برای میزبانی سایتهای فروشگاه سرور اختصاصی بهتر است یا مجازی؟
بسیاری از صاحبان فروشگاههای آنلاین میخواهند دربارهی بهترین نوع هاستینگ وب بدانند تا بتوانند سایت خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنند. با اینکه اکثر وبسایتها را میتوانید با سرورهای مختلف راهاندازی کنید، اما دربارهی فروشگاههای آنلاین و تجارت الکترونیک شرایط کمی فرق میکند.
انتخاب نوع هاستینگ وب میتواند تاثیر قابلتوجهی بر روی کسبوکار شما داشته باشد و باید بدانید که کدام نوع را برای فروشگاه خود انتخاب کنید.
وبسایت فروشگاهی چیست؟
یک وبسایت فروشگاهی، وبسایتی است که شما میتوانید از طریق آن، محصولات یا خدماتتان را بفروشید. این وبسایت میتواند به اندازهی یک غرفهی کوچک و یا در حد یک مرکز خرید بزرگ باشد.
محصولاتی که در فروشگاه اینترنتی به فروش میرسند، میتوانند کالاهای فیزیکی یا دیجیتالی باشند. تنها فرق بین این دو نوع محصول این است که برای تحویل محصولات فیزیکی، باید از سیستم حملونقل شهری و بینشهری استفاده شود. البته، برخی از فروشگاهها هستند که به عنوان فروشگاه واسط عمل میکنند و با وصلکردن مشتری و تامینکننده، درصدی از فروش را دریافت میکنند.
توصیه میشود برای راهاندازی فروشگاه اینترنتی، یک سرور مجازی کشور خارجی مانند سرور مجازی آلمان را انتخاب کنید تا بتوانید با خیال راحت از خدمات اینترنت آزاد استفاده کنید.
انواع فروشگاههای اینترنتی
انواع مختلفی از فروشگاههای آنلاین وجود دارد. قبل از اینکه به سراغ انتخاب بهترین vps ایران یا سایر کشورها بروید، باید مشخص کنید که فروشگاه شما از کدام نوع است و در حال حاضر تا چه اندازه وسعت دارد؟
برخی از رایجترین انواع فروشگاههای آنلاین عبارتند از:
- فروشگاه برند: این فروشگاهها به عنوان ویترینی برای نمونههای برند یا شرکت خاص عمل میکنند. قیمت در این فروشگاهها معمولا توسط سازندهی محصول مشخص میشود و به همین دلیل، ترافیک سایت و خریدی که از آنها انجام میشود نسبتا زیاد است. فروشگاههای برند از خدمات سرور اختصاصی مبین هاست استفاده میکنند.
- فروشگاه تکفروشنده: امروزه، بسیاری از فروشندههای مستقل، خودشان بدون هیچ ارتباط و وابستگی با برندهای مختلف، به فروش محصولات خودشان یا دیگران میپردازند. کالاها و خدماتی که در این فروشگاهها عرضه میشود نیز بسته به ترجیح و سلیقهی صاحب فروشگاه میتواند متفاوت باشد. بازدید این فروشگاهها نسبت به فروشگاههای برند، کمتر است.
- خردهفروشان آنلاین: این فروشگاهها با دریافت نمایندگی از چندین برند مختلف، سبد محصولاتشان را گسترش میدهند تا بتوانند مشتریان زیادی را به سمت خودشان جذب کنند. به همین دلیل، معمولا بازدید بالایی دارند.
- بازارهای دیجیتال: یکی دیگر از انواع رایج فروشگاههای آنلاین که روز به روز به تعدادشان اضافه میشود، بازار دیجیتال است. این فروشگاهها مانند همان بازارهای خرید در دنیای واقعی هستند که با قراردادن قرفههای مختلف محصولات در کنار هم، اقدام به جذب مشتریان میکنند.
چطور میتوانم برای میزبانی وبسایت فروشگاهیام یک میزبانی مناسب انتخاب کنم؟
با اینکه هر فروشگاه آنلاین نیازهای منحصربهفرد خودش را دارد، اما میتوانید در زمان انتخاب نوع میزبانی، با مشخصکردن برخی از فاکتورها، تصمیمتان را راحتتر بگیرید. چندین عامل حیاتی که باید در زمان انتخاب میزبانی وب در نظر بگیرید عبارتند از:
- سرعت و قابلیت اطمینان: از آنجایی که مشتریان جدید معمولا بیشتر از یک دقیقه برای بارگذاری وبسایت فروشگاهی منتظر نمیمانند، بهتراست با انتخاب میزبانیای که سرعت بالاتری دارد، شانس تبدیل آنها به مشتریان بالقوه را بیشتر کنید.
- امنیت: امنیت بالای سرور به شما کمک میکند تا از آسیبهای احتمالی به وبسایتتان جلوگیری کنید و همچنین، اعتماد مشتریان را جلب کرده و آنها را متقاعد کنید که با خیال راحتتری از فروشگاه شما خرید کنند.
- امکانات: ممکناست نیاز باشد که برای وبسایتتان از یک دیتابیس یا محیط برنامه خاصی استفاده کنید. در نتیجه، راهحل میزبانی وبسایت شما باید در عین حال که هزینهی مقرونبهصرفهای دارد، دارای ویژگیها و امکانات کافی برای وبسایت شما باشد.
- منابع: یکی از موارد مهمی که در زمان ارتقای فروشگاهتان به آن برمی خورید، محدودشدن منابع است. به عنوان مثال، اگر حجم ترافیک فروشگاهتان بالا برود، ممکناست به حافظه، CPU، فضای ذخیرهسازی و پهنای باند بیشتری نیاز داشته باشید. درنتیجه، میزبانی وبسایتی که انتخاب میکنید باید ارائهی این منابع به شما را با کمترین مشکلی انجام دهد.
- پشتیبانی مشتریان: از آنجایی که فروشگاههای آنلاین معمولا پویا هستند و ممکناست در فواصل زمانی کوتاه نیاز به دریافت پاسخ یا کمک از طرف یک متخصص را داشته باشید، بهتراست ارائهدهندهی هاست شما دارای تیم پشتیبانی حرفهای و کاملی باشد.
سرور اختصاصی و سرور مجازی برای میزبانی وبسایت فروشگاهی
در این مقاله، میخواهیم دو نوع رایج سرور به نامهای سرور اختصاصی و سرور مجازی را مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم کدام یک برای وبسایتهای تجارت الکترونیک بهتر هستند؟
سرور مجازی
سرور مجازی که معمولا با نام VPS شناخته میشود، سیستمعامل منحصربهفرد خود را اجرا میکند و کاربر پس از دریافت این نوع سرور، میتواند برنامههای موردنظرش را بر روی سیستمعامل نصب کند. اغلب صاحبان فروشگاههای کوچک ترجیح میدهند از VPS استفاده کنند؛ زیرا نسبت به سرور اشتراکی دارای مزایای بیشتری است و همچنین قیمت آن نسبت به سرور Dedicated کمتر است.
زمانی که شما یک VPS میخرید، امکاناتی را با سایر مشترکین آن VPS استفاده میکنید. اما نکتهی مهم این است که VPS به شما حس استفاده از یک سرور شخصی را میدهد؛ زیرا به هر کاربر، محفظهی جداگانهای اختصاص داده میشود که فضای سیستمعامل و پهنای باند مخصوص به خود را دارد. هر کاربر، در استفاده از فضای شخصیاش اختیار کامل دارد و میتواند منابع را با توجه به نیازهای وبسایتش، سفارشیسازی کند.
برخی از مزایای استفاده از VPS عبارتند از:
- امنیت بالا و عملکرد بهتر نسبت به سرور اشتراکی؛
- قابلیت سفارشیسازی؛
- امکان ارتقا و انعطافپذیری بالا.
معایب VPS نیز شامل موارد زیر میشود:
- در برخی مواقع، به دلیل عدم وجود دسترسی به منابع، برخی از بروزرسانیها با مشکل مواجه میشوند.
سرور اختصاصی
همانطور که از نامش پیداست، این سرور فقط به یک کاربر اختصاص داده میشود. درنتیجه، شما با خرید سرور Dedicated، تمامی منابع موجود سرور را تحویل میگیرید. این باعث میشود که سرور Dedicated گران تمام شود.
این نوع سرور برای وبسایتهای بزرگی که ترافیک بالایی دارند بسیار مناسب است و میتواند باعث رشد بیشتر این وبسایتها شود.
برخی از مزایای سرور Dedicated عبارتند از:
- خودمختاری کامل در استفاده از منابع؛
- سفارشیسازی شخصی؛
- امنیت بسیار بالا؛
- منابع بهینه؛
- تظبیقپذیری بسیار بالا.
برخی از نقاط ضعف سرور Dedicated عبارتند از:
- هزینهی خرید بالا؛
- تعمیر و نگهداریاش نسبت به VPS مشکلتر است.
سخن پایانی
برای راهاندازی و مدیریت یک فروشگاه آنلاین، باید انتخاب نوع سرور را با دقت زیادی انجام دهید. با اینکه میتوانید از هر نوع هاستی استفاده کنید، اما برخی از آنها برای وبسایت فروشگاهی شما مناسب نیستند و برخی دیگر باعث بهبود وضعیت کسبوکارتان میشوند.
از بین انواع سرورها، سرور Dedicated و سرور VPS به دلیل مزایا و کاربردهای خاصشان، بین صاحبان فروشگاههای آنلاین محبوبتر هستند. اگر بین این دو گزینه شک دارید، باید انتخابتان را بر اساس ترکیبی از عوامل و نه فقط به دلیل قیمت آنها انجام دهید.
به طور کلی، توصیه میشود که مشاغل و کسبوکارهای کوچک از خدمات VPS استفاده کنند و مشاغل بزرگتری که نیاز به منابع بیشتری دارند، سرور Dedicated را انتخاب کنند.