گزارش میدانی راشا تودی؛

دیاربکر، شهر مرده‌ها و گمشده‌هاست

کدخبر: 2017687

راشا تودی نوشت: در بمباران نظامی دیاربکر، دختری که با دوستانش از منطقه دیدن می‌کرد کشته شد و به خاطر حضور نیروهای نظامی ترکیه، پیکر او مانند بسیار از قربانیان منطقه هرگز به خانواده‌اش باز نگشت.

گروه بین الملل « نسیم آنلاین » - خبرگزاری راشاتودی در بازدیدی از شهر دیاربکر، پایتخت غیر رسمی کردهای ترکیه، این شهر جنگ زده را چنین توصیف می کند:

نماز جمعه این شهر تبدیل به مانیفست اعتراضی بین محلی‌ها و دولت ترک شده است. در یک تلاش مضاعف برای ضربه زدن بر تبار کرد، مقامات ترکیه اکنون از پیش نمازان و امامان جماعت درخواست کرده‌اند که تنها خطابه‌هایی که دولت تائید کرده است، ارائه دهند. هزاران کرد محلی در اعتراض به این حکم مسجد اعظم شهر را تعطیل کرده و نمازهای جماعت را در یک پارک برگزار می‌کنند و امام جماعت نیز که به دو زبان ترک و کرد تکلم می‌کند، حکم دولت را در سخنرانی‌های خود محکوم می‌کند.

در قسمت جنوبی منطقه، سرویس‌های امنیتی ترک، متناوباً عملیات نظامی علیه حزب کارگران کردستان (پ ک ک) و گروه‌های وابسته به آن، انجام می‌دهند.

در این می‌ان، مادری عزادار دختر ۱۷ ساله‌اش به اسم روژرین کاکار است، که در یک بمباران نظامی در جنوب، زمانی که با دوستانش از منطقه دیدن می‌کردند، کشته شد. اما به این خاطر که این منطقه اکنون در دست نظامیان و یک منطقه جنگی است، جسم او هنوز به دست خانواده‌اش نرسیده است و متاسفانه این سرنوشت بسیاری از قربانیان منطقه است.

پدر روژرین، مصطفی را می‌توان در کنار یادبود دختر مفقود الاثرش پیدا کرد. او می‌گوید: «ما خبر مرگ روژرین را در یک گزارش تلوزیونی و در اینترنت دیدیم. گزارش‌ها شامل اطلاعات کارت شناسایی‌اش بود که در کنار جسدش پیدا شده بود.

علیرغم حملات هوایی بیرحمانه، خانواده‌ها توانستند دولت را تحت فشار قرار دهند تا جسم دو نفر از عزیزانشان را به آن‌ها بازگرداند، اما وضعیت آن‌ها بسیار رقت انگیز بود. مصطفی می‌گوید:» کشته‌هایی که بازگردانده شدند، قسمت‌هایی از گوشت تن آن‌ها به علاوه برخی از اعضای داخلیشان توسط سگ‌های ولگرد، دریده شده بود. جسد‌ها توسط هزاران گلوله و ترکش سوراخ سوراخ شده بود. به نظر می‌رسید که نظامیان حتی بعد از کشته شدن نیز بار‌ها به آن هاشلیک کرده‌اند. «مصطفی ادامه می‌دهد:» آن‌ها تنها از طریق تست دی ان‌ای، قابل شناسایی بودند. «

زمانی که با نماینده‌ای از حزب دموکراتیک خلق درمورد ناراحتی این خانواده‌ها صحبت می‌شود، عمر اونان، معاون رئیس حزب دموکراتیک خلق می‌گوید:» از شهروندان غیر نظامی‌ای که در این درگیری‌ها در جنوب کشته شدند، ۱۴ نفر هنوز در منطقه باقی مانده‌اند. آن‌ها مدت زمان طولانی‌ای را در هوای آزاد مانده‌اند، که ابتدا این منطقه در محاصره بود و حالا تحت حکومت نظامی است. البته این را هم می‌دانم که بدون بدن عزیزان، خانواده‌ها نمی‌توانند مراسم خاکسپاری انجام دهند. «

اونان اذعان می‌دارد که با نادیده گرفتن حقوق شهروندان دیاربکر برای پس گرفتن اجساد عزیزانشان برای انجام یک مراسم خاک سپاری سنتی اسلامی، دولت ترکیه، حقوق بشر را نقض می‌کند.

شنبه هر هفته در دیاربکر، خانواده‌های اجساد مفقودالاثر در درگیری‌های ترک‌ها و کرد‌ها در دهه ۱۹۸۰ و ۹۰ برای درخواست اطلاعات از عزیزان گم شده‌شان گرد هم می‌آیند و حالا والدین روژرین هم در میان آن‌ها هستند.

یورش‌های دولت ترکیه به بسیاری از مناطق جنوب شرقی کشور، از جولای ۲۰۱۵، با حملات حکومت نظامی ۲۴ ساعته در چندین شهر کردنشین دوباره آغاز شد و در همین حین نیز مقامات ترکیه اعلام کرده‌اند که تا پاکسازی منطقه از نظامیان کرد این عملیات را همچنان ادامه خواهند داد. واشنگتن نیز به ترکیه برای این حملات چراغ سبز نشان داده و اعلام کرده است که انکارا حق دارد در محدوده قوانین بین المللی، با تروریسم مبارزه کند.

ارسال نظر: