سفیر سابق آمریکا در اروپا: ترامپ مانند موسولینی دیکتاتور است
«آنتونی گاردنر» سفیر پیشین آمریکا در اتحادیه اروپا ضمن تاکید بر شباهتهای بسیار رئیسجمهور این کشور با «بنیتو موسولینی»، به مواضع او در قبال اعتراضات سراسری در محکومیت نژادپرستی تاخت.
سفیر سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ آمریکا در اتحادیه اروپا معتقد است، دونالد ترامپ به «بنیتو موسولینی» رهبر فاشیست و دیکتاتور سالهای ۱۹۱۹ تا ۱۹۴۵ ایتالیا بسیار شباهت دارد و و مواضعش یادآور اقدامات موسولینی است.
این دیپلمات پیشین آمریکایی در مصاحبه با پولیتیکو از مقامهای سابق دولت ترامپ شامل «جمیز متیس» اولین وزیر دفاع او هم انتقاد و اعلام کرد، آنها باید خیلی زودتر از اینها از رئیسجمهور و مواضعش انتقاد میکردند و اصلا هرگز عضو دولت نمیشدند.
گاردنر که تبار ایتالیایی دارد، در این مصاحبه گفت: «من برای چند سال (اخیر) از بسیاری از شباهتهایی که دونالد ترامپ با بنیتو موسولینی داشته است، دچار آشفتگی شدهام. (موسولینی) کسی که پدربزرگ و مادربزرگم در سال ۱۹۳۸ از دستش (به آمریکا) فرار کردند».
این دیپلمات دموکرات که از جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری حمایت کرده، به مواضع ترامپ در قبال اعتراضات سراسری علیه نژادپرستی و خشونت پلیس در آمریکا هم تاخت.
او درباره عملکرد ترامپ در قبال این اعتراضات سراسری گفت: «خیلی ناامیدکننده و دلسردکننده است که یک رئیسجمهور در ایالات متحده داریم که به منظور انرژی دادن به بخشی از پایگاه رای خودش، علنا دارد به اختلافات نژادی دامن میزند و این اختلافات را تحریک میکند».
سفیر پیشین آمریکا در اتحادیه اروپا در این مصاحبه از طرح دولت ترامپ برای کاهش دادن تعداد نظامیان آمریکایی در آلمان هم انتقاد کرد.
او در این باره گفت: «هیچ معنایی ندارد و یک هدیه به ولادیمیر پوتین است کسی که دوست خوب دونالد ترامپ است. این یک نشانه دیگر از این است که او مستبدان و دشمنانمان را در آغوش میکشد. ما باید قاطعمیتمان را حفظ کنیم. (خروج نظامیان آمریکا از آلمان) نه تنها به نفع دفاع از اروپا و آلمان نیست بلکه به نفع منافع ما هم نیست».
گاردنر افزود: «چرا که پایگاهها (آمریکا در آلمان و اروپا) برای ما به منظور نمایش نفوذ و قدرتمان در اروپا، خاورمیانه و فراتر از آن به طرزی خارق العاده مهم هستند در نتیجه اصلا هیچ معنایی ندارد، فقط یک اقدام سیاسی است و هیچ استراتژی نظامی پشتش نیست».
به باور این دیپلمات ارشد سابق آمریکایی، ترامپ «سالهاست که از آنگلا مرکل عصبانی است و او شاید به خاطر اینکه (مرکل) برخلاف برخی از رهبران اروپایی از مسیرش خارج نشده تا حمایت ترامپ را به دست بیاورد».
یک مقام ارشد آمریکایی جمعه هفته گذشته خبر داد که ترامپ، تصمیم گرفته ۹ هزار و ۵۰۰ سرباز آمریکایی را از آلمان خارج کند و تعداد این سربازان را از ۳۴ هزار و ۵۰۰ نفر به ۲۵ هزار نفر کاهش دهد.
وزیر خارجه آلمان ضمن ابراز تأسف بابت خروج نیروهای آمریکایی گفت، روابط دو کشور با مشکلاتی مواجه است و «ما شرکای نزدیکی در اتحاد فرا آتلانتیک هستیم اما [روابط ما] پیچیده است» (جزئیات بیشتر).
سفیر اسبق آمریکا در اتحادیه اروپا طی این مصاحبه درباره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۳ آبان ۱۳۹۹) این کشور اظهارنظر کرد.
او با بیان اینکه بسیاری از رای دهندگان جوان آمریکایی اشتیاق چندانی به جو بایدن نداشتهاند اما دیگر نامزدهای این حزب شامل برنی سندرز و الیزابت وارن توان کسب آرای لازم برای پیروزی بر ترامپ را نداشتند.
گاردنر افزود: «من متقاعد شدهام که (جو بایدن) فرد مناسب است و هر کاری بتوانم برای اطمینان از ایجاد تغییر در (انتخابات ریاست جمهوری ماه) نوامبر انجام میدهم».
«خبرگزاری فارس»