پوتین در دیدار مرکل: روسیه و آلمان خواستار ادامه برجام هستند
رئیس جمهوری روسیه بعد از مذاکرات خود با صدر اعظم آلمان با تاکید بر حمایت مسکو و برلین از ادامه اجرای برجام، از تلاش مشترک دو کشور برای جلوگیری از وقوع یک درگیری نظامی گسترده فاجعه آمیز در خاورمیانه خبر داد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که با "آنگلا مرکل" صدر اعظم آلمان درباره روند اوضاع پیرامون برنامه هستهای ایران گفتوگو کرده و هر دو طرف از ادامه تحقق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به شدت حمایت می کنند.
پوتین در کنفرانس مطبوعاتی در پایان مذاکراتش با خانم مرکل در مسکو گفت: «مطمئناً ما نمی توانستیم با صدر اعظم آلمان درباره مسائل پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در زمینه برنامه هستهای ایران که نه تنها برای منطقه، بلکه برای کل جهان اهمیت بسیار زیادی دارد، گفتگو نکنیم. روسیه و آلمان به شدت از ادامه تحقق توافق هسته ای حمایت میکنند.»
رئیس جمهوری روسیه ابراز امیدواری کرد که وخامت اوضاع کنونی در خاورمیانه به یک درگیری نظامی در مقیاس بزرگ تبدیل نشود، چرا که در این صورت عواقب فاجعه امیزی در پی خواهد داشت.
پوتین در پاسخ به سئوالی در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: «درباره وضعیت [در خاورمیانه] به طور کلی، من امیدوارم که اوضاع به یک درگیری نظامی در مقیاس بزرگ نیانجامد، چرا که جنگهایی در مقیاس کم در حال حاضر در منطقه جریان داشته و مردم کشته می شوند ولی ما مایل هستیم تا از وقوع یک درگیری نظامی گسترده در خاورمیانه جلوگیری کنیم. اگر چنین درگیری نظامی بزرگی اتفاق بیفتد، این مسئله نه تنها برای منطقه خاورمیانه، بلکه برای کل جهان فاجعه آمیز خواهد بود.»
به عقیده وی ، چنین اتفاقی، به ویژه، منجر به جریانهای جدید و گسترده سیل پناهنجویان، نه تنها به اروپا، بلکه به مناطق دیگر خواهد شد.
رئیس جمهوری روسیه هشدار داد: «چنین روند حوادثی یک فاجعه انسانی، یک فاجعه بین مذهبی و یک فاجعه اقتصادی خواهد بود، چرا که منجر به ویرانی یا خسارت شدید به اقتصاد جهانی و انرژی جهان خواهد شد.»
وی یادآور شد که مذاکرات امروزش با آنگلا مرکل این امکان را فراهم ساخت تا درباره اقدامات مشترک برای "جلوگیری از چنین روند نامطلوب وقایع" گفتوگو شود.
روسیه و آلمان جایگزینی برای حل و فصل سیاسی اوضاع در سوریه نمی بینند
ولادیمیر پوتین در این کنفرانس مطبوعاتی به نتایج مذاکراتش با آنگلا مرکل اشاره کرده و توضیح داد: «به طور طبیعی روند اوضاع در جمهوری عربی سوریه در این مذاکرات مورد غفلت قرار نگرفت. من نتایج سفر اخیر خود به دمشق و مذاکرات با رئیس جمهوری بشار اسد را به اطلاع خانم صدر اعظم رساندم . می توان با اطمینان گفت که اوضاع در سوریه در حال تثبیت است و این کشور به تدریج در حال بازگذشت به زندگی صلح آمیز و بازسازی است.»
وی تأکید کرد: «روسیه و آلمان در این زمینه کاملا توافق دارند که اوضاع در سوریه منحصراً باید از طریق ابزارهای سیاسی و بر اساس قطعنامه شماره 2254 شورای امنیت سازمان ملل حل و فصل شود.»
به عقیده وی ، «مسئله اصلی آن است که مردم سوریه این فرصت را دارند که آزادانه و مستقلاً آینده خود و آینده کشورشان را تعیین کنند.»
رئیس جمهوری روسیه افزود: «چنین رویکردی زیر بنای ایجاد کمیته قانون اساسی سوریه را تشکیل میدهد. این کمیته تاکنون دو نشست در ژنو برگزار کرده و روی تدوین قانون اساسی جدید کشور سوریه فعالیت خواهد کرد.»
وی در عین حال تاکید کرد که روسیه به همراه شرکای خود- ترکیه و ایران، همچنان به فعالیت های خود در چارچوب مذاکرات آستانه به منظور حمایت عملی از فعالیت این کمیته ادامه خواهند داد.
پوتین یادآور شد که وی با خانم مرکل دباره مسائل مربوط به بازسازی سوریه پس از پایان جنگ چندین ساله ، بهبود اوضاع انسانی در این کشور و بازگشت امن پناهویان سوری به میهنشان گفتگو کرده است.
خط لوله گاز «جریان شمالی-2» قطعاً راه اندازی شده و آلمان همچنان از این طرح حمایت می کند
رئیس جمهوری روسیه همچنین در پاسخ به سئوال دیگری اعلام کرد که کار به روی ساخت و راه اندازی خط لوله گاز «جریان شمالی-2» باید تا پایان سال 2020 یا در سه ماهه نخست سال 2021 به پایان برسد و این خط لوله قطعاً انتقال گاز روسیه به کشورهای اروپایی را تسهیل خواهد کرد.
آنگلا مرکل نیز در این رابطه تاکید کرد که دولت آلمان به حمایت خود از پروژه «جریان شمالی-2» ادامه خواهد داد و تحریم های ایالات متحده علیه این طرح انرژی را نادرست می داند.
وی گفت: «می خواهم تکرار کنم که با ووجود همه تضادهای سیاسی در ایالات متحده، ما مجازاتهای فرامرزی از سوی واشنگتن را صحیح نمی دانیم و همچون گذشته از ساخت خط لوله گاز «جریان شمالی-2» حمایت می کنیم.»
به گفته صدر اعظم ، این پروژه خط لوله روسی باید تکمیل شود، برای اینکه آلمان و سایر کشورهای اروپایی از این امر منفعت خواهد برد و همه علاقه مند هستند تا منابع گازی خود را متنوع کنند و در این رابطه این یک پروژه بسیار اهمیت دارد.
خانم مرکل همچنین ابراز رضایت کرد که توافق بسیار خوبی در زمینه انتقال گاز روسیه از طریق خاک اوکراین به اروپا بین مسکو و کی یف حاصل شده است.
مذاکرات "ولادیمیر پوتین" و "آنگلا مرکل" در کاخ کرملین بیش از 3 ساعت و نیم به طول انجامید. رهبران روسیه و آلمان ابتدا به صورت «رو در رو» گفتوگو کرده و سپس در یک ناهار کاری به صحبتهای ادامه دادند.
پس از پایان مذاکرات پوتین این دیدار را مفید و پر محتوا ارزیابی کرد که در جیان آن دو طرف توانستد طیف وسیعی از مسائل بین المللی، از جمله بحران لیبی، اوضاع سوریه، وضعیت پیرامون توافق هستهای با ایران و همچنین وضعیت خط لوله گاز جریان شمالی-2 را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
«خبرگزاری تسنیم»