تلاش محققان کشور برای تجاریسازی حسگرهای تشخیص قند و چربی خون
سلسله گزارشهای «نسیم»، از مهمترین دستاوردهای علمی کشور در سالهای اخیر؛ پژوهشگران کشورمان، با اجرای موفق فاز بالینی حسگرهای زیستی تشخیص قند و کلسترول خون، در آستانه تجاریسازی این حسگرها هستند
به گزارش خبرنگار «نسیم»، دیابت و کلسترول از جمله بیماریهای شایع در کشور ما محسوب میشود و در برخی موارد حاد بیمارستانها و مراکز درمانی مجبور به بستری کردن بیماران هستند . از این رو، تشخیص و اندازهگیری پارامترهای گلوکز و کلسترول موجود در بدن از اهمیت ویژهای برخوردار است که در این راستا، تحقیقاتی در زمینه تولید تجهیزاتی برای تشخیص طبی ترکیبات خون در دستور کار محققان و پژوهشگران ایرانی قرار گرفته است.
اخیراً محققان دانشگاه تهران مطالعاتی را در زمینه ساخت "بایو سنسورها" برای این هدف اجرا کردهاند. بایوسنسورها از دو بخش "زیستی و الکتریکی" تشکیل شدهاند؛ در بخش زیستی یکی از عناصر زیستی مثل خون از بدن استخراج و بر روی کاغذهایی تثبیت میشوند .
این سنسورها همچنین دارای بخش الکتریکی است که شامل حسگرهایی است که مواردی از قبیل قند، کلسترول و اوره را اندازهگیری میکند .
این حسگرهای زیستی قادرند میزان چربی و کلسترول را اندازهگیری و گزارش آن را ارائه دهند و بر اساس این گزارش، پزشک قادر است میزان مصرف دارو را برای بیمار توصیه کند .
این محققان بر اساس نتایج به دست آمده از این پژوهش، ضمن انتشار 40 مقاله علمی تاکنون، توانستهاند حسگرهای تولید شده را وارد مراحل بالینی کنند؛ تیم تحقیقاتی این سنسورهای زیستی، با نتایجی که از فاز بالینی به دست آوردهاند به دنبال تجاریسازی آن هستند.