علت رشد نکردن جنین در هفته ششم بارداری
به طور حتم میدانید که بارداری یک دوره پر هیجان و یک انتظار شیرین است. برای بسیاری از والدین هفته ششم بارداری یکی از مهمترین اوقات این دوره به حساب میآید؛ زیرا اولین نشانههای رشد از طریق سونوگرافی قابل مشاهده خواهند بود. در این هفته والدین باورشان میشود که به طور واقعی و به زودی پدر و مادر میشوند. با این حال متاسفانه برخی از جنینها در این هفته به اندازه کافی رشد نکردهاند و رشد نکردن جنین در هفته ششمباعث ناراحتی و سردرگمی والدین میشود. در این مقاله به نگرانی شما خواهیم پرداخت تا بتوایند با استرس کمتری از این دوران شیرین لذت ببرید.
علائم اولیه بارداری
در هفتههای اولیه بارداری، بسیاری از زنان طیف وسیعی از علائم را تجربه میکنند. برای مثال ممکن است پریود نشوند یا اینکه حالت تهوع صبحگاهی را تجربه کنند. برخی دیگر از این علائم رایج اولیه در دوره حاملگی عبارت هستند از:
- پریود از دست رفته: اغلب اولین علامت بارداری همین موضوع است.
- حالت تهوع و استفراغ: به معمول به عنوان حالت تهوع صبحگاهی شناخته میشود.
- خستگی: افزایش احساس خستگی ناشی از تغییرات هورمونی در بارداری طبیعی است.
- تغییرات در سینه: بروز حساسیت و تورم به دلیل تغییرات هورمونی از علائم رایج بارداری است.
در هفته ششم بارداری چه اتفاقی میافتد؟
هفته ششم بسیار مهم است؛ زیرا به طور معمول با اولین سونوگرافی همزمان خواهد بود. در سونوگرافی هفته ششم ممکن است ضربان قلب کوچک جنین تشخیص داده شود و انتظار میرود که جنین علائم رشد را نشان دهد.
البته رشد نکردن جنین در هفته ششم میتواند والدین را با طوفانی از احساسات منفی و سوالات روبرو کند. در این زمان مشخص از حاملگی جنین اغلب به اندازه یک نخود است. تحولات مهمی از جمله تشکیل شدن قلب، مغز و سایر اندامهای حیاتی در هفته ششم رخ میدهد. هر گونه اختلال در این روند میتواند منجر به عدم رشد یا حتی سقط جنین شود.
تحولات کلیدی جنین در هفته ششم بارداری
تشخیص ضربان قلب یکی از مسائلی است که در هفته ششم بارداری امکانپذیر خواهد بود. متخصصان از طریق سونوگرافی میتوانند ضربان قلب جنین را تشخیص دهند. همچنین ساختارهای جنینی همانند لوله عصبی مغز و نخاع جنین در این زمان تشکیل شده و رشد میکند.
رشد جفت نیز از دیگر تحولات هفته ششم است. در این زمان جفت به برقراری ارتباط با جنین مشغول میشود و این کار برای تبادل مواد مغذی و اکسیژن بسیار مهم است. بنابراین رشد نکردن جنین در هفته ششم تا حدودی به این شرایط بستگی دارد.
برای رشد مناسب جنین در هفته ششم چه چیزهایی بخوریم؟
معجزه وزن گیری جنین، رژیم غذایی مناسب شما مادران است و در رشد جنین بسیار موثر است. بنابراین لازم است با دقت برای آن برنامهریزی کنید.
از آنجایی که هفته ششم بارداری در رشد جنین بسیار موثر است، مادران باید در این هفته تنها مواد مغذی مصرف کنند تا تاثیرات مثبت این خوراکیها به بدن جنین آنها انتقال یابد. در نظر داشته باشید شکل بدن جنین در هفته ششم به طور کامل قابل مشاهده است، برای شکلگیری بهتر ساختار جنین هرگز از داروهای بدون نسخه استفاده نکنید.
متاسفانه زنان باردار در دوران حاملگی خود دچار یبوست میشوند، بنابراین توصیه میکنیم غذاهای فیبردار بخورید. غذاهای دارای فیبر ارزش غذایی بالایی دارند و در رشد مثبت جنین نیز موثر خواهند بود. علاوه بر فیبر آهن نیز میتواند به رشد جنین در هفته ششم بارداری کمک کند، بدین ترتیب به سراغ مواد غذایی بروید که آهن داشته باشند.
شما به روشهای مختلفی میتوانید پروتئین مورد نیاز بدن خود و جنین را تامین کنید. البته که انتخاب بهترین غذاها برای وزنگیری جنین به نظر متخصصان نیز بستگی دارد، شما باید از پزشک مورد نظر بخواهید بعد از معاینه بهترین رژیم غذایی را در اختیارتان قرار دهد. برخی از غذاهای موثر در رشد جنین عبارت خواهند بود از:
- ادویههای گرم
- آجیل و مغز همانند بادام و پسته
- مویز، کشمش و خرما
- سیب شیرین و به
- غلات کامل
- انواع دانهها
- نان سبوسدار
- میوهها
- سبزیجات
- تخممرغ
- لبنیات کم چرب
- گوشت
دلایل رشد نکردن جنین در هفته ششم
اگر جنین در هفته ششم بارداری رشد نکند، ممکن است عوامل متعددی در این شرایط دخیل باشند. رشد نکردن جنین در هفته ششم بیش از هر چیزی به مسائل ژنتیکی، محیطی و سلامت کلی مادر مرتبط است. در بخشهای بعدی این دلایل اصلی را به طور خلاصه شرح میدهیم.
عوامل ژنتیکی
یکی از شایعترین دلایل عدم رشد جنین، ناهنجاریهای ژنتیکی است. مشکلات کروموزومی میتواند منجر به اختلالاتی شود و از رشد مناسب جنین جلوگیری کند. ناهنجاریهای کروموزومی شامل موارد زیر هستند:
- وجود تعداد غیرطبیعی کروموزوم میتواند باعث ایجاد مشکلاتی در رشد جنین شود.
- شرایط ارثی نیز ممکن است بر رشد جنین تاثیر بگذارد.
مسائل مربوط به سلامت کلی مادر
سلامت مادر نقش مهمی در رشد جنین دارد. از این رو وضعیت سلامت مادر میتواند در رشد طبیعی جنین اختلال ایجاد کند. برخی از مسائل رایج مربوط به سلامت مادر که بر روی رشد جنین موثر هستند را در زیر نام میبریم:
- عدم تعادل هورمونی: شرایطی همانند سندرم تخمدان پلی کیستیک میتواند به بینظمیهای هورمونی منجر شود و بر روی روند بارداری تاثیر بگذارد.
- شرایط مزمن: دیابت، فشار خون و اختلالات تیروئید میتوانند بر رشد جنین تاثیر بگذارند.
سبک زندگی مادر
انتخابهایی که به عنوان مادر باردار در سبک زندگی خود انجام میدهید به طور قابل توجهی بر نتایج بارداری تاثیر میگذارند. درک این موارد میتواند بینشی در مورد علت رشد نکردن جنین در هفته ششم ارائه میدهد. برخی از عادات اشتباه در دوران بارداری را شرح میدهیم:
- سیگار کشیدن: مصرف تنباکو با وزن کمتر هنگام تولد و افزایش خطر سقط جنین مرتبط است.
- مصرف الکل و مواد مخدر: این عادات مضر میتوانند مانع از رشد جنین شوند و مشکلاتی را در دوره بارداری به همراه داشته باشند.
- تغذیه ضعیف: دریافت ناکافی مواد مغذی ضروری میتواند بر سلامت جنین تاثیر بگذارد.
تاثیرات محیطی
عوامل محیطی نیز میتوانند به مسائل مربوط به رشد جنین کمک کنند. قرار گرفتن در معرض سموم یا مواد مضر خاص از دلایل عدم رشد جنین در هفته ششم بارداری خواهد بود. برخی از این نگرانیهای موثر زیست محیطی را نام میبریم:
- آلایندههاک قرار گرفتن مادر در معرض آلودگی هوا و سموم شیمیایی میتواند بر رشد جنین او تاثیر بگذارد.
- اشعههای مضر: اگر مادر در دوران بارداری خود در معرض تابش سطح عظیمی از اشعه قرار گیرد، به طور حتم برای رشد جنین او مضر خواهد بود.
میزان رشد جنین در هفته ششم را جدی بگیرید
مادران باردار در دوره حاملگی خود دچار عدم اطمینان نسبت به شرایط بارداری و رشد جنین هستند که البته این احساسات در هفتههای اولیه بسیار زیاد و طبیعی است. با سونوگرافی در هفته ششم والدین از میزان رشد جنین باخبر میشوند و میتوانند برای رشد بهتر او اقداماتی انجام دهند یا علت رشد نکردن جنین در هفته ششم را بررسی کنند.
به طور کلی رشد جنین در هفته ششم بسیار مهم است و باید از افراد متخصص در این حوزه کمک بخواهید تا بهترین اطلاعات مربوط به رشد جنین را در اختیار شما قرار دهد. همچنین با تنظیم برنامه غذایی مناسب میتوانید به وزنگیری جنین خود کمک کنید.