مراکز ترک اعتیاد کشور ساماندهی می‌شوند

کدخبر: 2036905

سرپرست اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ساماندهی فعالیت مراکز ترک اعتیاد (MMT) در کشور خبرداد و گفت که با این کار بستر مطلوب تری برای فعالیت این مراکز فراهم خواهد شد.

به گزارش « نسیم آنلاین »، علیرضا نوروزی در حاشیه سمینار آموزشی مداخلات رواشناختی در وابستگی به مواد محرک در ساری در گفت و گو با خبرنگاران افزود : پیشتر مجوز فعالیت این مراکز به صورت گسترده ، بی ضابطه و بدون امکان سنجی صادر می شد که تاثیراتی داشته است .

وی از جمله این تاثیرات را تراکم بالای مراکز ترک اعتیاد در برخی مناطق و استان ها اعلام کرد و ادامه داد : این درحالیست که در دیگر مناطق گاهی با کمبود و یا نبود این مراکز مواجه بودیم .

سرپرست اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد وزارت بهداشت گفت : از اواخر سال گذشته برنامه امکان سنجی مراکز ترک اعتیاد در کشور آغاز شد تا به تناسب نیاز در هر منطقه و استانی مجوز صادر شود .

وی افزود : البته اجرای این تصمیم به معنای توقف صدور مجوز برای مراکز ترک اعتیاد نیست و در نقاط و استان های نیازمند ، برای ایجاد این مراکز مجوز لازم صادر می شود .

بر اساس آمارهای رسمی اداره پیشگیری و درمان مصرف مواد وزارت بهداشت هم اکنون شش هزار و 500 مرکز ترک اعتیاد در کشور فعالیت دارد .

نظارت بر توزیع دارو

نوروزی همچنین از نظارت بر توزیع داروها به عنوان دیگر برنامه وزارت بهداشت برای مراکز ترک اعتیاد یاد کرد و گفت : همگام با توسعه کمی ، می بایست توسعه کیفی این مراکز نیز مورد توجه و دقت نظر قرار بگیرد .

وی از بازبینی در کیفیت مداخله های غیر دارویی مراکز ترک اعتیاد خبر داد و افزود : دقت و تمرکز بیشتری بر فعالیت این مراکز خواهد شد .

نوروزی گفت : زیر ساخت های مورد نیاز و اقدامات اجرایی برای راه اندازی سامانه الکترونیکی گزارش دهی توزیع دارو در مراکز درمان اعتیاد ایجاد شده است و در آینده نزدیک فعالیت خود را آغاز خواهد کرد .

بازگشت های چند باره به اعتیاد شکست نیست

سرپرست اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد وزارت بهداشت همچنین گفت : بازگشت افراد به اعتیاد پس از بهبودی شکست به شمار نمی رود بلکه زمینه ساز ترک اعتیاد می شود .

وی افزود : تجربه نشان داده است که افراد پس از چند بار بهبودی و بازگشت به اعتیاد ، بالاخره توانستند بر این بیماری غلبه کنند و برای همیشه پاک بمانند . نوروزی گفت : به طور طبیعی میزان موفقیت در حوزه پزشکی برای درمان بسیاری از بیماری ها بالا نیست و با توجه به این که اعتیاد یک بیماری چند بعدی روانی ، جسمانی و روحی است ، بازگشت به اعتیاد نباید شکست تلقی شود .

وی توضیح داد : بسیاری از بیماری ها مانند فشار خون به علت این که بیماران نکات درمانی را رعایت نمی کنند ، درمان نمی شوند و طبیعی است که درمان بیماری اعتیاد هم نیازمند صرف زمان و تلاش بیشتر است .

بر اساس آمارهای رسمی حدود دو میلیون معتاد در کشور وجود دارد. آمار معتادان در مازندران کمتر از 60 هزار نفر برآورد می شود . این استان حدود سه میلیون 200 هزار نفر جمعیت دارد.

ارسال نظر: