اتهام بی اساس عربستان به ایران در آژانس انرژی اتمی
سفیر عربستان سعودی در اتریش و نماینده این کشور در آژانس بینالمللی انرژی اتمی با اشاره به گزارش اخیر مدیرکل آژانس، ایران را به داشتن فعالیتهای اتمی غیرصلحآمیز متهم کرد.
«عبدالله بن خالد بن سلطان بن عبدالعزیز» سفیر عربستان سعودی در اتریش و نماینده این کشور در آژانس بینالملل انرژی اتمی در نشست اخیر شورای حکام به اتهام پراکنی علیه ایران پرداخت.
به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، سفیر سعودی با اشاره به گزارش اخیر مدیرکل آژانس و افزایش مقدار اورانیوم غنیشده در ایران، این اقدام را ادامه تنش و کارشکنی ایران تلقی کرد.
شاهزاده عبدالله بن خالد با اتهامزنی به ایران مبنی بر اینکه تهران اقداماتی مغایر با طرح جامع اقدام مشترک انجام داده، گفت این مسئله «قصد ایران از توافق هستهای و اهداف این کشور» را نشان میدهد.
این اتهامات در حالی علیه ایران مطرح میشود که پیشتر، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به نقل از مقامی غربی فاش کرده بود که ریاض اقدام به ساخت تأسیساتی برای تولید کیک زرد اورانیوم کرده است. این روزنامه همچنین نوشته بود این تأسیسات برای تولید کیک زرد در منطقه دورافتاده «العلا» در شمال غرب عربستان سعودی واقع شده است.
از سوی دیگر، وزیر مشاور امورخارجه عربستان سعودی اخیرا در مصاحبه با خبرگزاری آلمان گفته بود که ریاض حق مجهز شدن به تسلیحات اتمی را در صورتی که ایران به یک قدرت هستهای تبدیل شود، محفوظ میدارد (جزئیات بیشتر).
نماینده سعودی همچنین با متهمکردن ایران به آنچه آن را «اخاذی» و «تهدید دائم برای امنیت و صلح جهان» خواند، ادعا کرد که توافق هستهای توانایی کنار زدن «فعالیت هستهای غیرصلحآمیز» ایران را ندارد.
وی همچنین ایران را به در پیش گرفتن آنچه آن را سیاست فریبکارانه خواند، متهم کرد و مدعی شد که ایران توضیحات بیاعتباری در ارتباط با «تورقوزآباد» ارائه کرده و از سوی دیگر، از آژانس خواست که از «اطلاعات بیشتری در ارتباط با فعالیتهای هستهای ایران پرده بردارد».
خبرگزاری «رویترز» روز گذشته نوشت آژانس اتمی در گزارشی که روز سهشنبه به کشورهای عضو ارائه داده و امروز به دست رویترز رسیده، نوشته است: «در تاریخ چهاردهم نوامبر ۲۰۲۰، آژانس تایید کرد که ایران تزریق UF6 به آبشار ۱۷۴ سانتریفیوژ IR-2m که اخیراََ در تاسیسات غنیسازی نطنز نصب شده را آغاز کرده است».
«کاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز روز چهارشنبه ضمن تایید خبر تزریق گاز UF6 به زنجیره ۱۷۴ تایی سانتریفیوژهای IR2m گفت: مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با انتشار گزارش نیم صفحهای در روز گذشته (سهشنبه) اعلام کرد که بازرسان آژانس در تاریخ ۱۴ نوامبر (۲۴ آبان ماه) آغاز تزریق گاز UF6 به یک زنجیره ۱۷۴ تایی سانتریفیوژهای IR2m در دو کارخانه غنی سازی سوخت در نطنز را راستی آزمایی کردند.
«خبرگزاری فارس»