قانون اخذ مالیات، دو میلیون مسکن را وارد بازار میکند
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس، گفت: با اجرای اخذ مالیات از خانههای خالی، مسکن از یک کالای سرمایهای خارج و به یک کالای مصرفی تبدیل میشود.
به گزارش نسیمآنلاین به نقل از تسنیم ؛ سیدغنی نظری عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز خانه کالایی ضروری برای خانوارها قلمداد میشود، گفت: مجلس طرح دو فوریتی دریافت مالیات از خانههای خالی را تصویب کرده است که بدون شک اجرای طرح مذکور اقدامی مهم و اساسی در حمایت از افراد فاقد مسکن است.
وی افزود: اجرای طرح مالیات از خانههای خالی با مبلغ بالا، شرایطی را ایجاد میکند که بدون شک سرمایهگذاری برای مالکان صرفه اقتصادی نخواهد داشت و این منازل به صورت اجاره یا فروش به چرخه مصرف اضافه میشود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: با توجه به کمبود مسکن، بازگشت این خانههای خالی به چرخه مصرف مسکن خوبی است اما درمان کننده نخواهد بود که در همین راستا در تلاشیم تا با اجرای طرح ساخت یک میلیون مسکن توسط دولت در سال از افزایش بیرویه قیمت جلوگیری و به خانه دار شدن افراد کمک کنیم.
نظری با اشاره به تاثیر اجرای قانون اخذ مالیات از خانههای خالی در کاهش بهای اجاره و خرید مسکن، اظهار داشت: از آنجایی که خیلی به لحاظ تامین خانه در سراسر کشور کمبود نداریم اما برخیها در کار احتکار خانه هستند و همین مسئله یکی از علل کمبود و گرانی مسکن است لذا کمیسیون اقتصادی مجلس طرح اخذ مالیات از خانههای خالی را در دستور کار خود قرار داد و پس از طی مراحل به قانون تبدیل شد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه درآمد حاصل از اخذ مالیات در زمینه ساخت مسکن نظیر مسکن ملی و خانهدار کردن افراد محروم جامعه هزینه خواهد شد، گفت: اجرای دقیق و درست این قانون در حدود 30 درصد قیمت مسکن را کاهش خواهد داد؛ از آنجا که حدود 2 میلیون خانه خالی در سراسر کشور وجود دارد اگر دولت با جدیت این قانون را اجرایی کند میتوان نزدیک به یک و نیم تا 2 میلیون خانه را به بازار اجاره تزریق کرد که این مسئله ارزان شدن اجاره و قیمت خانه را به دنبال خواهد داشت.
نماینده مردم خلخال و کوثر درمجلس تاکید کرد: افزایش عرضه، خانههای خالی به بازار اجاره و خرید و فروش، متناسبسازی با تقاضا را به همراه داشته و در ادامه قیمتها تا حدودی کاهش پیدا میکنند.