت گیرد که این هیأت طی دو ماه آینده وارد ایران شده و مقدمات تشکیل آکادمی آمبودزمان آسیایی در ایران فراهم خواهد شد.

وی با اشاره به تأثیر تبادل تجربیات بین‌المللی مبارزه با فساد در کاهش فساد و همچنین ارتقاء رتبه بین‌المللی کشورها گفت: تلاش سازمان بازرسی بر این است تا اساتیدی از کشورهای پیشرفته و کشورهایی که تقریباً در رتبه بندی اعلام شده از سوی سازمان شفافیت بین‌الملل رتبه نزدیک به ایران دارند را به کشور دعوت کرده تا از این طریق ضمن تبادل تجربیات و آشنایی با شیوه‌های جدید مبارزه با فساد، اطلاعات همکاران را به‌روز کرده تا همگام با این کشورها ارتقاء بیابیم. در این خصوص رایزنی‌هایی صورت گرفته تا در آینده میزبان اساتیدی از کشورهای چین و روسیه در تهران باشیم.

سراج با اشاره به نظرسنجی انجام شده در سال گذشته از سوی مرکز مطالعات و پژوهش‌های سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی گفت: در این نظرسنجی و افکارسنجی که با شرکت حدود 400 نفر از همکاران انجام شد، مشکلات مختلفی از جمله مشکلات معیشتی و مسکن مطرح شد که تلاش خواهیم کرد در سال جدید از این مشکلات بکاهیم.

وی در ادامه گفت: انتظاری که از همکاران سازمان دارم، رعایت نظم و انضباط اداری و اجرای برنامه‌ها با انگیزه و تعهد است. سازمان بازرسی کل کشور مسئولیت سنگینی در قبال مردم دارد و از این طریق باید بکوشیم در برابر مطالبات مردم مسئول و پاسخگو باشیم. همان طور که مقام معظم رهبری در سخنرانی آغاز سال اشاره داشتند، ظرفیت‌های خوبی وجود دارد تا کشور از حالت فعلی خارج شود. ایشان اشاره داشتند که متأسفانه امروز بیش از 60 درصد تولید کشور تعطیل است که معضلاتی مانند بیکاری، تورم، رکود و. . . را ایجاد کرده است. در این حوزه سازمان بازرسی کل کشور می‌تواند در بخش وزارت صنعت و وزارت کار، رفاه و تأمین اجتماعی اقدامات مؤثری انجام دهد تا تولید را فعال کرد. یک نمونه از فعال کردن تولید جلوگیری از قاچاق در کشور است. فقط در حوزه میوه شاهد انبوهی از قاچاق هستیم که به تولید کنندگان ضربه سنگین زده است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: همچنین سازمان باید در خصوص تصرفات غیرمجاز بر منابع طبیعی به‌صورت جدی وارد شود. قطعاً ورود سازمان در این حوزه بسیار تأثیر گذار است. هم اکنون در بسیاری از استان‌ها مانند استان‌های مازندران و گیلان سازمان به‌طور جد وارد شده که نتیجه آن کاهش زمین خواری است. در این استان‌ها ما سراغ گلوگاه‌ها و سرچشمه‌ها رفته و به ادارات آب، برق و تلفن منعکس کردیم که حق اعطای مجوز و انشعاب به افرادی که فاقد جواز و پروانه هستند، را ندارند.

وی در پایان در رابطه با ورود سازمان به یکی از شرکت‌های خودروسازی در سال گذشته گفت: گزارش خوبی در سال گذشته در خصوص ورود سازمان به موضوع خلف وعده یکی از شرکت‌های خودروسازی درباره تحویل 15 روزه خودرو به مناسبت دهه فجر رسید. ظاهراً به‌رغم آنکه شهروندان کل مبلغ درخواستی را واریز کرده بودند، شرکت از تحویل خودرو خودداری می‌کرد که با اقدام سازمان بازرسی 6 هزار خودرویی که تحویل داده نشده بود، تحویل داده شد. موضوع مهم دیگر در خصوص بیمارستان‌ها است. در برخی بیمارستان‌ها شاهد صف‌های طولانی بیماران هستیم که عموماً از قشر مستضعف هستند. اگر سازمان بازرسی در این حوزه و حوزه‌های دیگر ورود کرده و اوضاع را قرمز کند، قطعاً در انجام درست وظایف افراد، مؤثر خواهد بود.

ارسال نظر: