سردار مومنی در گفتگوی ویژه خبری:
بیش از ۷۰ درصد پروندهها در مراکز مشاوره به صلح و سازش انجامید/ میتوانیم کمتر از یک هفته همه معتادان را جمعآوری کنیم/ افزایش ۴۰ درصدی جرایم در فضای مجازی
جانشین فرمانده ناجا با بیان این که از حدود ۱۴۰۰ کلانتری حدود ۸۰۰ کلانتری دوایر مشاوره و مددکاری دارند، افزود: بیش از ۷۰ درصد پروندههایی که به این دوایر مشاوره ارجاع میشود منجر به صلح و سازش میشود.
به گزارش « نسیم آنلاین »، سردار اسکندر مومنی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سهشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به عملیات مشترک نیروی انتظامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: در این عملیات دو نفر از نیروهای ما مجروح و بیش از 10 نفر از ضد انقلاب و معاندان کشته شدند.
وی از مرزبانان کشور تشکر کرد و افزود: امنیت داخل کشور مدیون جان فشانی و فداکاری آن ها در بیش از 8 هزار کیلومتر مرزهای کشور است.
مومنی افزود: قرار شد برای ارتقای توان و ظرفیت های حرفه ای و رفتاری کلانتری ها طرحی آماده شود زیرا آن ها در پیشانی نیروی انتظامی قرار دارند.
وی با بیان اینکه با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری جزئیات این طرح در آینده اعلام خواهد شد گفت: بخشی از اجرای این طرح به کمک دولت و مجلس شورای اسلامی نیاز دارد.
سردار مومنی با اشاره به اینکه به جز پاسگاه های مرزی و پلیس راه حدود سه هزار پاسگاه و کلانتری انتظامی داریم، افزود: در حوزه کلانتری ها که در درون شهرها قرار دارند با توجه به زیر ساخت های موجود در کشور تقریباً اکثر قریب به اتفاق آن ها مجهز به دوربین مدار بسته هستند اما در حوزه پاسگاه ها کم تراست.
وی با بیان اینکه نصب دوربین ها و نظارت بر عملکرد کلانتری ها جزو برنامه های نیروی انتظامی است، گفت: قرارگاه جهادی آموزشی را راه اندازی و دوره های آموزشی را از سال 1394 برگزار کردیم که همه پرسنل آموزش حرفه ای می بینند که بخشی از آن آموزش ها درباره نحوه تعامل با مردم است.
بیش از 70 درصد پروندهها در مراکز مشاوره به صلح و سازش انجامیدسردار مومنی با بیان اینکه از حدود 1400 کلانتری حدود 800 کلانتری دوایر مشاوره و مددکاری دارند، افزود: بیش از 70 درصد پروندههایی که به این دوایر مشاوره ارجاع می شود منجر به صلح و سازش می شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا پلیس قضایی احیاء میشود؟ گفت: بر اساس قانون، نیروهای سه گانه انتظامی از جمله کمیته، ژاندارمری و شهربانی به علاوه پلیس قضایی ادغام شدند و نیروی انتظامی تشکیل شد.
سردار مومنی افزود: در همه کلانتریها دایره قضایی داریم که همان وظایف پلیس قضایی را انجام میدهد.
جانشین فرمانده ناجا گفت: از ابتدای امسال با تشکیل قرارگاهها، مقابله با جرایم در مجموع سرقتها و جرایم کاهش یافته است.
سردار مومنی ادامه داد: البته برخی از جرایم مانند سرقت اتومبیل، 2 درصد افزایش داشت اما میانگین سرقتها 4 درصد کاهش داشت و برخی از انواع سرقتها از جمله سرقتهای مسلحانه 8 تا 9 درصد کاهش داشت.
وی با بیان این که برای مبارزه با مواد مخدر در چند حوزه کنترل مبادی ورودی، پیشگیری و درمان اقدام کردهایم، افزود: حوزه پیشگیری در 2 دهه گذشته مغفول ماند اما در چند سال اخیر به آن بیشتر توجه شده است.
وی اضافه کرد: در 6 سال گذشته در نظر سنجیهای انجام شده از مردم، نخستین دغدغه و نگرانی آنها، مواد مخدر بود.
سردار مومنی تأکید کرد: در حوزه پیشگیری باید بیشتر تلاش کنیم و باید بازدارندگی درونی ایجاد کنیم.
جانشین فرماندهی ناجا با اشاره به این که با جلوههای خیابانی معتادان هم باید مبارزه کنیم، گفت: این اقدامات شامل جمعآوری، نگهداری، درمان و توانمندسازی و بازگشت آنها به جامعه است.
میتوانیم کمتر از یک هفته همه معتادان را جمعآوری کنیمسردار مومنی افزود: بارها نیروی انتظامی اعلام کرده است که در کمتر از یک هفته همه معتادان متجاهر را جمعآوری میکنیم اما پس از آن یعنی نگهداری، درمان و توانمندسازی آنها مشکل داریم که بر عهده پلیس نیست.
افزایش 40 درصدی جرایم در فضای مجازیجانشین فرمانده ناجا گفت: مجموعه جرایم در فضای مجازی حدود 40 درصد افزایش یافته است بنابراین، این فضا نیاز به کنترل بیشتری دارد.
سردار اسکندر مومنی با اشاره به سازمان یافته بودن برخی از جرایم در فضای مجازی افزود: در حوزه ایجابی و فرهنگسازی باید بیشتر تلاش کنیم.
وی گفت: نیروی انتظامی پلیس فتا را برای کنترل فضای مجازی راهاندازی کرده که دستاوردهای خوبی داشته است.
سردار مومنی تاکید کرد: باید فضای مجازی را با همکاری همه دستگاههای متولی کنترل و نظارت کنیم.
وی با اشاره به اینکه تهدیدات در حوزه فضای مجازی، جدی است، اضافه کرد: خانواده ها هم باید نظارت کنند .
جانشین فرماندهی ناجا در بخش دیگری از سخنان خود، پلیس هوشمند را از رویکردهای پلیس بیان کرد و گفت: امروزه نمی توان بدون استفاده از فناوریهای جدید، امنیت را سامان داد.
سردار مومنی بر لزوم فرهنگسازی تاکید و اضافه کرد: در سال های 84 و 85 با حدود 7 میلیون خودرو، سالانه حدود 28 هزار نفر در کشور بر اثر تصادفات جاده ای کشته می شدند اما اکنون تعداد خودروها به حدود 19 میلیون رسیده اما تعداد کشته ها از 28 هزار به حدود 16 هزار نفر در سال کاهش یافته که این رقم هم بالاست و باید کاهش یابد.
وی، کنترل هوشمند از جمله دوربینهای نظارتی و فرهنگسازی و آموزش همگانی را از علل این کاهش بیان کرد و گفت: 50 درصد کشتههای جادهای پس از تصادف اتفاق میافتد در حالی که در بسیاری از کشورها این عدد 20 تا 30 درصد است.
سردار مومنی افزود: برای رسیدن به استانداردهای لازم در کشته های تصادفات جاده ای باید راه ها بهبود یابد و سیستم امداد و نجات ما به هنگام و خودرو ها ایمن تر شوند.
جانشین فرماندهی ناجا گفت: بر اساس برآوردها اگر حدود 35 هزار کیلومتر از 200 هزار کیلومتر راه های کشور به سیستم یکپارچه دوربین و هوشمند مجهز شود تعداد کشته ها به زیر 10 هزار نفر کاهش خواهد یافت.
سردار مومنی با بیان اینکه تلاش برای واردات ناامنی به کشور زیاد است، افزود: انسداد مرزها از موضوعات مهم است که بخشی از آن انجام شده و بخش دیگر هم به تناسب منابعی که اختصاص داده می شود انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اهمیت انسداد کامل مرزها گفت: بیش از 8 هزار کیلومتر مرز داریم که اگر همه نیروهای انتظامی کشور هم بسیج شوند نمی توانیم فقط از طریق این نیروها مرزها را کاملاً پوشش دهیم.
سردار مومنی افزود: انسداد شامل حفر کانال،نصب تجهیزات الکترونیکی و کنترل هوایی مرزها و دیگر موارد است.
وی در باره نقش نیروی انتظامی در مبارزه با قاچاق هم گفت: از ابتدای امسال قرارگاه مبارزه با قاچاق در نیروی انتظامی راه اندازی شد که وظیفه دارد همه ظرفیت های این نیرو را در مبارزه با قاچاق بسیج کند و هماهنگی های لازم برون سازی را هم انجام دهد.
سردار مومنی با بیان اینکه امسال کشفیات کالای قاچاق نسبت به پارسال حدود 40 درصد افزایش داشت، افزود: پرونده های بالای 500 میلیون بیش از 50 درصد افزایش داشت البته این میزان در مقابل حجم ورود قاچاق، ناچیز است.
مبارزه با قاچاق موضوع کاملاً ملی است و یک دستگاه به تنهایی نمی تواند با آن مبارزه کند.
جانشین فرماندهی ناجا با بیان اینکه عمده قاچاق از مبادی رسمی انجام می شود گفت: دو هفته پیش در بندر عباس محموله ای 11 کانتینری کشف شد که محتویات آن چینی، کریستال وسرامیک بود در حالی که در سند گمرگ، درپوش شیشه اظهار شد.
وی ادامه داد: تعرفه درپوش 10 درصد و تعرفه چینی و کریستال 110 درصد است بنابراین قانون دور زده شد و حقوق گمرکی پرداخت نشد و قاچاق هم انجام شد.
سردار مومنی، افزایش نظارت بر مبادی رسمی ورود کالا، مکانیزه کردن فرآیندها، رفع موانع تجارت قانونی، رفع خلاءهای قانونی و مجازاتهای بازدارنده و برخورد را از راههای مبارزه با قاچاق بیان کرد.
وی ابراز امیدواری کرد با اقداماتی که در حال انجام است، روند کاهش قاچاق و افزایش کشفیات ادامه یابد.