هشدار پلیس در رابطه با ثبت اطلاعات سرشماری/ شهروندان مراقب سایت‌های فیشینگ باشند

کدخبر: 2064920

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری فتا ناجا با اشاره به آغاز سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۹۵ گفت: شهروندان در ثبت اطلاعات سرشماری عمومی نفوس و مسکن مراقب سایت‌های فیشینگ باشند.

به گزارش « نسیم آنلاین »، سرهنگ دوم علی نیک نفس گفت: مرحله اول این سرشماری به صورت اینترنتی از سوم مهرماه لغایت 25 مهر است و شهروندان می‌توانند خود اطلاعات آماری را در سایت سرشماری تکمیل کنند.

وی با اشاره به اینکه این اولین بار است که سرشماری کشور در بستر اینترنتی صورت می‌گیرد، گفت: سرشماری اینترنتی با توجه به کاهش هزینه‌های سرشماری، تسهیل‌کننده جمع‌آوری اطلاعات می‌باشد و راستی آزمایی آن نیز راحت تر است. ضمن آن که نتایج آن به سهولت و زمان کمتری قابلیت استخراج است.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری فتا با بیان این که آدرس سایت سرشماری ttp://www.sarshomari95.ir است، افزود: کاربران حتما آدرس سایت سرشماری را خود در آدرس بار وارد نمایند و از ورود به سایت سرشماری از طریق لینک‌های متفرقه مثل سایت‌های تبلیغاتی، پیام‌های تلگرامی، سایت‌های و منابع غیر رسمی و ایمیل‌های ناشناس و مشکوک خودداری نمایند. چراکه ورود از طریق لینک‌های متفرقه احتمال دارد کاربران را در دام کلاهبرداران و سایت‌های فیشینگ بیندازد.

سرهنگ نیک نفس یادآور شد: با توجه به طراحی خوب سایت، ورود کاربران به سایت و تکمیل اطلاعات راحت می‌باشد و شهروندان محترم می‌توانند هم از طریق گوشی‌های هوشمند و هم از طریق سیستم‌های کامپیوتری متصل به اینترنت به سایت واردشده و نسبت به تکمیل فرم‌های مربوطه اقدام کنند.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری فتا ناجا ادامه داد: فرم‌های اینترنتی سرشماری به صورت ساده و روان تهیه شده و مردم با در اختیار داشتن اطلاعات دقیق هویتی خود و نیز کدپستی صحیح می‌توانند در این سرشماری شرکت کرده و اطلاعات خود را وارد کنند، سؤالات طرح شده نیز به صورت بسیار ساده است و هر فردی می‌تواند به سهولت به آن پاسخ دهد.

سرهنگ نیک نفس در ارتباط با نحوه ثبت نام اینترنتی در سرشماری گفت: سرپرستان خانوار می‌توانند با مراجعه به آدرس www.sarshomari95.ir و واردکردن اطلاعاتی از قبیل نام و نام خانوادگی اعضای خانوار، شماره ملی، سن، جنس، دین، تابعیت، وضعیت سواد، مدرک تحصیلی، وضع مهاجرت، وضع فعالیت، وضع تاهل و تعداد فرزندان، نوع بیمه درمانی، شماره تلفن همراه و ثابت سرپرست خانوار، آدرس محل سکونت، کدپستی، نحوه تصرف واحد مسکونی، مساحت زیر بنا، نوع اسکلت و مصالح به کار رفته در ساختمان، در این طرح ثبت نام کنند.

وی با بیان اینکه یکی از اعضای مطلع خانواده می‌تواند با اطلاعات کارت ملی افراد خانوار و دانستن کدپستی اطلاعات را در سایت سرشماری ثبت نماید، افزود: این فرد با وارد کردن کد ملی سرپرستان خانوار پس از مراجعه به سایت سرشماری، به عنوان رمز ورود، اطلاعات خانوار را وارد کرده و پس از تأیید نهایی، کد آماری را از طریق سامانه یا پیامک دریافت نماید.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری فتا ناجا ادامه داد: حفظ و نگهداری کد آماری بسیار مهم است زیرا اطلاعات پاسخگویان در اینترنت بر اساس کد آماری بازشناسی خواهد شد و در مرحله دوم سرشماری که حضوری است و ماموران به درب منازل مراجعه می کنند تنها کد آماری دریافتی از سامانه را به مأمور سرشماری ارائه می دهند.

سرهنگ نیک نفس تأکید کرد: در سرشماری عمومی نفوس و مسکن چه به صورت اینترنتی و چه حضوری که از سوی مأموران سرشماری به درب منزل صورت می گیرد نیاز به دادن اطلاعات بانکی نیست و شهروندان به هیچ عنوان اطلاعات بانکی خود مثل شماره کارت، تاریخ انقضاء کارت بانکی، کد اعتبار سنجی یا همان(CVV2) و رمز بانکی را در هیچ سایتی وارد نکنند.

این مقام انتظامی ادامه داد: اگر در هنگام واردکردن اطلاعات خانوار با درخواست ورود اطلاعات بانکی روبرو شدند بدانند که این سایت سرشماری نیست و فیشینگ است از وارد کردن اطلاعات خانوار هم خودداری کنند و گزارش سایت را به پلیس فتا بدهند.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری فتا ناجا بابیان این که در طول زمان سرشماری عمومی نفوس و مسکن 95 به صورت اینترنتی پلیس فتا حتما سایت‌های جعلی و فیشینگ را رصد کرده و با شناسایی آنها گردانندگان این سایت‌ها را به محاکم قضایی معرفی می‌کند، گفت: شهروندان نیز در صورت برخورد با سایت‌های جعلی و فیشینگ سرشماری 95 می‌توانند از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir سامانه پاسخگویی به فوریت های سایبری، بخش ارتباطات مردمی گزارش کنند.

ارسال نظر: