دبیر ستاد مرکزی اربعین مطرح کرد
پیش بینی افزایش۲۰ درصدی زائرین/ بررسی زیرساخت مرز خسروی/ افزایش زمان ماندگاری در عراق به یک ماه
دبیر ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه با رایزنیهای صورت گرفته مدت استفاده از ویزای اربعین از زمان دریافت، تا ۳ ماه افزایش پیدا کرده گفت: مدت ماندگاری زوار اربعین در عراق در گذشته ۲۰ روز بوده که به یک ماه افزایش پیدا کرده است.
به گزارش « نسیم آنلاین »، درباره برگزاری جلسات ستاد مرکزی اربعین گفت: تاکنون هشت جلسه در ستاد مرکزی اربعین با موضوعات مختلف مرتبط با این راهپیمایی بزرگ برگزار شده است.
وی افزود: برنامهریزی برای اربعین سال 96 از زمانی آغاز شد که اربعین سال 95 پایان یافت. البته این کار هم با آسیبشناسی اقدامات صورت گرفته در اربعین سال گذشته شروع و بلافاصله برنامهریزی برای اربعین سال 96 آغاز شد.
اتخاذ تدابیر ویژه برای اربعین از سوی ستاد بازسازی عتبات
دبیر ستاد مرکزی اربعین درباره اقدامات ستاد بازسازی عتبات عالیات در قبال زائران اربعین گفت: ستاد بازسازی عتبات عالیات مسئولیت کمیته اسکان، تغذیه و مشارکتهای مردمی را برعهده داشته که عملکرد بسیار خوبی در جغرافیایی سرزمینی ایران و عراق داشته و فراتر از پیشبینیها عمل کرده است. ضمن اینکه با ورود زائران اربعین در سال گذشته به شهرهای سامرا و کاظمین ستاد بازسازی عتبات و عالیات برای خدماترسانی اقدام جهادی کرد. چرا که تجارب خوبی در سالیان گذشته کسب کرده است. البته کمیته اسکان، تغذیه و جذب مشارکتهای مردمی در سال جدید تدابیر جامعتری را اندیشیده است.
برنامهریزی برای صدور ویزا با سرعت بیشتر
آقابابایی گفت: سال قبل در توسعه زیرساختهای مرزهای زمینی اقدام خوبی صورت گرفته و آسیبشناسی مناسبی پس از اربعین سال 95 انجام شده که بخشی از این آسیبها در حال رفع است.
وی درباره آخرین تمهیدات اندیشیده شده برای صدور ویزای زائران اربعین گفت: با تدابیر و هماهنگی دولت عراق، وزارت کشور و سفارت بغداد در تهران صدور ویزا سریعتر از سال گذشته انجام شود ضمن اینکه میتوان اعلام کرد تمامی امور نسبت به سال قبل با برنامهریزی جامعتر، متقنتر و مشخصتری برای اربعین سال 96 انجام شده و فرایند انجام آن هم با نظم خاصی در حال پیگیری است.
تکذیب لغو روادید اربعین
آقابابایی درباره احتمال لغو روادید در اربعین سال جاری افزود: برای اربعین سال 96 بحث دریافت روادید وجود دارد. ضمن اینکه ستاد مرکزی اربعین به موضع روادید ورودی نداشته که منتج به تصمیمگیری خاصی شود. همچنین تاکنون بحثی درباره لغو روادید صورت نگرفته است.
دبیر ستاد مرکزی اربعین تصریح کرد: قیمت دریافت ویزا در همه دنیا رفتاری متقابل است و به همان میزانی که ما از زوار عراقی برای اعطای ویزا مبالغی را دریافت میکنیم طرف عراقی هم به همان میزان در قبال اهدای ویزا به زائر ایرانی مبالغی را میگیرد.
وی با اشاره به اینکه زوار ایرانی در سال گذشته نتوانستهاند با وجود داشتن ویزای اربعین به عراق سفر کنند، گفت: با رایزنیهای صورت گرفته مدت استفاده از اربعین از زمان دریافت ویزا، اعتبار آن تا 3 ماه افزایش پیدا کرده است.
افزایش زمان اعتبار ماندگاری زوار اربعین به یک ماه
آقابابایی با بیان اینکه مدت ماندگاری زوار ایرانی اربعین در عراق در گذشته 20 روز بوده که این میزان افزایش پیدا کرده، افزود: برای اربعین 96 بعد از هماهنگی با دولت عراق مدت ماندگاری زوار ایرانی به یک ماه افزایش پیدا کرده است.
مدیرکل امور مرزی وزارت کشور در توصیهای به زوار ایرانی با بیان اینکه بهتر است کسانی که قصد عزیمت به عراق و حضور در راهپیمایی اربعین دارند گذرنامه خود را کنترل کنند که حداقل اعتبار گذرنامه باید بیش از 6 ماه باشد، گفت: زوار اربعین بهتر است برای دریافت روادید سریعتر اقدام کرده و دریافت آن را به روزهای منتهی به اربعین واگذار نکنند. همچنین زمان ورود به عراق و خروج از این کشور و مرز مشخص خود را از قبل تعیین کرد تا مشکلی در این زمینه نداشته باشد.
وی افزود: دولت و ملت عراق میزبان اصلی زوار اربعین هستند و ایران مسئولیت اسکان و تغذیه در اربعین ندارد لذا بهتر است بدانیم که ما فقط کمککننده و حامی دولت و ملت عراق هستیم و باید برای میزبانی آنان احترام ویژهای قائل باشیم و تصور رایگان بودن همه خدمات در عراق برای ایرانیها نباید وجود داشته باشد.
انجام آسیب شناسی اقدامات در اربعین سالهای گذشته
آقابابایی گفت: سال قبل در توسعه زیرساختهای مرزهای زمینی اقدام خوبی صورت گرفته و آسیبشناسی مناسبی پس از اربعین سال 95 انجام شده که بخشی از آنها در حال رفع است.
وی درباره استفاده زائرین اربعین از مرز خسروی در سالجاری گفت: مهمترین مشکل ما در مرز خسروی بحثهای امنیتی است و با آنکه این مرز تعطیل نیست و هماکنون فعالیت در آن انجام میشود اما اتباع ایرانی و به ویژه زائرین کمتر از آن تردد داشتهاند.
مدیرکل امور مرزی وزارت کشور گفت: سال جاری با تدابیر صورت گرفته و توافقات خوبی که با طرف عراقی به ویژه در مسائل امنیتی صورت گرفته تمام تلاش خود را برای فعالتر شدن مرز خسروی جهت تردد زائران ایرانی به کار بستهایم.
وی گفت: دولت عراق تردد زائران ایرانی از مرز خسروی را پذیرفته است اما باید تا مقطع آغاز سفرهای اربعین ببینیم که وضعیت زیرساخـتها و امکانات این مرز چگونه است اما با این حال طرف عراقی تردد از مرز خسروی را پذیرفته است.
تردد از مرز خسروی در صورت عدم بروز مشکل
آقابابایی با بیان اینکه مرزهای زمینی شلمچه، چزابه، مهران، مرز دریایی خرمشهر و 2 مرز هوایی بغداد و نجف در حال حاضر محل تردد زائران اربعین است، گفت: اگر مشکل خاصی به وجود نیاید مرز خسروی برای تردد زائران به صورت رسمی اعلام خواهد شد.
وی ادامه داد: پیشبینی ما برای اربعین سال 96 افزایش تعداد زائرین به میزان 20 درصد از سال گذشته است به طوری که احتمالاً میزان زائران ایرانی در راهپیمایی اربعین به 3 میلیون نفر خواهد رسید.
آقابابایی گفت: سال قبل در توسعه زیرساختهای مرزهای زمینی اقدام خوبی صورت گرفته و آسیبشناسی مناسبی پس از اربعین سال 95 انجام شده که بخشی از آنها در حال رفع است.
تفکیک زائرین مجاز از غیر مجاز توس ناجا با برقراری لایههای امنیتی
دبیر ستاد مرکزی اربعین تصریح کرد: برای فراهم شدن زیرساختها در مرزها 2 مشکل اساسی زمانبر بودن و هزینهبر بودن ساختارها وجود دارد لذا توقع کامل بودن زیرساخـتها در مرزها از این دو منظر عملاً امکانپذیر نیست. اما تلاش شده تا نقاط کور و پاشنه آشیل در زیرساختهای مرزها رفع شده که برای نمونه میتوان به احداث کنارگذر شرقی مهران که منجر به رفع ترافیک 10 تا 15 ساعته شده است اشاره کرد.
وی در پایان گفت: قبل از اینکه زائران وارد مرزها شوند لایهبندی امنیتی توسط نیروی انتظامی اجرایی خواهد شد و عوامل امنیتی میکوشند ضمن رصد افراد آنها را پالایش کرده تا خدای ناکرده مسافرین غیرمجاز حتی نزدیک مرزها نشوند.
منبع: فارس