ترامپ مستحق دریافت جایزه نوبل جنایتکاری است
عبدالباری عطوان در مقالهای در رأی الیوم نوشت لغو کمکهای واشنگتن به سازمان جهانی بهداشت، بیاخلاقی دونالد ترامپ را ثابت کرد.
روزنامه اینترنتی رأی الیوم در مقالهای به قلم عبدالباری عطوان نوشت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با لغو کمکهای واشنگتن به سازمان جهانی بهداشت آن هم در شرایط همه گیری کرونا در جهان، سقوط اخلاقی خود را به اثبات رساند و برخی کشورهای عربی، اروپایی و غیر اروپایی باید سهمیه آمریکا در این سازمان را پرداخت کنند تا تنبیه واشنگتن گستردهتر و تاثیرگذارتر باشد.
تنفر دونالد ترامپ از چین و نحوه مدیریت آن در بحران کرونا، مشخص است و در آن هیچ بحثی نیست؛ اما خشم و تنفر وی از سازمان جهانی بهداشت که به بشریت خدمت میکند، نشان دهنده تنفر و نژادپرستی در قبال هر طرف موفق در این جهان است که مستقل از دولت آمریکا عمل میکند.
تصمیم رئیس جمهور آمریکا به توقف همه کمکهای واشنگتن به این سازمان جهانی (که سالیانه حدود ۴۰۰ میلیون دلار برآورد میشود) آن هم زمانی که همه کشورهای جهان اختلافات خود را کنار میگذارند و در زمینه مبارزه با بیماری کرونا متحد میشوند، نشان میدهد که این فرد به سبب جایگاهش، خطری برای همه بشریت به شمار میرود و در پی همین موضوع، پیش از آنکه ترامپ به بیماری خطرناکی مانند کرونا تبدیل شود، همگان باید از جمله ملت آمریکا اولویت خود را برکناری وی بدانند.
ترامپ فقط دو چیز را دوست دارد نخست رژیم اشغالگر اسرائیل و دوم اموال «بی حساب و کتاب» کشورهای عربی. جز این دو، از همه چیز تنفر دارد. وی با سازمان یونسکو به سبب محکومیت نژادپرستی اسرائیل، جنگید، همه کمکها به سازمان آنروا را متوقف کرد، زیرا این سازمان لقمه نانی به دست آوارگان فلسطینی میدهد؛ کسانی که ترامپ به دنبال نابودی آنهاست. اکنون هم شمشیر تحریم مالی خود را در برابر سازمان جهانی بهداشت از غلاف بیرون کشیده است، زیرا رئیس آن از دروغها و اخبار دروغین وی درباره ویروس کرونا و اتهامش علیه چین حمایت نکرد.
نخستین فردی که اطلاعات نادرست درباره خطر بیماری کرونا مطرح کرد، ترامپ بود. اگر اوضاع به دست او بود، برای ملت آمریکا در زمینه مقابله با کرونا محدودیت اعمال نمیکرد؛ زیرا تجارت برای وی از زندگی و جان مردم آمریکا اهمیت بیشتری دارد. به همین سبب، اندرو کومو، فرماندار ایالت نیویورک که بیشترین زیان را به سبب شیوع کرونا متحمل شد، در نافرمانی بی سابقهای، در اعلام مخالفت با هر نوع تصمیم رئیس جمهور آمریکا درباره بازگشایی این ایالت، تردید نکرد.
با محمد البرادعی، مدیرکل اسبق آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره مسائل متعددی به ویژه مواضعش در قبال جنگ عراق اختلاف نظر داریم؛ اما با وی در زمینه خواستهاش از برخی کشورهای عربی برای پرداخت سهمیه آمریکا در سازمان جهانی بهداشت موافق هستیم تا از این طریق بعد انسانی خود را نشان دهیم و این پیام را به جهان ارسال کنیم که امنیت جهان منوط به سیاست حساب نشده دولت آمریکا نیست. اما چرا این تلاش و تحمل این بار، بین المللی و با مشارکت برخی کشورهای اروپایی مانند آلمان، فرانسه، بلژیک و برخی کشورهای غیر اروپایی مانند کانادا و آفریقای جنوبی نباشد تا تنبیه آمریکا به خاطر این رفتار وحشیانه گستردهتر و تاثیرگذارتر شود؟
ترامپ که رئیس جمهور کشور آمریکاست، بارها شکست خورد. اولا ارزیابی نادرستی از خطرات این بیماری داشت. دوم اینکه آماده نبودن امپراتوری آمریکا از نظر علمی و پزشکی برای مقابله با این بیماری را ثابت کرد. اخیرا هم سقوط ترسناک اخلاقی خود را به اثبات رساند و نشان داد که مستحق دریافت جایزه نوبل در زمینه جنایتکاری و عدم انسانیت است.
۴۰۰ میلیون دلار حمایت مالی آمریکا از سازمان جهانی بهداشت برای کشورهای ثروتمند عربی، در مقایسه با صدها میلیارد دلاری که برخی از آنها در چارچوب قراردادهای تسلیحاتی، برای دریافت حمایتهای ترامپ پرداخت کردند، چیز زیادی نیست. اما این کشورها یا برخی از آنها جرأت میکنند که داوطلب شوند و با جبران این کمبود، دولت ترامپ را به چالش بکشند؟ با توجه به جریان سازمانهای یونسکو و انروا، در این باره شک و تردید داریم و امیدواریم که اشتباه کرده باشیم.
ملت آمریکا برای برکناری این حیوان انسان نما که به دنبال پیروزی دوباره در انتخابات ریاست جمهوری است، فرصت طلایی دارد. اگر ملت آمریکا این کار را انجام ندهد، شریک این جنایتکار جنگی خواهد بود که در ارتکاب جنایتهای ضد بشری و چه بسا جنایت علیه ملت آمریکا شک و تردید نمیکند.
«باشگاه خبرنگاران جوان»