مراسم دعاخوانی ترامپ در کاخ‌سفید از بیم استیضاح!

کدخبر: 2338273

همزمان با داغ‌شدن ماجرای استیضاح ترامپ، شماری از کشیش‌های اوانجلیست، سه‌شنبه گذشته به‌صورت خصوصی با رئیس‌جمهوری آمریکا در کاخ سفید دیدار و برای او دعا کردند.

پیش از این نیز یک کشیش اوانجلیست هشدار داده بود که چنانچه دموکرات‌ها ترامپ را از مسوولیتش برکنار کنند، شکافی در آمریکا به وجود می‌آید که هرگز التیام نخواهد یافت. کشیش «رابرت جفرس» گفته بود: «اگر دموکرات‌ها در برکناری رییس‌جمهوری از کاخ سفید موفق شوند (که هرگز نمی‌شوند) شکافی در کشورمان ایجاد می‌شود که هیچ‌وقت التیام نخواهد یافت.»

پس از آن ترامپ با استفاده از واژه مسیح و شبیه‌سازی برای خودش به‌دنبال مقابله با استیضاح است. در همین ارتباط او در توییتی نوشت: اگر دموکرات‌ها موفق شوند رییس‌جمهوری را برکنار کنند که هرگز موفق نمی‌شوند، این کار باعث تفرقه‌ای شبیه جنگ داخلی در کشور خواهد شد که کشورمان از آن التیام نخواهد یافت. نماینده هم‌حزبی ترامپ هم از این موضوع انتقاد کرد که رییس‌جمهوری به‌نقل از کشیشی گفته است استیضاح می‌تواند باعث ایجاد تفرقه‌ای همانند زمان یک جنگ داخلی در کشورش شود.

استفاده ترامپ از واژه مسیح و شبیه‌سازی برای خودش به همان دوره اختلافات داخلی (آنجلیکا) برمی‌گردد که در سال 2017 در عرصه سیاسی آمریکا مطرح شد و ترامپ در آن زمان رویکردهایی نژادپرستانه‌ در پیش گرفت و سفید برتر را مطرح کرد که بدنه اصلی طرفداران ترامپ را این طیف تشکیل دادند.

حمیدرضا غلامزاده، کارشناس مسائل آمریکا پیش از این درباره اظهارنظرهای این کشیش اوانجلیست گفته بود: او درواقع می‌خواهد حمایت این طیف را جذب و این موضوع را یادآوری کند که آن حوادث سال 2017 (سفید برتر) شاید جدی‌تر شود. وی افزود: یکی از بحران‌هایی که امروزه آمریکا با آن روبه‌روست، «بحران هویت» است و به‌طورشاخص می‌توان آثار و گزارش‌های اندیشکده‌ها و رسانه‌های آمریکا را دراین‌باره مدنظر قرار داد که درباره هویت عنوان می‌شود؛ چراکه اکنون آمریکایی‌ها به مبانی تاریخی خودشان تردید کرده‌اند؛ حتی درباره کاشف آمریکا (کریستف کلمب) هم نظر دیگری دارند و می‌گویند چرا باید یاد و خاطره او را گرامی بدارند که حقوق سرخ‌پوست‌ها را زیر پا گذاشته است. این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه اختلاف‌نظرها درباره هویت آمریکا بین شهروندان این کشور زیاد شده است، یادآور شد: آمریکایی‌ها علاوه‌براینکه به بزرگداشت کریستف کلمب معترض هستند، حتی بر سر یادبود جنگ داخلی کشورشان هم به‌ تضاد رسیده‌اند و می‌گویند چرا مجسمه‌های سرداران جنگ داخلی در این کشور هنوز وجود داشته باشد و معتقدند این موضوعات باید بازنگری شود؛ موضوعاتی که به پررنگ‌شدن شکاف‌ها و احتمال هرگونه درگیری داخلی یا جنجال سیاسی منجر می‌شود. ترامپ هم از این شرایط بهره‌برداری خودش را می‌کند.

اوانجلیسم چیست؟

اوانجلیسم نه یک ارتدکس یا کاتولیک بلکه مذهب یا فرقه‌ای در داخل پروتستانیسم است. این فرقه در قرن نوزدهم متمایز شده و کلمه اوانجلیسم به معنی «گرویدن به کتاب مقدس» است. در اینجا منظور از کتاب مقدس، فقط انجیل نیست بلکه عهد عتیق است که در عین حال کتاب مقدس یهودیان را هم شامل می‌شود. بر اساس این شاخه از مذهب پروتستان، مسیحیت نهایتاً بر جهان حاکم خواهد شد و پس از آن روز قیامت فراخواهد رسید ولی این در جریان عادی‌اش، می‌تواند زمان‌بر باشد. از این‌رو اوانجلیست‌ها باید این روند را تسریع کنند.

یکی از بارزترین ویژگی‌هایی که اوانجلیست‌ها را از مسیحیان متمایز می‌کند، باور برگزیده‌بودن قوم یهودیان است؛ بنابراین حمایت مسیحیان از آنان را لازم می‌دانند. حاکم‌شدن اوانجلیسم بر کل جهان، مستلزم تسریع این روند در هفت مرحله است که تا مرحله ششم با اهداف صهیونیست‌ها همپوشی دارد. از این‌رو به اوانجلیست‌ها مسیحیان صهیونیست نیز گفته می‌شود.

هفت مرحله حاکم‌شدن مسیحیت در جهان به باور اوانجلیست‌ها این‌گونه است: در مرحله اول باید یهودیان به خاک‌های فلسطین بازگردند. این مرحله در مقیاس وسیعی تحقق یافته است. در مرحله دوم، دولت بزرگ اسرائیل که بخشی از ترکیه را نیز شامل می‌شود، تشکیل خواهد شد. به عقیده برخی‌ها، علت حمایت بدون شرط آمریکا از رژیم اسرائیل در خاورمیانه و قبول بیت‌المقدس به‌عنوان پایتخت رژیم اسرائیل باوجود مخالفت کل جهان و تنهاماندن در سازمان ملل متحد در این زمینه، تأثیر اوانجلیسم در سیاست آمریکاست. در حقیقت، قراردادن این مراحل بر یک مبنای منطقی، امکان‌نا‌پذیر است.

مرحله سوم، ارسال پیام انجیل به کل جهان است. ماجرای دستگیری یک کشیش اوانجلیستی در ترکیه براساس همین باور بود. به نقل از رادیو صدای ترکیه، کشیش برانسون با این هدف در ترکیه به سر می‌برد ولی مبلغان اوانجلیست نه‌تنها در ترکیه بلکه در بسیاری از کشورها از جمله کشورهای مسلمان، فعالیت‌های گسترده‌ای داشته و به‌ویژه در آفریقا میلیون‌ها نفر را مسیحی کرده‌اند. مرحله چهارم، هفت سال به طول انجامیده و دوره‌ای فاجعه‌بار خواهد بود. در مرحله پنجم، حضرت عیسی برای دومین بار به دنیا خواهد آمد. در مرحله ششم، جنگ آرماگدون به رهبری اوانجلیست‌ها به وقوع خواهد پیوست. خوب‌ها و بدها در کل جهان وارد یک جنگ مرگبار جهانی شده و نهایتاً نیز خوب‌ها پیروز خواهند شد ولی از آنجایی که در پایان این جنگ، اوانجلیسم بر جهان حاکم خواهد شد، به‌منظور بروز هر چه سریع‌تر این جنگ،رژیم اسرائیل باید بزرگ‌تر شود. در مرحله هفتم نیز مسیحیت بر کل جهان حاکم شده و قیامت بر پا خواهد شد.

در جامعه آمریکا، اوانجلیست‌ها در عرصه سیاسی و بوروکراسی این کشور از نقش موثری برخوردار بوده و جمعیت‌شان بالغ بر 90 میلیون است. رهبران اوانجلیست‌ها روابط بسیار نزدیکی با رژیم صهیونیستی دارند و از حامیان اصلی ترامپ محسوب می‌شوند.

استیضاح در چه مرحله‌ای است؟

دموکرات‌ها معتقدند که ترامپ برای کسب اطلاعات منفی علیه بایدن، رییس‌جمهوری اوکراین را تحت‌فشار قرار داده است و از این رهگذر، «مقدمات دخالت یک رییس‌جمهوری خارجی را در فرایند انتخاباتی آمریکا» فراهم کرده است.

بر اساس قانون اساسی آمریکا، کنگره مجاز است که رییس‌جمهوری را به‌خاطر «خیانت، ارتشاء، جرایم سنگین و قانون‌شکنی» از قدرت به زیر بکشد و معاون وی را به‌جای وی منصوب کند. با این حساب، ۶ کمیته مجلس نمایندگان که ماه‌هاست درباره فراقانونی و غیرقانونی‌بودن اقدامات ترامپ تحقیقاتی را آغاز کرده‌اند، چنانچه به این جمع‌بندی برسند که تعلیق کمک مالی مصوب کنگره به اوکراین برای مقاصد انتخاباتی بوده، می‌توان امیدوار بود که ادله کافی برای طرح اتهام «سوءاستفاده از قدرت و خود را مافوق قانون دانستن»، جمع‌آوری و زمینه لازم برای ارائه طرح استیضاح در صحن علنی مجلس نمایندگان فراهم شود. پس از ارائه طرح، چنانچه اکثریت مجلس نمایندگان (نصف اعضا به‌علاوه یک)‌ به آن رأی مثبت دهند، استیضاح وارد فاز رسمی و مراحل بعدی می‌شود. حال مجلس نمایندگان آمریکا به طرح بررسی استیضاح ترامپ رییس‌جمهوری رأی داده است.

نانسی پلوسی، رییس مجلس نمایندگان آمریکا در این زمینه گفته است: مردم آمریکا در تلاش برای ایجاد یک اتحاد کامل، برقراری عدالت و تضمین آرامش داخلی و دفاع مشترک، پیشبرد رفاه عمومی و تأمین آزادی برای ما و شکوفایی ما قانون اساسی را تصویب کردند که شامل ماده یک -قوه مقننه-، ماده دو -قوه مجریه- و ماده سه -دستگاه قضایی- است. این یک لحظه مهم است. تردید دارم کسی در این مکان کسی با هدف استیضاح رییس‌جمهوری به کنگره آمده و سوگند خورده باشد، مگر آنکه اقدامات رییس‌جمهوری سبب به خطر افتادن عزت ما شود. به همین علت من مفتخرم که ریاست فرایند یک تحقیق دقیق را برعهده دارم که انجام شده است. این تحقیقات همچنان ادامه دارد. مجلس نمایندگان آمریکا گام بعدی را در راستای برگزاری جلسات استماع توسط کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا برمی‌دارد تا خود مردم بتوانند شاهد حقایق باشند.

«روزنامه صبح نو»

ارسال نظر: