آموزش بازار بورس و بازار های مالی
آموزش بورس یعنی شما بدانید که در بازار بورس چه اتفاق هایی احتمال به وقوع افتادنشان بیشتر است. همچنین رفتارهای سهامداران را درک کنید و بتوانید روند غالب بر قیمت را تشخیص دهید. در نتیجه می توانید نقطه ورورد و خروج مناسبی پیدا کنید و با خرید و فروش یک سهم، سود چند درصدی را دریافت کنید. در صورتی که رفتار قیمت طبق تحلیل شما پیش نرفت، نقطه خروجی تعیین می کنید (حد ضرر) که با کمترین ضرر از سهم خارج شوید.
آموزش بورس یعنی شما بتوانید با توجه به سودآوری شرکت، سهم خوب را پیدا کنید و دریابید که ارزش واقعی سهام یک شرکت چقدر است.
چرا آموزش بورس مهم است؟
بازار بورس، بازار معاملات است و به ازای سودی که دیگران می کنند عده ای هم متحمل ضرر می-شوند. پس طبیعی است که کسی که علم و توانایی بیشتری داشته باشد، احتمال برد بیشتری نیز دارد. در نتیجه یاد گرفتن بازار بورس حتی پیش از ورود به آن تقریبا لازم و واجب است. آموزشی که در اینجا درباره آن صحبت می کنیم، منظور نحوه خرید و فروش و کار با پنل کارگزاری نیست بلکه منظور آموزش حرفه ای تر و کارآمدتری به نام تحلیل تکنیکال ،تحلیل بنیادی ، تابلوخوانی و روانشناسی بازار است.
بیشتر آدم های موفق دنیا تاکید فراوانی به آموزش دارند و معتقدند که آموزش تنها دارایی افراد است که همیشه ماندگار است و تاریخ انقضا ندارد. پس هرچه بیشتر روی آموزش خود وقت بگذارید و هزینه کنید، پول خود را دور نریخته اید؛ هزینه کردن در راستای آموزش بورس می تواند درآمدهای خیلی بیشتری برای شما ایجاد کند. تجربه نشان داده است که افرادی که آموزش کافی برای تحلیل بازار بورس را دیده اند، هم در بازار بورس موفقتر ظاهر شده اند و هم در بازارهای مالی دیگر مانند ارز دیجیتال و فارکس توانایی بیشتری برای وارد شدن دارند.
به طور کلی بورس و بازار های مالی به چند دسته زیر تقسیم می شوند:
- سهام (Stock)
- کالا (Futures)
- ارز (Forex)
- انرژی (Energy)
- شاخص (CFC)
سهام چیست؟
به بخشی از سرمایه یک شرکت سهام گفته می شود، سهام عمدتا در بورس اوراق بهادار خریداری و فروخته می شود ، اگرچه فروش خصوصی نیز می تواند وجود داشته باشد و پایه و اساس بسیاری از سرمایه گذاران انفرادی است.
برای درک بیشتر مفهوم سهام بدانید:
شرکت ها برای جمع آوری کمک مالی برای فعالیت در مشاغل خود سهام (صادر) می کنند. صاحب سهام (سهامدار) بخشی از سرمایه شرکت را خریداری می کنند و بسته به نوع سهام موجود ، ممکن است بخشی از دارایی و سود آن را درخواست کنند.
به عبارت دیگر ، سهامدار اکنون مالک شرکت صادر کننده است. مالکیت با توجه به تعداد سهام یک شخص نسبت به تعداد سهام مانده خود تعیین می شود. به عنوان مثال ، اگر شرکتی 1000 سهم برجسته داشته باشد و یک نفر 100 سهم را در اختیار داشته باشد ، آن شخص 10٪ دارایی و درآمد شرکت را در اختیار خواهد داشت.
سهامدار بورس کیست؟
دارنده ای که حداقل یک سهم از سهام یک شرکت را دارد به عنوان سهامدار شناخته می شود و از آنجا که سهامداران اساساً صاحبان یک شرکت هستند ، از مزایای موفقیت یک کسب و کار بهره می برند که این پاداش ها به صورت افزایش ارزیابی سهام یا سود مالی توزیع شده به عنوان سود حاصل می شود.
برعکس ، هنگامی که یک شرکت ضرر می کند ، قیمت سهام به طور قابل توجهی کاهش می یابد ، که می تواند سهامداران را از دست بدهد ، یا ارزش پرتفوی آنها را کاهش دهد
انواع سهامداران در بازار بورس
مبانی سهامداران
یک سهامدار منفرد که بیش از 50٪ سهام معاملات یک شرکت را در اختیار داشته و آنها را کنترل می کند ، به عنوان سهامدار اکثریت شناخته می شود ، در حالی که کسانی که کمتر از 50٪ سهام یک شرکت را در اختیار دارند ، به عنوان سهامداران اقلیت طبقه بندی می شوند.
طبق اساسنامه و آیین نامه یک شرکت ، سهامداران از حقوق زیر برخوردار می شوند:
حق بازرسی از سوابق شرکت
حق رأی دادن در مورد موضوعات مهم شرکتها ، مانند نام بردن از مدیران هیئت مدیره
حق دریافت سود سهام
حق حضور در جلسات سالانه ، به صورت حضوری یا از طریق تماس کنفرانسی و....
سبد سهام چیست؟
سبد سهام، مجموعه ای از سرمایه گذاری های مالی مانند سهام ، اوراق قرضه ، کالاها ، پول نقد و معادل نقدی و.... است. شما می توانید انتخاب کنید که سبد سهام خود را نگه دارید و مدیریت کنید ، یا ممکن است به یک سبد گردان ، یک مشاور و یا یک متخصص امور مالی دیگر اجازه دهید سبد سهام شما را مدیریت کند و به درآمد زایی برسید.
بازار سهام چیست؟
بازار سهام همام بازار بورس است که فعالان در بازار بورس به خرید و فروش سهام می پردازند، که علت اصلی نام گرفتن این بازار، به بازار سهام همین موضوع است.
در پرتفوی خود چند سهام داشته باشیم؟
بهتر است در سبد سهام خود ۵ الی ۱۰ سهام داشته باشید و افرادی که سرمایه کمی دارند (زیر ۱۰ میلیون تومان) به ۵ سهام اکتفا کنند لازم به ذکر است که عرضه اولیه استثناست.
تک سهم در بورس
در حقیقت، منظور از تک سهم شدن در بورس این است که شخصی کل دارایی خود را بر روی یک سهام سرمایه گذاری میکند.
این یک واقعیت است، که شما نباید تمامی سرمایه خود را روی یک دارایی بگذارید حالا به چه دلیل؟
اگر شما همه دارایی خود را روی یک سهام شرکت سرمایه گذاری کنید، ممکن است آن شرکت به هر دلیلی گزارش بدی ارائه و یا مدتی بسته شود، که تا باز شدن نماد، سرمایه شما با نرخ تورم تحلیل میرود یا دارایی ای همانند طلا که به قیمت جهانی وابستگی زیادی دارد، در بازار جهانی شروع به ریزش کند در نهایت دارایی شما کاهش می یابد.
سرمایه گذاری در بانک یا بورس، کدام بهتر است؟
بدون شک سهولت سرمایه گذاری در بانک، این فرصت سرمایه گذاری را در ردیف گزینه های ابتدایی سرمایه گذاری قرار میدهد، اما همیشه اولین و راحت ترین گزینه ممکن، بهترین نیست! زیرا:
بررسی بازدهی: نرخ سود سپرده بانکی، به دلیل تضمین در پرداخت سودهای دوره های به عنوان یک نرخ سود بدون ریسک مطرح شده است و بازدهی کمتری را برای سرمایه گذاران به همراه دارد.
سودآوری از دو محل در بورس: در بورس، علاوه بر پرداخت سود نقدی، می توان از رشد قیمت سهام شرکت ها نیز منتفع شد.
اهمیت عملکرد سرمایه گذار: سودآوری در بورس برخلاف بانک، به طور صددرصد به عملکرد سرمایه گذاران بستگی دارد و تضمینی در برخورداری از سودآوری در صورت انتخاب فرصت های سرمایه گذاری اشتباه وجود ندارد.
بررسی تضمین سودآوری: در بازار سهام قرار بر دریافت سود ثابت ماهانه و بدون پذیرش ریسک نیست و سودآوری سهامداران ارتباط مستقیمی با عملکرد شرکتها دارد.
بررسی ریسک بورس: ریسک بالاتر بورس، منجر به بازدهی بالاتر برای سرمایه گذارانی می شود که تخصص کافی برای انتخاب سهام مناسب را دارند.
مقایسه سودآوری بورس و بانک: هماکنون نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری به صورت سالانه در محدوده ۱۸% تا ۲۲% قرار می گیرد. حال آن که در صورت انتخاب صحیح گزینه سرمایه گذاری در بورس، قابلیت افزایش سرمایه تا سقف ۵% تنها در یک روز وجود دارد.
مزیتی فراتر از بازدهی: با فرض بازدهی بالاتر سپرده پنج ساله، این سپرده، جهت برداشت زودتر از موعد با نرخ شکست روبرو است که این عیب نیز با مزیت نقد شوندگی در بورس قابل رقابت نیست!
مزیتی فراتر از پوشش تورم: با توجه به مقادیر پیشبینی نرخ تورم در چند سال آتی، عملا باقی ماندن سرمایه در بانک توجیهی ندارد! چراکه نرخ سپرده های بانکی هم اکنون در حدود ۲۰% یا کمتر از آن است و این در حالی است که طبق پیش بینی صندوق بین المللی پول، نرخ تورم برای سه سال آتی بالای ۲۵% خواهد بود.
اگر به دنبال دوره آموزش بورس هستید پیشنهاد میکنیم که بهترین دوره در این زمینه به نام شروع قدرتمند بورس را تهیه نمایید