لغو حج به اقتصاد عربستان ضربه زده است
پس از آنکه مقامات عربستان سعودی به خاطر پاندمی ویروس کرونا برگزاری مراسم حج را لغو کردند، مکانهای مذهبی خالی، چادرهای خالی زائران، هتلهای خالی، یک خلوتی خیره کننده و نگرانیها نسبت به مشکلات اقتصادی، تصویر کنونی شهر مکه است که معمولا شلوغ و پر از جنب و جوش بود.
مکه، مقدسترین شهر مسلمانان معمولا برای مراسم سالانه حج میزبان میلیونها زائر از سراسر جهان بود اما مقامات عربستان سعودی امسال زائران خارجی را از سفر به مکه و انجام فریضه حج که برای اواخر ژوئیه برنامهریزی شده بود، منع کردند.
به طور کلی حج عمره و تمتع ۱۲ میلیارد دلار عایدی برای مکه به همراه دارد که اقتصاد این شهر را با جمعیتی برابر با دو میلیون نفر زنده و پررونق نگه میدارد.
رونق ساخت و ساز در سالهای اخیر باعث ساخت مراکز خرید، آپارتمانها و هتلهای لوکس با منظره مشرف به کعبه شده است. اما از زمانی که پاندمی کرونا به عربستان رسیده، اکثر این مکانها خالی بودهاند.
ویروس کرونا که شدیدا به شهر مکه آسیب زده، به کسب و کارهای مرتبط با زیارت از جمله صدها هزار شغل از آژانسهای مسافرتی گرفته تا مغازههای سوغاتی فروشی نیز به شدت لطمه وارد کرده است.
لغو حج به سازمانهای برگزارکننده حج در کشورهای دیگر نیز لطمه زده است.
مقامات عربستان در ماه مارس برگزاری حج عمره را که هر زمانی میتواند برگزار شود، به حالت تعلیق درآوردند. سپس در تصمیمی بسیار حساس اعلام کردند که تنها حدود یک هزار زائری که در حال حاضر در کشور عربستان حضور دارند میتوانند مراسم حج تمتع را به جا آورند. این بخش بسیار کوچکی از ۲.۵ میلیون زائری حساب میشود که در سال گذشته در مراسم حج شرکت کردند.
در حال حاضر بیش از ۱۷۸ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۱۵۱۱ مورد قربانی براثر ابتلا به این ویروس در عربستان تائید شده است که بالاترین آمار در بین کشورهای حوزه خلیج فارس محسوب میشود.
این مساله به دنبال کاهش شدید بهای نفت و ضررهای به وجود آمده به خاطر ویروس کرونا صورت گرفته که به برنامههای ریاضتی و مشکلات اقتصادی دامن زد.
«خبرگزاری ایسنا»