طالبان برای ورود به قدرت راهی جز حضور در انتخابات ندارد
یک کارشناس مسائل افغانستان گفت: طالبان نمی تواند از طریق اقدام نظامی به قدرت برسد و این را هم به خوبی می داند بنا براین طالبان راهی جز اینکه شریک قدرت شود و در انتخابات سراسری نیز شرکت کند، ندارد.
یک کارشناس مسائل افغانستان گفت: طالبان نمی تواند از طریق اقدام نظامی به قدرت برسد و این را هم به خوبی می داند بنا براین طالبان راهی جز اینکه شریک قدرت شود و در انتخابات سراسری نیز شرکت کند، ندارد.
پیرمحمد ملازهی با اشاره به برگزاری مراسم تحلیف جداگانه از سوی عبدالله عبدالله و اشرف غنی گفت: همان طور که انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان جنبه قومی داشت، اعلام نتایج و برگزاری مراسم تحلیف نیز جنبه قومی پیدا کرده است. اشرف غنی در جنوب و پشتون ها و عبدالله از سوی اقوام شمال افغانستان حمایت می شوند. البته به نظر اشرف غنی زرنگی کرد و دستور اعلام نتایج انتخابات را به کمیسیون مربوطه داد و آنها هم او را پیروز میدان اعلام کردند.
وی گفت: اکنون فقط دو دولت و فرد و قوم نداریم که خود را پیروز میدان می داند بلکه طالبان نیز به این جرگه پیوسته و ادعاهایی دارد و موازی عبدالله و غنی است.
ملازهی با اشاره به حضور سفیران خارجی و مقامات ناتو در مراسم تحلیف اشرف غنی تصریح کرد: شانس عبدالله برای تغییر شرایط به نفع خود کم است. معتقدم عبدالله عبدالله بیشتر از آن که بخواهد تغییری در شرایط دهد به دنبال سهم خواهی است. تیم عبدالله به زودی برای تشکیل دولت مشترک وارد مذاکره با اشرف غنی خواهد شد و باب مذاکره هم باز گذاشته شده است.
این کارشناس مسائل افغانستان ادامه داد: دست بالای اشرف غنی به او کمک خواهد کرد تا هیأتی مذاکراتی برای حضور در مذاکرات بین الافغان در آینده را تشکیل دهد. اگر غنی و طالبان به آتش بس برسند موضع اشرف غنی بیشتر تقویت خواهد شد و دیگر گروه های سیاسی چاره ای جز پذیرش او نخواهند داشت.
وی درباره دستور آزادی 5 هزار زندانی طالبان از سوی اشرف غنی و تاثیر آزادی این افراد به لحاظ سیاسی و اجتماعی و امنیتی بر افغانستان و مخالفت اولیه اشرف غنی با آزادی زندانیان طالبان که از شروط توافق آمریکا و طالبان است اظهار کرد: با آزادی زندانیان طالبان ولو در یک زمانبندی بدون شک موضع طالبان تقویت میشود. نیروهای طالبان آموزش دیده هستند از این رو تاثیرات سیاسی و اجتماعی و امنیتی بر این کشور خواهد داشت.
ملازهی خاطرنشان کرد: به نظرم تنها راه حل این است که اشرف غنی، عبداله عبداله و طالبان به جمع بندی مشترک بر سر قدرت برسند. مساله این است که طالبان باید در قالب یک حزب سیاسی درآید. هیچ یک از این گروه ها که به یکی از قومیت ها در افغانستان متصل هستند نمی توانند به تنهایی و با جنگ داخلی به قدرت برسند، راه حل این است توزیع قدرت اتفاق بیفتد. اگر طالبان دست به سلاح بردارد برای تصاحب قدرت قطعا قومیت ها در شمال هم دست به سلاح خواهند برد.
«خبرگزاری ایسنا»