علائم کرونا در مردان و سالمندان شدیدتر است
محققان دریافتند در پی جهانی شدن کروناویروس، افراد مسن و مردان در بالاترین ریسک بیماری و مرگ قرار دارند.
نرخ مرگ مردان به دلیل کروناویروس نسبت به زنان تقریباً دو برابر است. همچنین افراد مسن در مقایسه با افراد جوان بیشتر به این بیماری مبتلا شده و میمیرند.
طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماری چین، نرخ مرگ ناشی از کروناویروس در مردان ۲.۸ درصد و در زنان ۱.۷ درصد است. همچنین بالغ بر ۸۰ درصد افراد فوت شده به دلیل این بیماری در چین بالای ۶۰ سال سن داشته اند .
محققان هنوز بیان علت این موضوع را زود میدانند اما معتقدند تلفیق تفاوتهای جنسی و سنی میتواند بر واکنش افراد به عفونت ناشی از این ویروس تأثیر داشته باشد.
دانشمندان میگویند عوامل متعددی میتواند در این آمار نقش داشته باشد، برخی از آنها بیولوژیکی و برخی دیگر مرتبط با سبک زندگی مردان است. در واقع، میتوان گفت مردان از نظر پاسخ ایمنی به عفونتها، از زنان ضعیفترند.
دکتر «گرگ پولند »، محقق واکسن و متخصص بیماریهای عفونی از کلینیک مایو مینهسوتا، در این باره میگوید: «در کل، زنان در مقایسه با مردان، واکنش بهتری به بیماریهای عفونی نشان میدهند. این وضعیت در بیماری آنفلوانزا کاملاً مشهود است. بروز علائم آنفلوانزا در مردان به مراتب شدیدتر از زنان است.»
از طرف دیگر محققان معتقدند از آنجائیکه نرخ سیگار کشیدن در مردان بیش از زنان است، از اینرو علائم بیماری کروناویروس در مردان شدیدتر است. به گفته پولند ، «سیگار گیرندهای را که توسط کروناویروس برای عفونی کردن سلولهای انسانی استفاده میشود، فعال میکند.»
عوامل بیولوژیکی دیگری نیز میتوانند در این موضوع دخیل باشند، از جمله هورمون زنانه استروژن که به نظر میرسد در ایمنی بدن نقش دارد و این حقیقت که زنان دو کروموزوم X دارند در حالی که مردان یک کروموزوم X دارند نیر بی تأثیر نیست.
متخصصان میگویند مطالعه درگیری زنان و مردان با این ویروس جدید برای دانشمندان و همچنین عموم مردم مهم است.
برای نمونه از ابتدای شیوع کروناویروس ، مقامات رسمی حوزه سلامت کشورها به اهمیت شستن دستها برای جلوگیری از ابتلاء به این بیماری تأکید کردهاند. ولی بسیاری از مطالعات نشان دادهاند که مردان، حتی مردانی که در بخش سلامت فعالیت میکنند، دستهای خود را کمتر از زنان میشویند.
«خبرگزاری مهر»