معرفی بزرگ ترین کتابخانه های جهان

کدخبر: 2374308

دوستداران کتاب همیشه با این سوال مواجهه شده اند که بزرگ ترین کتابخانه ی جهان چه نام دارد و کجاست ؟ بزرگ ترین کتابخانه های جهان طرفداران زیادی دارند و همیشه در حال گسترش هستند . در ادامه همراه ما باشید تا با بزرگ ترین کتابخانه های جهان آشنا شوید .

کتابخانه ی کنگره ی آمریکا :

کتابخانه ی کنگره ی آمریکا بزرگ ترین کتابخانه ی جهان است زیرا دارای بیش تر از 167 میلیون اثر می باشد . این کتابخانه شامل 39 میلیون اثر کتاب و دیگر آثار چاپی به 470 زبان مختلف دنیا ، 3.6 میلیون اسناد ضبط شده ، 5.5 میلیون نقشه ، 14.8 میلیون قطعه عکس ، 8.1 میلیون قطعه نت موسیقی ، 72 میلیون دست نوشته است .

این کتابخانه در 24 آوریل سال 1800 تاسیس شد و سالیانه 1.9 میلیون نفر از آن بازدید می کنند .

اجازه ی چاپ و نشر کتاب ها را در آمریکا کتابخانه ی کنگره صادر می کند .

کتابخانه ی ملی بریتانیا :

کتابخانه ی ملی بریتانیا در لندن قرار دارد و دومین کتابخانه ی بزرگ جهان و بزرگ ترین کتابخانه در اروپا است . هم اکنون بیش تر از 150 میلیون اثر در این کتابخانه قرار دارد و هر سال 3 میلیون اثر جدید به این کتابخانه آورده می شود .

این کتابخانه در اول جولای سال 1973 تاسیس شد و مساحت زیر بنای آن 12000 متر مربع است . زیر زمین این کتابخانه 24.5 متر عمق دارد یعنی با یک ساختمان 8 طبقه معادل است .

کتابخانه ی عمومی نیویورک :

این کتابخانه سومین کتابخانه ی بزرگ جهان و دومین کتابخانه ی بزرگ در آمریکا به شمار می رود . بیش تر از 55 میلیون کتاب و اسناد تحقیقاتی دیگری در این کتابخانه نگهداری می شود .

این کتابخانه در 23 مه 1911 تاسیس شده است .

با وجود این که این کتابخانه نسبت به دو کتابخانه ی قبلی کوچک تر است اما نسبت به آن ها 8 برابر بیشتر بازدید کننده دارد یعنی هر سال 17 میلیون نفر از این کتابخانه بازدید می کنند . به دلیل علاقه ی مردم آمریکا به خرید کتاب و مطالعه ی آن فرهنگ کتاب خوانی در این کشور بیشتر جا افتاده است .

هم چنین این کتابخانه شعبه های زیادی در نیویورک و حومه ی آن دارد ، 92 شعبه در بخش هایی همچون منهتن و جزیره ی استیتن دارد .

این کتابخانه در طول 16 سال و با صرف هزینه ی 9 میلیون دلار ساخته شده است .

کتابخانه و آرشیو ملی کانادا :

کتابخانه و آرشیو ملی کانادا بزرگ ترین کتابخانه در کانادا به شمار می رود .کتابخانه ی ملی در سال 1953 تاسیس شده اما آرشیو ملی در سال 1872 تاسیس شده است . در سال 2004 این دو مرکز با یک دیگر ادغام شدند . در این کتابخانه بیش تر از 54 میلیون اثر نگهداری می شود .

کتابخانه ی شانگهای :

این کتابخانه در 22 جولای سال 1952 تاسیس شده است که بزرگ ترین کتابخانه در چین به شمار می رود . شامل بیش از 50 میلیون نسخه ی چینی و غیر چینی است .

هم چنین این کتابخانه دارای یک کلکسیون دیجیتالی که شامل 300000 کتاب الکترونیکی ، 10000 کتاب آنلاین ، 8000 مجله ی الکترونیکی ، 60 هزار روزنامه ی الکترونیکی و 1000 رمان سریالی آنلاین می باشد .

کتابخانه ی شانگهای علاوه بر این که کتابخانه ی عمومی است مکانی برای فناوری اطلاعات و علوم تکنولوژی نیز می باشد .

کتابخانه ی دولتی روسیه :

این کتابخانه بزرگ ترین کتابخانه در روسیه و اروپای شرقی است . بیش تر از 47 میلیون اثر در این کتابخانه نگهداری می شود . همه ی شهروندان کشور روسیه می توانند در این کتابخانه ثبت نام کنند و کارت عضویت دریافت کنند و به مدت 14 روز کتاب ها را امانت بگیرند .

کتابخانه ی دولتی روسیه در سال 1862 تاسیس شده است و سالیانه 800 هزار نفر از آن بازدید می کنند .

امروزه کتابخانه ی روسیه دچار تغییرات زیادی شده و در حال عرضه ی نسخه های دیجیتال کتاب ها نیز می باشد . بیش تر از 80 درصد از آثار موسیقی در قسمت  عمومی کتابخانه قرار دارد و بیش تر از 90 درصد مقاله ها و رساله ها ، کتاب های چاپی مرتبط با کلکسیون دانشگاهی است .

کتابخانه ی ملی ژاپن :

کتابخانه ی ملی ژاپن که شعبه های اصلی آن در توکیو و کیوتو قرار دارد از بزرگ ترین کتابخانه های جهان به شمار می رود . این کتابخانه دارای 41.8 میلیون کتاب و سند می باشد که شامل 10.7 میلیون کتاب ، 17 میلیون مجله و روزنامه ، 9 میلیون صفحات دیجیتال شده و صد هزار دست نوشته و رساله های دکتری است .

این کتابخانه در سال 1948 تاسیس شده است و سالیانه 645 هزار نفر از آن دیدن می کنند.

 

ارسال نظر: