وزیر آموزش و پرورش در سخنان پیش از خطبه نمازجمعه:
اهداف سند تحول آموزش و پرورش
وزیر آموزش و پرورش برخی اهداف سند تحول بنیادین آموش و پرورش در دولت دوازدهم، را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد بطحایی در سخنان پیش از خطبه نمازجمعه امروز تهران، اظهار داشت: این ایام یادآور سه واقعه در تاریخ اسلام است؛ این وقایع تبعید امام خمینی (ره) به ترکیه، ظلمستیزی دانشجویان و دانشآموزان در سال ۵۷ و شهادت ۵۶ نفر از آنها و نهایتاً تسخیر لانه جاسوسی در سال ۱۳۵۸ است.
وی ادامه داد: خانواده آموزش و پرورش در کنار سایر مردم قهرمان ایران اسلامی دوشادوش آنها نقش شایانی در دفاع از انقلاب اسلامی داشته است.
بطحایی بیان داشت: در دفاع مقدس ۳۶ هزار دانشآموز شهید شدند که محمدحسین فهمیده سرآمد شهدای دانشآموز است و ۵ هزار معلم نیز در دفاع مقدس برای انقلاب اسلامی جانشان را فدا کردند، شهید شدند و توانستند از اهداف انقلاب اسلامی دفاع کنند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه توانایی در تداوم راه شهدا را از خداوند متعال خواهانم گفت: فرزندان این مرز و بوم با رهبری امام شهدا و درسها و عبرتهایی که از واقعه عاشورا گرفته بودند توانستند بزرگترین انقلاب را در جهان به منصه ظهور بگذارند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در نظام آموزش و پرورش کشور بیش از ۹۴۰ هزار معلم در سراسر کشور در تلاشند تا بیش از ۱۳ میلیون دانش آموز در ۱۰۶ هزار واحد آموزشی را از جهل به سوی دانایی رهنمون سازند و چگونه زیستن را به آنان بیاموزند، افزود: معلمان ما علی رغم کمبود امکانات و تجهیزات در مدارس و مشکلات اقتصادی و تبعیضها در خدمت فرزندان مردم هستند.
بطحائی با بیان اینکه خوشبختانه امروز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی آموزش و پرورش رسیده و همچنین مورد تایید ضمنی مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری قرار گرفته، در دستور کار آموزش و پرورش قرار دارد، افزود: ما در صددیم تا با کمک خداوند و با همراهی همکارانمان در آموزش و پرورش بتوانیم برنامههای سند تحول بنیادین را اجرایی کنیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به برخی از اهداف و اولویتهای این سند، گفت: اهتمام جدی به بست و توسعه عدالت آموزشی به عنوان مهمترین اصالت نظام تعلیم و تربیت اسلامی، دستیابی برابر دانشآموزان به امکانات تحصیل صرف نظر از موقعیت جغرافیایی، اجتماعی و اقتصادی آنها، توسعه مهارت آموزی به جای تکیه بر حافظه محوری که همواره مورد نقد مسئولین و اولیاء بوده است، تجهیز کارگاهها و کارآفرینی، توسعه حرفههای دانش بنیان متناسب با نیازهای جامعه، اولویت بخشی فعالیتهای تربیتی و تقویت تربیت اسلامی، فعالسازی ظرفیتهای پنهان آموزش و پرورش به ویژه ظرفیت بیبدیل منابع ارزشمند انسانی در آموزش و پرورش، تلاش برای تکریم حقیقی مقام معلمان و فرهنگیان و به روز آوری متون درسی و منابع آموزشی از طریق تعامل بیشتر با دانشگاهها و مراکز علمی و آموزشی و ... از جمله اولویتهای ما در دولت دوازدهم در سند تحول بنیادین است.
بطحائی همچنین اظهار کرد: بر اساس مفاد سند تحول بنیادین باید چرخشی اساسی در آموزش و پرورش صورت گیرد و این چرخش تبدیل نظام آموزشی به یک نهاد فرهنگی و تربیتی است تا بتواند زمینه تربیت پذیری کودکان و نوجوانان را بر اساس اقتضائات فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی و نیازهای امروز و فردای جامعه فراهم کند.
وی تاکید کرد: آموزش و پرورش در این مسیر به همراهی و همدلی همه ایرانیان نیاز دارد. باید توجه کرد که مشارکت همه آحاد مردم در حوزه آموزش و پرورش یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای موفقیت آموزش و پرورش است.
بطحائی با بیان اینکه ما میخواهیم فرزندانمان را منتظران واقعی و شهروندان عصر ظهور، تربیت کنیم، گفت: ما در تلاشیم تربیت علمی، عقلانی و اخلاقی را در مدارسمان حاکم کنیم و دسترسی به اهداف ذکر شده را سرلوحه اهداف و اولویتهای دولت تدبیر و امید قرار دهیم. تاکید میکنم که آموزش و پرورش با همه اهمیتی که دارد موفق نخواهد شد مگر اینکه در همه عرصهها مشارکت مردم را به همراه داشته باشد و در این صورت است که میتواند به موفقیت برسد و به مشکلات مزمنی که از گذشته در این حوزه ایجاد شده است، فائق آید؛ البته به شرط آنکه آموزههای دینی و اسلامی را هم مد نظر داشته باشد و تاکیدات مقام معظم رهبری و مسئولان را مورد توجه قرار دهد.
وی همچنین گفت: البته بالاتر و مهمتر از همه آن است که آموزش و پرورش برای موفقیت باید مشارکت مردم را به همراه داشته باشد. در این صورت من یقین دارم در آیندهای نه چندان دور میتوانیم آموزش و پرورشی در شأن مردم داشته باشیم و مدارسمان نیز در شأن دانش آموزانمان باشد.
منبع: مهر
مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاعرسانی خود را در این رابطه انجام میدهد.