خاص ترین فرودگاه های جهان
فرودگاه بایون شهر گوانگجو
فرودگاه بینالمللی گوانژو بایون با الهام از انرژی پویا و مدرن شهر گوانژو و همچنین باغ ها و معماری سنتی منطقه " لینگ نان" طراحی شده است . هدف از طراحی این فرودگاه این است که به عنوان سبزترین و پایدارترین فرودگاه دنیا شناخته شود. در ترمینال 3، مسافران تجربه ای متفاوت از طبیعت و مناظر استان گوانگدونگ را احساس میکنند که در طول مسیرشان در ترمینال آنها را همراهی میکند .
کنترل آلودگی صوتی
استفاده از گیاهان بومی در فرودگاه به کاهش سر و صدا ، بهبود کیفیت هوای محیط، تنظیم میکروکلیمای داخل و خارج ساختمان و تبدیل فرودگاه گوانژو به یک " فرودگاه سبز و طبیعی" کمک میکند .
مسیر های متنوع
طراحی حرفه ای این فرودگاه انواع مختلفی از مسیر های جابجایی را برای مسافران فراهم میآورد. در شرایطی که زمان کم است ، مسیر های سبز سریع به طور مستقیم مسافران را به دروازه های پروازی شان می رسانند. اما زمانی که فاصله زیادی بین پرواز ها وجود دارد ، افراد می توانند در مسیرهای پر از تنوع گام بزنند ، از امکانات رستوران ها ، کافه ها و فروشگاه ها زیر سقف های سایبان دار بهره مند شوند و از گیاهان و فرهنگ خاص این کشور لذت ببرند.
پایانه فرودگاه استنستد انگلیس (۱۹۹۱)
این پایانه هوایی به دلیل سادگی طرح بندی دارای وضوحی برجسته است. پلان مربعی به ضلع ۲۰۰ متر به دو ناحیه تقسیم شده است . به جز ایستگاه قطار که در سطح پایین تری قرار گرفته است تمامی فعالیت ها در یک سطح جا داده شده اند تا به این وسیله دیدی آشکار نسبت به کل روندی که باید طی شود وجود داشته باشد و از بیرون ، ساختمان جهت یابی به آسانی انجام گیرد .
سازه فرودگاه
بیست و چهار سازه درختی ( ستون ها ) که فاصله بین آن ها در پلان طراحی سازه فضایی در طول و عرض ۳۶ متر است سقف مشبک فولادی را نگه می دارند . درخت ها از زیرزمین از دال وافل بتنی تا ۴ متر بالاتر از کف طبقه اصلی بالا می آیند و در آنجا از هر درخت ۴ شاخه در ۴ جهت تا ۱۲ متر بالاتر از کف طبقۀ اصلی منشعب می شود. بدنه درخت ها ، شامل ۴ لوله فولادی ۴۵۷ میلیمتری است .
تگیه گاه سازه
تاسیسات مکانیکی همه در قسمت پایین تنه درخت ها قرار دارند تا هیچ مانع و شئ اضافی در سقف نباشد. چهارشاخه هر درخت مربعی با اعضای لوله ای فولادی به ضلع ۱۸ متر را که در واقع لبه های یک پوسته شبکه فولادی با نورگیر سقفی در وسط آن هستند ، در ۴ راس آن ، نگه می دارد برای حفظ پایداری جانبی شاخه ها که در مقطع شکل ذوزنقه ای آن ها دیده می شود . چهار رشته فولادی پیش تنیده اتصال قاب شبکه ای سقف را به تنه درخت محکم می کند.
فرودگاه چانگی سنگاپور
گنبد شیشه ای و فولادی چشم نواز این ساختمان که ۳۵۰۰ تن وزن دارد ، به ارتفاع ۱۰ طبقه از سطح زمین صعود کرده و در زیر تابش آفتاب میدرخشد. در بالای سقف، یک دهانه (اوکولوس) آب را به پایین هدایت میکند و آبشاری شگفت انگیز به ارتفاع ۴۰ متر را به وجود میآورد که بلندترین آبشار داخلی دنیا محسوب میشود .
مجری طرح
شرکت Arup از طرف توسعه فرودگاه جواهر چانگی (JCAD) برای مشاوره در زمینه آکوستیک این پروژه انتخاب شد . تیم آکوستیک این شرکت ، در کنار دیگر ذینفعان ، محیط آکوستیک داخلی را طراحی کرده و نیازهای سیستم های صوتی و آکوستیک در تمامی بخش های پروژه را تعریف کرد. تیم مهندسی نما ، با همکاری پیمانکار از مدلسازی پارامتریک استفاده کرد تا طراحی نمای ساختمان را ساده سازی کند ، اختلافات معماری را رفع نماید و هندسه را به نحوی بهینه سازی کند که برای ساخت مناسب ترین شرایط را فراهم آورد .
طراحی با استفاده از اطلاعات دقیق
برای تحقق طراحی برجسته، پیمانکار در فرایند ساخت هندسه نمای گنبدی شکل با مشاوره های دقیق مواجه شد. بررسی های امکان سنجی هندسی برای ارزیابی قابلیت ساخت انجام گردید و طرح های اولیه برای سقف شیشه ای و نمای پانل های فلزی ارائه شد، در حالی که سازه فولادی از فرآیند طراحی خارج بود. پس از تأیید هندسه ، مدل اصلاح شد تا انحنای نما ، تغییرات مدولاری و ابعاد دقیق اجزای شیشه ای و فولادی مورد توجه قرار گیرد .
پایانه فرودگاه اشتوتگارت
پایانه فرودگاه اشتوتگارت یکی از آثار شاخص معماری مدرن است که توسط معمار مشهور ون گرکان و همکاران طراحی شده و مهندسی سازه آن توسط شرکت ویدلپلان انجام شده است. این پایانه به گونه ای طراحی شده که شامل دو بخش اصلی است: فضای مستطیل شکل وسیع و بخش گیشه های پرواز که از هر دو طرف به وسیله راهرو های ورودی احاطه شده است .
طراحی سقف فرودگاه
سقف سالن اصلی به طور منحصر به فردی طراحی شده است . از یک طرف در قسمت ورودی سقف کوتاه و شیب دار است و به تدریج به سمت بخش گیشه ها که سقف بلندتری دارد، تغییر شکل میدهد. این شیب با استفاده از ۱۲ سازه درختی که به عنوان ستون های طرهای عمل میکنند ، به تعادل رسیده است .
ابعاد سازه
این سازه های فضایی در واحدهای ۴×۳ از ۲۴ متر مربع قرار دارند و به وسیله نورگیرهای سقفی از هم جدا شده اند. درخت ها با ساختار پیچیده ای از لوله های فولادی به هم متصل میشوند ، که در سه تراز به ۴ ، ۱۲ و ۴۸ شاخه کوچکتر تقسیم میشوند. این تقسیم بندی موجب میشود هر درخت در ۴۸ نقطه سقف مشبک فولادی را پشتیبانی کند و به نوعی طراحی ساختاری منحصر به فرد ایجاد میکند .
فضای ورودی
در بخش ورودی ، پایانه به شبکه حمل و نقل عمومی مانند مترو و اتوبانها متصل است، که موجب راحتی دسترسی به فرودگاه از نقاط مختلف شهر میشود. سالن اصلی پایانه با نور طبیعی روشن میشود ، که فضای آن را به طور چشمگیری باشکوه و دلنشین میسازد .
فرودگاه بین المللی دنور آمریکا
این مجموعه که در سال ۱۹۹۵ افتتاح گردید ، جایگزین فرودگاه استپلتون شد و به عنوان مرکز اصلی سفرهای هوایی این شهر شناخته شد. این فرودگاه طی مدت کوتاهی به یکی از پرترافیک ها در آمریکا و جهان تبدیل شد. این پروژه که بهطور کامل در فضایی تازه و باز ساخته شد ، نمایانگر اولین تجربه طراحی فرودگاه برای تیم فنتریس بود و مسیر آن ها را برای مشارکت در پروژه های بین المللی مشابه هموار کرد .
ویژگی های منحصر به فرد
یکی از اصول کلیدی طراحی این شرکت ، توجه به زمینه و ایجاد هویت است. این اصل در طراحی فرودگاه دنور به وضوح دیده میشود. سقف بلند و زاویهدار فرودگاه الهام گرفته از فرم های کوهستانی راکی است. دیوار های شیشه ای گسترده در دو سوی ترمینال علاوه بر ورود نور طبیعی ، چشم انداز زیبایی از محیط اطراف ارائه میدهند .
ساختار سقف
المان هایی که در اطراف مدل طراحی شدهاند ، علاوه بر افزودن یک حس هماهنگی و جذابیت بصری ، یک عنصر حیاتی از ساختار سقف را به نمایش میگذارند . دقت کنید که چگونه پارچه سقف به وسیله ستونها بالا رفته و توسط این نخ ها به سمت پایین کشیده شده است ؟ این ایده اصلی سیستم پشتیبانی کابل های فلزی سقف را نشان میدهد