اشتباهاتی که آمریکا نمیتواند در مقابله با کرونا پنهان کند
مقامات آمریکایی با دروغ نمیتوانند جامعه بینالمللی را فریب داده و اشتباهات خود را در مقابله با کروناویروس پنهان کنند.
همراه با افزایش مبتلایان و مرگ و میر در آمریکا در اثر کروناویروس جدید، حملات سیاستبازان آمریکایی علیه چین و مقصر دانستن چین بیش از پیش تشدید یافته است. از وزیر امور خارجه تا مشاور تجاری کاخ سفید و سنا، آنان یکی پس از دیگری واحد صحنه شده و دست به دروغ گویی پرداختند که می گویند، ویروس از چین شروع شده و چین را به خاطر پنهان کردن اطلاعات مربوط به شیوع ویروس مورد انتقاد قرار داده و حتی اعلام کردند که چین باید مسئولیت همه گیر شدن کیروناویروس در سراسر جهان را برعهده بگیرد و شماری از سازمان ها را به در خواست خسارات از چین قانع کردند.
حقیقت، حقیقت است. عملیات چین در مقابله با کروناویروس مورد ارزیابی برابر جامعه بین المللی از جمله سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است. به ویژه، مجله «نیچر» که یک هفته نامه علمی شناخته شده در سطح جهان است با انتشار مقالهای تحت عنوان ««دست از انگ زدن به بهانه کرونا بردارید»» به مدت سه روز متوالی به دلیل ربط دادن کروناویروس به شهر ووهان عذرخواهی کرد و از لحاظ علمی حملات سیاستبازان آمریکایی و سیاه نمایی آنان علیه چین را تکذیب کرد؛ این در حالی است که در این تفسیر نیز از قلیلی از سیاستبازان غربی انتقاد کرد که ربط دادن کورکورانه یک ویروس به یک کشور اقدامی غیر مسوولانه است و آنها باید فوراً دست از آن بردارند.
در حقیقت، غلبه بر ویروس به علم نیاز دارد و دروغ گویی و حمله برای مقابله با ویروس فایده ندارد. پایگاه اینترنتی تفسیرهای خبری آمریکا به نام The Beast Daily روز یکشنبه خاطر نشان کرد، دولت آمریکا در حال اجرای راهبرد جدید انتخابات است و قصد دارد چین را مقصر همه گیر شدن بیماری بسازد. این دیدگاه به طور بارزی قصد آمریکا برای مقصر دانستن چین را افشا کرده است. ولی سیاستبازان آمریکایی با این دروغ ها نمی توانند جامعه بین المللی را فریب داده و اشتباهات خود را در مقابله با کروناویروس پنهان کنند.
اشتباه اول: نادانی و غرور، نادیده گرفتن، تعلل و تلف کردن دو ماه برای مقابله با کروناویروس
خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا روز یکشنبه گزارش کرد که پنتاگون در ماه دسامبر از گزارش علنی چین در مورد یک نوع جدید از ویروس کرونا مطلع شد. دولت آمریکا در اوایل ماه ژانویه نیز اخبار مربوط به این ویروس را دریافت کرد و رابرت ردفیلد مدیر مرکز کنترل بر بیماری های آمریکا در 3 مارس تلفنی از دولت چین دریافت کرد که درباره شیوع کروناویروس به آمریکا هشدار میداد. ولی تا 18 ژانویه، الکس آذر وزیر بهداشت و خدمات عمومی آمریکا فرصت داشت به رهبران آمریکا در این مورد گزارش دهد. گزارش ها حاکی از آن است که دولت آمریکا بارها قصت داشت تهدید ناشی از کروناویروس را کوچک بشمارد و نه تنها به ذخیره نکردن لوازم پزشکی اقدام نکرد بلکه اطلاعات دریافتی از چین را غیر قابل اعتماد دانست.
اشتباه دوم: رقابت حزبی و عدم توجه دولت به شیوع کروناویروس
نیویورک تایمز روز شنبه با انتشار گزارشی در مورد وضعیت مقابله دولت آمریکا با کروناویروس و نادیده گرفتن هشدارها توسط رهبران آمریکا پرداخت. در این مقاله آمده است، رهبران آمریکا در یک ماه گذشته توجه خود را به مسائل دیگر متمرکز کردهاند و هشدار مقامات ارشد دیگر نهادها را نادیده گرفتند. در ماه فوریه، مشاوران ارشد رئیس جمهوری همواره یک سخن واحد را بر زبان راندند ولی هیچ گونه تدبیر مشخصی را در پیش نگرفتند و نیز هیچ گونه آمادگی برای مقابله با این بحران بهداشت عمومی نداشتند. خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز روز یکشنبه گزارش داد که دولت آمریکا در اوایل شیوع ویروس به دلیل رقابت سیاسی داخلی، هشدارهای مربوط به کروناویروس را نادیده گرفت و توجه دولت ترامپ بیشتر بر استیضاح او بود.
اشتباه سوم: اولویتهای اشتباه آمریکا و آسیب های ناشی از مانع شدن از همکاریهای بینالمللی برای مقابله با کرونا
تدروس آدهانوم، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی اخیراً با انتشار مقالهای در روزنامه خاورمیانه گفت، ویروس مرز را نمی شناسد و مبارزه با ویروس به همبستگی و همکاری نیاز دارد و هیچ کشوری نباید خودخواهی نشان دهد. در صورت شیوع این ویروس در یک کشور، هیچ یک از کشورهای جهان از جمله آمریکا نمیتوانند خود را به تنهایی ایمن بدانند ولی اقدامات آمریکا چهره زشت واشنگتن را به جامعه بینالمللی نشان داد؛ اقداماتی که نه تنها به همکاریهای بینالمللی برای مقابله با کروناویروس آسیب زده بلکه تلاشهای خود این کشور برای مقابله با ویروس را نیز بی اثر کرده است.
ویروس هیچ مرز و نژادی نمیشناسد و همه انسانها در خطر هستند. این مطالب بخشی از توضیحات مجله «نیچر» در متن عذرخواهی خود خطاب به چین است. اشتباه آمریکا در مقابله با کروناویروس نشان می دهد که تصمیم گیران واشنگتن هنوز به این حقیقت پی نبردهاند که اولویت حفظ و نجات جان انسانهاست و همین عامل اصلی شیوع شدید کروناویروس در آمریکا است.
«خبرگزاری تسنیم»