واکنش شدید پکن به سخنان مکرر مایک پامپئو
سخنگوی وزارت خارجه چین با استناد از واقعیات و دادهها به سخنان مکرر مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا برای سیاه نمایی چین واکنش شدید نشان داد.
هوا چون یینگ سخنگوی وزارت خارجه چین امروز شنبه در نشست خبری با اشاره به ادعای "نشت کووید-19 از آزمایشگاه ووهان" گفت: حتی آنتونیو فائوچی کارشناس برجسته بیماری های عفونی آمریکا نیز ادعای پامپئو در این زمینه را تکذیب کرده است. پژوهشگاه ویروس شناسی ووهان یکی از ده ها آزمایشگاه P4 جهان بوده و به همکاری بین المللی در امور پژوهشی پرداخته و اطلاعات پژوهشی خود را به موقع به اشتراک گذاشته است.
وی با اشاره به این که چین در حال حاضر تنها دو آزمایشگاه P4 دارد، گفت: بر اساس آمار فدراسیون پژوهشگران آمریکا، 13 پژوهشگاه P4 در آمریکا فعالیت دارد و یا در حال احداث است. علاوه بر این، آمریکا 1495 آزمایشگاه P3 دارد و در مناطق مختلف جهان از جمله اوکراین و قزاقستان بسیاری آزمایشگاه های بیولوژیک خود را ایجاد کرده است. شایان ذکر است که آمریکا تنها کشور در جهان است که درباره مذاکرات پروتکل بازرسی «پیمان منع سلاح بیولوژیک» مانع تراشی کرده است.
وی گفت: بر اساس گزارش اداره حسابرسی آمریکا که در سال 2009 منتشر شد، در 10 سال، 400 حادثه در آزمایشگاه های P3 در آمریکا به وقوع پیوسته و امنیت این آزمایشگاه ها یکی از خطرناک ترین چالش ها در پیش روی نهادهای نظارتی است. برای نمونه، پایگاه بیولوژیک فورت دیتریک در ایالت مریلند بزرگ ترین پایگاه تحقیق و تولید سلاح بیولوژیک و شیمیایی ارتش آمریکا در ماه ژوییه سال گذشته از سوی مرکز کنترل بیماری های آمریکا تعطیل شد و علت آن هم "عدم اجرای تدابیر کنترل امنیت مواد ویژه و ویروس" عنوان شد.
روزنامه یو اس تودی نیز در گزارشی اعلام کرد که "وقوع حوادث نشت ویروس کار عادی به نظر می رسد و این ریسک ها در حال تبدیل شدن به خطر واقعی است." همچنین به گزارش دیگر رسانه های آمریکا، چندی پس از تعطیلی پایگاه دیتریک، در مناطق اطراف، نوعی "بیماری ناشناس ناشی از سیگار الکتریکی" شیوع یافت. همچنین بر اساس داده های منتشر شده مرکز کنترل بیماری های آمریکا در پایان ماه فوریه، در فصل آنفلوآنزا دست کم 32 میلیون نفر از جمعیت این کشور به آنفلوآنزا مبتلا شده و 18 هزار نفر جان باختند. رییس این مرکز علنا تایید کرد که برخی از موارد فوتی در میان آن ها در واقع ناشی از کووید- 19 بوده است. همه این گزارشات علنی در رسانه های آمریکا موجودست.
سخنگوی وزارت خارجه چین اظهار داشت: در داخل آمریکا و نیز جهان تردیدهای زیادی وجود دارد، آن ها خواهان اعلام علت اصلی تعطیلی پایگاه دیتریک هستند، بسیاری مردم نیز خواهان بررسی ارتباط تعطیلی این پایگاه با بیماری سیگار الکتریکی، شیوع گسترده آنفلوآنزا و کووید- 19 هستند.
هوا چون یینگ گفت: چین در اطلاع رسانی علنی و شفاف است و از تحقیقات سازمان بهداشت جهانی بر اساس «مقررات بهداشت بین المللی» حمایت می کند. آیا آمریکا می تواند مثل چین در اقداماتش شفاف و علنی عمل کند؟ آیا آمریکا تحقیقات مستقل بین المللی در پایگاه دیتریک و دیگر آزمایشگاه های بیولوژیک این کشور در سراسر جهان از جمله اوکراین و قزاقستان را قبول دارد؟ آیا آمریکا گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی و یا سایر گروه های بین المللی را برای انجام تحقیقات منشاء کرونا در آمریکا و چگونگی مقابله آمریکا با کرونا به کشور خود دعوت می کند؟ آیا آمریکا می تواند در این زمینه یک الگو باشد؟
«خبرگزاری تسنیم»