ایمپلنت دندان چگونه انجام میشود؟
ایمپلنت دندان
بسیاری از افراد به دلایل مختلف از قبیل افزایش سن ،صدمات و تصادفات و یا بیماریهای خاص ممکن است یک یا چند دندان خود را از دست بدهند.این امر علاوه بر این که از نظر ظاهر باعث ناراحتی و ناخشنودی فرد میشود بلکه باعث بسیاری مشکلات دیگر مانند مشکلات گوارشی خواهد شد.
به دلایل بسیار افراد به دنبال راهی هستند تا به طور دائمی مشکلات دندان خود را حل کنند و جایگزین مناسبی برای دندانهای خود پیدا کنند.
در گذشته و قبل از پیدایش ایمپلنت دندان افراد این مشکل را با پروتز(دندان مصنوعی) رفع میکردند در حالی که پروتز هم مشکلات خود را داشت و مانند ایمپلنت دائمی و مطمعن نبود.
معایب پروتز نسبت به ایمپلنت
سابق بر این کسانی که از پروتز استفاده میکردند قدرت جویدن محدودی داشتند و البته مشکلات فراوان نیز داشتند از قبیل بهداشت آن ،کنده شدن پروتز از پایه ها و چسبهای نامرغوب( در پروتزهای دائمی) از دیگر مشکلات شایع پروتز( در پروتزهای متحرک) این بود که استخوان فک به علت عدم وجود ریشه دندان در آن ناحیه تحلیل میرفت و پروتز دچار لقی میشد که هنگام صحبت کردن یا غذا خوردن بسیار ناخوشایند بود.
اما امروزه کاشت ایمپلنت دندان تغییر شگرفی در امر جایگزینی دندانهای از دست رفته به وجود آورده است.
این دندانها دقیقا مانند دندان خود شخص است و هیچگونه تفاوتی با آن نمیکند همان اندازه محکم قابل اعتماد و دائمی است.از انجا که پینها داخل استخوان فک کاشته میشوند باعث استحکام استخوان فک شده و از تحلیل رفتن آن جلوگیری میکند.
کاشت ایمپلنت دندان چگونه انجام میشود؟
کاشت روشی است که جراح پایه هایی که به آنها پین گفته میشود را به جای ریشه دندان میگذارد.و روکشی که روی آن قرار میگیرد به جای بدنه و مینای دندان است.
عمل جراحی و پیچیدگی های آن به نوع دندانهای شخص و مشکلات دندان و وضعیت استخوان فک او بستگی دارد.
این جراحی به شیوه های مختلف انجام میشود که متخصص با توجه به شرایط بهترین گزینه را انتخاب میکند.
بهبودی و ترمیم بافت اطراف آن فرایندی زمان بر است و ترمیم استخوان و جایگیری پینها و ادغام شدن آنها حداقل به دو تا چهار ماه زمان نیاز دارد.
بعد از بهبودی کامل و جوش خوردن پین به استخوان مرحله بعدی آغاز میشود که شامل یک جراحی برای قرار دادن اباتمنت یا همان اتصال دهنده به پین ایمپلنت دندان است،این کنکتور در قسمت بالای پین قرار میگیرد و در مرحله ی اخر تاج دندان را با مواد مخصوص و پیچ کوچکی روی اباتمنت متصل میکنند
مزایای ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان مزایای بسیاری دارد و محبوبترین روش در این زمینه در سراسر جهان است.از مزایای این دندانها میتوان به این موارد اشاره کرد:
- زیبایی ظاهری و بالا بردن اعتماد به نفس اشخاص
- تغییر در گفتار و اصلاح آن
- راحت بودن و عدم احساس جسم اضافی در دهان
- تسهیل خوردن و آشامیدن
- ارتقاع بهداشت دهان و دندان
- دوام طولانی و طول عمر بالا
یکی دیگر از مزیتهای آن این است که برای هر دندانی نیاز به یک پین نیست در واقع اگر در هر فک حدودا 8 ایمپلنت کاشته شود کل دندانهای آن فک را پوشش میدهد.
جنس پین ها از تیتانیوم خالص است که هیچ مشکلی برای بدن انسان به وجود نمی آورد و کاملا سازگار است.
در هنگام جراحی متخصص در قسمتی که قرار است ایمپلنت کاشته شود یک شکاف کوچک ایجاد کرده و حفره ای متناسب با آن ایجاد میکند و پین را داخل آن میکارد.
اگر این عمل به طور درست و کامل انجام شود دندانهای جدید بسیار با دوام و مقاوم خواهند بود.
برای اطلاع از قیمت ایمپلنت دندان میتوانید به سایت www.drelhamvaziri.com مراجعه نمایید و یا با شماره 02126400524 تماس حاصل فرمایید.
ایمپلنت دندان از سه بخش اصلی تشکیل شده:
- اولین بخش پین است که به شکل یک پیچ است و داخل استخوان آرواره کار گذاشته شده و جایگزین ریشه دندان میشود جنس آن تیتانیومی است و در استخوان ادغام و به اصطلاح فیوز میشود.
- بخش دوم اباتمنت نام دارد که اتصال دهنده پین ایمپلنت دندان به قسمتهای دیگراست و پین را به تاج دندان متصل میکند.
- سومین بخش در واقع همان تاج دندان است که روی قسمتهای زیرین ایمپلنت دندان را میپوشاند و بسیار به دندان واقعی شخص شبیه است و از جنس سرامیک یا پرسلن است.
طول عمر و دوام این نوع دندان چگونه است؟
یکی از دلایل محبوبیت ایمپلنت این است که بسیار به دندانهای طبیعی شبیه است و البته یکی از بی دردسرترین روشهای جایگزینی است و البته برای سالیان بسیار طولانی برای شخص کار میکند.
سابقا بریج یا پلهای دندانی یکی از رایجترین شیوه های جایگزینی دندانهای از دست رفته بود. اکادمی دندانپزشکی ایمپلنت آمریکا بیان کرد که عمر متوسط یک پل دندانی بین پنج تا ده سال است .
دندانهایی که بر روی پل قرار گرفته اند حدود سی درصد خرابی دارند. در برابر آن ایمپلنت طول عمر بسیار بیشتر و عوارض و پوسیدگی آن بسیار کمتر است.
طول عمر این نوع دندان بسیار به دندانهای طبیعی نزدیک است و در صورت رعایت دستور العملهای لازم بیشتر از سی سال و حتی به صورت دائمی باشد.
البته باید متذکر شویم که طول عمر آن بستگی به میزان مراقبت از دندانها و رعایت بهداشت دهان و دندان دارد.
نوع ایمپلنت کاشته شده و میزان مهارت متخصص نیز در دوام آن نقش اساسی دارد و نسبت به سایر روشهای جایگزینی بسیار مطمعن تر بوده و حدود 97 درصد موفقیت آن گزارش شده.
برای مشاوره میتوانید با مطب دندانپزشکی دکتر الهام وزیری در تماس باشید.
کاشت به چند روش انجام میشود؟
- نوع اول را کاشت فوری میگویند،در این روش جراح بلافاصله بعد از کشیدن دندان خراب و پوسیده پین را در جای آن میکارد و ادامه روند در ماههای آینده انجام میشود.(این نوع بیشتربه دلیل مسائل مربوط به زیبایی برای دندانهای جلویی استفاده میشود)
- نوع دوم را کاشت تاخیری میگویند که همان شیوه ی معمول حراجی ایمپلنت است.(میتواند هم برای دندانهای جلویی و هم پشتی استفاده شود).
ترتیب مراحل ایمپلنت دندان
- معاینه دندانها و تصمیم گیری در مورد تعداد و جنس آنها و توضیح در مورد قیمت آن.
- اصلاح و کشیدن دندانهای خراب در مرحله دوم است.
- در مرحله سوم جراحی و کاشت پین ایمپلنت دندان صورت میگیرد.
- چاکهای لثه در این مرحله طراحی و اصلاح میشود تا مانع از ورود غذا به داخل زخم شود.
- در این بخش رنگ دندانها انتخاب و قالبگیری انجام و قالب به لابراتوار دندانسازی فرستاده میشود
- طراحی لبخند و متناسب کردن لبه دندانها و تنظیم ارتفاع فک انجام میشود.
- برای دومین بار قالب به لابراتوار میرود.
- در مرحله نهایی تاج دندان روی پین ایمپلنت دندان قرار میگیرد.
طول زمان دریافت دندانهای جدید چقدر است؟
طول انجام این کار بستگی به تعداد دندانها و شرایط کلی دندان و فک شخص دارد اما به طور معمول بین 5 تا 8 ماه زمان لازم است تا دندانهای جدید قابل استفاده شوند.
فرایند جوش خوردن پین در استخوان برای فک بالا حدود 4 تا 6 ماه و برای فک پایین حدودا 3 تا 4 ماه است.
بعد از این زمان ادامه روند کار انجام میشود که خود مراحلی دارد که شرح دادیم و برای اشخاص مختلف متفاوت است
برای مشاوره و اطلاع از قیمت های ایمپلنت و دیدن نمونه کارهای انجام شده ، به سایت دکتر الهام وزیری مراجعه کرده و یا با شماره 02126400524 تماس بگیرید.
www.drelhamvaziri.com