ریابکوف: با اجرای مکانیزم حل اختلافات برجام موافق نیستیم
معاون وزیر امور خارجه روسیه تأکید کرد که این کشور با مواضع برخی شرکت کنندگان در توافق هستهای با ایران، درباره لزوم راه اندازی مکانیزم حل اختلافات در چارچوب برجام همعقیده نیست و آن را ضروری نمیداند.
سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز، دوشنبه، در جمع خبرنگاران اعلام کرد که مقامات مسکو با موضع گیری تعدادی از شرکت کنندگان در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هستهای ایران که درباره لزوم راه اندازی مکانیزم حل اختلاف در چارچوب توافق هستهای با ایران، هم عقیده نیستند.
ریابکوف گفت: «این موضع گیری برخی شرکت کنندگان باقی مانده در برجام است ، مواضع این کشورها به خوبی برای ما روشن است، ولی ما کاملاً با نظرات آنها موافق نیستیم.»
این دیپلمات بلندپایه تاکید کرد، روسیه معتقد است که برای فعال شدن این مکانیسم و زمان شروع کار، تشریفات خاصی لازم است که به طور مستقیم در بند 36 توافقنامه هستهای با ایران مشخص نشدهاند.
پیش از این ، برخی رسانههای گروهی اخباری به نقل از برخی مقامات رسمی که نامشان ذکر نشده منتشر کردند، مبنی بر اینکه یک دوره 15 روزه تعیین شده است تا طی آن راه حلی برای اختلافات کنونی پیدا شود.
وزارت امور خارجه روسیه نیز پیشتردر بیانیهای اعلام کرد که این کشور انتظار دارد نشست بعدی کمیسیون اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که قرار است در ماه فوریه (اواخر بهمن ماه) برگزار شود، به ممانعت از تشدید بیشتر بحران کنونی پیرامون توافق هستهای کمک کند.
در این بیانیه همچنین از کشورهای اروپایی (تروئیکای اروپایی) و هماهنگ کننده اتحادیه اروپا در امور مربوط به برجام خواسته شده تا روی وظایف مشترک به منظور حفظ توافق هستهای متمرکز شوند.
سرگئی ریابکوف در پاسخ به سئوالی درباره حملات خمپارهای صورت گرفته به سفارت ایالات متحده در بغداد نیز یادآور شد که مقامات عراقی باید امنیت همه نمایندگان دیپلماتیک کشورهای خارجی را تضمین کنند و انحراف از چنین ضوابط بین المللی، مسلماً قابل قبول نخواهد بود.
معاون وزیر خارجه روسیه همچنین اعلام کرد که تعامل بسیار نزدیکی بین روسیه با چین درباره اوضاع بوجود آمده پیرامون ویروس کرونا وجود داشته و در این رابطه هیچ شکایتی نشده و مشکلی برای شهروندان روسی که بخواهند از شهر ووهان چین خارج شوند، وجود ندارد.
سرگئی ریابکوف در پاسخ به سئوال دیگری گفت که مقامات واشنگتن هنوز پاسخ رسمی به پیشنهاد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه برای برگزاری نشست سران کشورهایی که عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند، ارائه نکرده است. وی گفت: «ما فعلاً واکنشی از طرف دولت آمریکا دریافت نکردهایم. ما فرض را بر این می گذاریم که پاسخ به پیشنهاد رئیس جمهوری روسیه در پیش خواهد بود، البته اینکه چه موقع و چگونه - سؤالی است که باید برای طرف آمریکایی مطرح شود.»
"ولادیمیر پوتین" روز پنجشنبه پیشنهاد برگزاری نشست رهبران پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل: روسیه، چین، ایالات متحده، فرانسه و انگلیس که وظیفه خاصی برای حفظ تمدن بشری دارند را برای بررسی مشکلات جهان در سال 2020 ارائه داد و یادآور شد که طرف روسی آمادگی دارد در هر زمان و هر نقطه از جهان که برای دیگر سران کشورها راحتتر است، در چنین نشستی شرکت کند.
«خبرگزاری تسنیم»