نصرالله: ما و ایران درک درستی از شرایط سوریه داشتیم
دبیر کل جنبش حزبالله لبنان در سخنرانی خود به مناسبت چهارمین سالروز شهادت مصطفی بدرالدین، فرمانده حزبالله در سوریه، به مسائل منطقه و لبنان پرداخت.
«سید حسن نصر الله»، دبیر کل جنبش حزبالله لبنان سخنرانی خود را به مناسبت سالروز شهادت مصطفی بدرالدین، فرمانده حزبالله در سوریه آغاز کرد.
شهید «مصطفی بدرالدین» فرمانده شاخه نظامی حزب الله ۲۴ اردیبهشت سال ۱۳۹۵ (۱۳ مه ۲۰۱۶) در حمله راکتی و توپخانهای تکفیریها به نزدیکی فرودگاهی نظامی در حوالی دمشق، پایتخت سوریه ترور شد.
سید حسن نصرالله در ابتدای سخنرانی خود سالروز ضربه خوردن امیرالمؤمنین علی (ع) به دست یکی از خوارج (ابن ملجم مرادی) را به مسلمانان و شیعیان تسلیت گفت. او همچنین روز جهانی پرستار را به همه پرستاران لبنان تبریک و تهنیت گفت.
سید حسن نصرالله گفت: «این حادثه هنوز هم دارای پند و عبرت است. امام علی با قدرت در برابر اولین پدیده خطرناک تکفیری در جهان اسلام ایستاد. این گروه خیلی از مردم را به خاطر کمترین شبه کشته و جنایتهای زیادی مرتکب شدهاند. مقابله با این گروه نیازمند رهبری بزرگ بود تا در برابر آنها بایستد. این پدیده در سالهای اخیر دوباره برگشته و تفکر تکفیری دیروز در کابل بیمارستان زنان و زایمان را هدف قرار داد».
دبیر کل حزبالله لبنان سالروز شهادت سید مصطفی بدرالدین را به خانواده این شهید مقاومت به ویژه مادر، همسر و دختران وی تبریک و تسلیت گفت.
سید حسن نصرالله گفت که پیشتر در مورد صفات شخصی شهید ذوالفقار صحبت کرده است ولی امروز قصد دارد به آن دسته از ویژگیهای شخصیتی او بپردازد که همه در جنبش مقاومت اسلامی به این ویژگیها نیاز دارند.
سید حسن نصرالله اظهار داشت که شهید بدرالدین روحیه قوی و بالایی داشت و این مسئله باعث مقاومت، ثبات و همبستگی و توانایی تفکر شد. او گفت: «هنگامی که روحیه انسان پایین یا ضعیف یا در برابر حوادث مضطرب باشد، این مسئله باعث فروپاشی و ناتوانی وی در مدیریت و فرماندهی خواهد شد و پیامدهای خطرناکی برای این گونه افراد خواهد داشت».
او به نقش سید ذوالفقار در جنگ «حرب نیسان» (معروف به جنگ خوشه های نزداسرائیلی ها) اشاره کرد و گفت که شهید مصطفی بدرالدین در این جنگ (۱۹۹۶) فرمانده نظامی کل مقاومت لبنان بود و نقش بزرگی در این جنگ (۱۶ روزه) داشت.
چرا جنگ علیه سوریه در سال ۲۰۱۱ آغاز شد؟
دبیرکل حزبالله لبنان گفت که مهمترین نقش شهید بدرالدین در سوریه بود. چرا که بهانه جنگ در سوریه، قانون اساسی و نظام سیاسی نبوده بلکه مشکل سوریه این بود که این کشور خارج از هیمنه غرب و آمریکا بود.
سید حسن نصرالله تصریح کرد: «در سال ۲۰۱۱ و در بحبوحه سوء استفاده خطرناک از بهار عربی، آمریکاییها و اسرائیلیها و سعودیها طرح و نقشه مشترک داشتند. ترکیه، قطر و کشورهای عربی و اسلامی و اروپایی از این طرح حمایت کردند. این طرح همان طرح سیطره هیمنه بر سوریه بود.».
او ادامه داد: «از نظر آنها تا زمانی که بشار اسد مواضع خود را [بر اساس خواسته های آنها] تغییر دهد، مشکلی نداشت که در رأس قدرت باشد. مشکل سوریه شخصی و ترکیبی و نظام سیاسی نبود بلکه سوریه خارج از سیطره آمریکا در منطقه بود؛ چرا که نفت و گاز و حاکمیت سیاسی [مستقل] داشت».
او با بیان اینکه سوریه کشور ضعیف یا فقیری و حاشیهای نبود بلکه سوریه در مرکز جهان عرب جای اشت، گفت که هدف این بود که سوریه به زیر هیمنه و سلطه آمریکا برود. اسرائیل را به رسمیت بشناسد و قدس و فلسطین را کنار بگذارد.
درک مشترک ایران و حزبالله از شرایط سوریه
سید حسن نصرالله گفت که «این فهم و درک ما و برادران ما در ایران از شرایط سوریه و هدف اصلی از ایجاد «جنگ جهانی علیه سوریه» بود. بنابر این ما باید اقدام میکردیم».
وی اظهار داشت که سوریه حاضر به تسلیم در برابر فشارهای استکبار جهانی و غرب نشد و از اینرو، قدرتهای استکباری و ادوات آنها در منطقه و جهان خواستند، آن را به زانو درآوردند.
هزینه نرفتن حزبالله له سوریه، بیش از رفتن بود
سید حسن نصرالله گفت با درک این شرایط، ما در حزبالله تصمیم گرفتیم که برای کمک به دولت سوریه برای مقابله با نقشه استکبار و آمریکا، به این کشور برویم. با این حال میدانستیم که این تصمیم ما چه تبعاتی خواهد داشت. ما میدانستیم که این تصمیم برای ما هزینههای مالی و جانی خواهد داشت. ما میدانستیم که عدهای به همین دلیل، به ما حمله رسانهای و سیاسی خواهند کرد و تلاش خواهند نمود چهره ما (حزبالله) را تخریب کنند.
سید حسن نصرالله در چرایی این تصمیم حزبالله گفت که میزان و حجم خطرات (نرفتن به سوریه) به گونهای بود که فلسطین، لبنان، سوریه و مسائل برحق در منطقه را تهدید میکرد و این مسائل باعث شد که ما به فکر رفتن به سوریه بیفتیم.
شهید مصطفی دوشادوش شهید سردار سلیمانی جنگید
دبیرکل حزبالله گفت که شهید بدرالدین با توجه به این ارزیابی و درک شرایط و خطرات پیرامون، به همراه نیروهای حزبالله به سوریه رفت و دوشادوش شهید سردار حاج قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه علیه تکفیریها و در راستای خنثیسازی نقشه استکبار آمریکا جنگید.
سید حسن نصرالله گفت که سوریه با رشادتهای محور مقاومت و نیروهایش تا به امروز در برابر حملات ایستاده و هماکنون به رغم فشار جنگ روانی و محاصره چند ساله، در مصاف سیاسی نیز موفق بوده است.
او گفت: «کسانی که دست به محاصره ایران، سوریه، ونزوئلا غزه و یمن زدهاند همان کسانی هستند که امروز از چالشها و پیامدهای به وجود آمده از شیوع کرونا رنج میبرند و با مشکلات عدیدهای روبه رو هستند».
تکذیب نزاع در سوریه بر سر نفوذ قدرت در این کشور
سید حسن نصرالله گفت که حرفوحدیثها در مورد وجود نزاع و درگیری بین ایران و روسیه در سوریه صحت ندارد؛ چرا که ایران به دنبال حنگ نفوذ قدرت در این کشور نبوده است؛ نه با روسیه و نه با دیگران.
سید حسن نصرالله مداخله ایران در امور سوریه را رد کرد و گفت که ایران به هیچ وجه به دنبال مداخله در امور داخلی سوریه نبوده بلکه به دنبال این بوده که دمشق در برابر طرح هیمنه آمریکا سرپا بیستد.
او حضور نیروهای ایرانی در سوریه در مقطع کنونی را تکذیب کرد و گفت که ایران فقط حضور مستشاری در سوریه داشت و گفت که شماری از این مستشاران به دلیل کمک به ارتش سوریه در خطوط مقدم جبهه به فیض شهادت نائل شدهاند.
دبیرکل حزبالله لبنان گفت که رژیم اسرائیل در جنگ سوریه بر روی گروههای تکفیری و تروریستی حساب باز کرده بود. با این حال این رژیم و گروههای مورد حمایت صهیونیستها در سوریه شکست خوردند و هماکنون متوجه خطرات جدید علیه خود شدهاند.
سید حسن نصرالله با بیان اینکه رژیم صهیونیستی از تحولات سوریه ترسیده است، اظهار داشت که همین نگرانی و ترس باعث شده ست که دست به ماجراجویی حساب نشدهای در سوریه بزند.
دبیرکل حزبالله لبنان با بیان اینکه سوریه در جنگ علیه خود پیروز شده است، اظهار داشت که این کشور همچنان چند نبرد دیگری پیش رو دارد. اوگفت: «رهبران و ارتش سوریه وبخش بزرگی از مردم این کشور در این جنگ پیروز شدند و سایر نبردها فقط نیاز به صبر و استقامت دارد».
سید حسن نصرالله گفت که سوریه از تجزیه و طرح توطئه علیه خود که اموال و تسلیحات و هزاران نیروی مسلح برای آن درنظر گرفته شده بود، نجات یافته است.
او گفت: «سوریه به لطف مقاومت رهبران و ارتش و ملت و استقامت متحدانشان توانستند در این جنگ پیروز شوند. دشمنان سوریه به دنبال این هستند که آنچه را که با جنگ به دست نیاوردهاند با سیاست به دست بیاوردند».
سید حسن نصرالله ادامه داد: «نبرد سیاسی شدیدتر از نبرد نظامی است و خطرات این گونه جنگ و نقابل بزرگتر از خطرات جنگ نظامی است و سوریه همچنان در نبرد سیاسی و نظامی به سر میبرد».
سید حسن نصرالله اظهارات اخیر نفتالی بنت، وزیر جنگ اسرائیل را «نادان» خواند و گفت که این وزیر نادان وعده خروج نیروهای ایران از سوریه را تا پایان سال میلادی جاری وعده داده است.
دبیرکل حزبالله لبنان اظهار داشت که رژیم سهیونیستی خود و شهروندان خود را فریب میدهد و این چنین وانمود میکند که در سوریه پیروز شده است و ایران در حال خروج از این کشور است.
او اظهارات نفتالی بنت را کذب و و تلاشی برای انحراف افکار عمومی دانست و گفت که صهیونیستها نمیتوانند به حضور مستشاری ایران و نیروهای حزبالله در سوریه پایان دهند؛ چرا که حضور در سوریه تصمیم رهبران این کشور بوده و حضور این نیروها بنا به درخواست دمشق بوده است.
سید حسن نصرالله در ادامه سخنان خود، در باره حضور نظامی ایران و ادعای رژیم صهیونیستی در این باره گفت که مشاوران ایرانی در سوریه نظامی نیستند. در نتیجه اسرائیل با حملات خود در سوریه، خود را وارد یک جنگ خیالی کرده است.
او گفت: «سوریه نیازی به آمدن نیروهای ایرانی نداشت و برخی از نیروهای ایران فقط به مدت دو ماه در نبرد حلب حضور داشتند».
دبیرکل حزبالله لبنان در مورد خروج نیروهای مقاومت از برخی مناطق نیز اظهار داشت که بعد از فیصله دادن به نبردها در جبههها به نفع خود، کاهش نیرو در این مناطق و جبههها با هماهنگی ارتش سوریه انجام میشود.
او در مورد ادعاهای مقامات صهیونیست مبنی بر اینکه با حملات هوایی در سوریه پیروزی نصیبشان شده، اظهار داشت که بر خلاف این ادعاها و دستاوردهای تلآویو، این محور مقاومت است که پیروز شده است.
سید حسن نصرالله با بیان اینکه رژیم اشغالگر قدس به عمد به دنبال گمراه کردن افکار عمومی و دروغ گفتن در باره «دستاوردهای ادعایی» خود در سوریه است، به ساکنان فلسطین اشغالی و اسرائیلیها توصیه کرد که به دروغ و ادعاهای رهبرانشان گوش ندهند؛ چرا که این امکان است که آنها مرتکب حماقتی شده و منجر به انفجار اوضاع در منطقه شود.
دبیرکل حزبالله لبنان گفت که ادعای اسرائیل در خصوص هدفش از اخراج نیروهای ایرانی (اسرئیل مدعی است ایران در سوریه نیروی نظامی دارد)، محقق نشدنی و محال است.
سید حسن نصرالله در ادامه سخنان خود به اوضاع داخلی لبنان پرداخت و گفت که برخی از لبنانیها باید در نحوه ارتباط با دولت سوریه بازنگری کنند؛ چرا که این مسئله اول از همه به مصلحت آنهاست.
او به تصمیم دولت حسان دیاب برای قرض گرفتن از صندوق بینالمللی پول نیز اشاره کرد و گفت که حزبالله به رغم تحفظات و احتیاطهایی که در این مسئله دارد، نمیخواهد اوضاع را برای دولت پیچیده کند.
سید حسن نصرالله برقراری روابط با سوریه را مسئله مهمی برای لبنان دانست؛ چرا که به گفته وی، این ارتباط زمینه را برای حل بحران اقتصادی لبنان فراهم خواهد کرد.
او با ابیان اینکه بهترین کار این است که در لبنان به احیا بخشهای زراعی و صنعتی پرداخته شود، اظهار داشت که بازارهای عربی پیشروی لبنان است و برای رسیدن به این بازارها باید از سوریه عبور کرد و به عراق رسید.
سید حسن نصرالله وجود قاچاق در لبنان را یکی از مشکلات این کشور دانست و گفت که لبنان به تنهایی قادر به نمیتواند این معضل را حل کند.
او گفت که ارتش لبنان به تنهایی قادر به جلوگیری از قاچاق کالا نیست و برای منع قاچاق باید باید همکاری دوجانبه وجود داشته باشد.
دبیرکل حزبالله لبنان در مورد استقرار نیروهای بینالمللی در مرز لبنان با سوریه نیز گفت که یکی از اهداف جنگ 2006 اسرائیل علیه مقاومت، تحقق این مسئله بود و نمی توان حضور این نیروها را قبول کرد.
سید حسن نصرالله هشدار داد اگر در مورد روابط سیاسی و به تبع آن روابط اقتصادی با سوریه بازنگری نشوند، احتمال فروپاشی در لبنان هست.
او گفت که دولت سوریه آماده بازنگری در روابط با لبنان است و مسئولیت تاخیر در این بازنگری و طولانیکردن آن، بر عهده لبنانیهاست.
سید حسن نصرالله در پایان سخنان خود از همه مردم خواست به توصیهها و مقررات مربوط به مقابله با شیوع کرونا، عمل کنند.
«خبرگزاری فارس»