کسب درآمد بالا از آموزش اتوکد با برتر آموز
اتوکد یکی از برنامه های بسیار مهم رشته های مهندسی میباشد که اگر به این برنامه مسلط باشید میتوانید با آموزش اتوکد به دیگران از این راه کسب درآمد داشته باشید. اتوکد از جمله برنامه هایست که طرفداران بسیاری دارد و همیشه مورد توجه بوده و برای اکثر پروژه ها مورد استفاده است. سایت های آموزشی ایران همانند زومیت، برتر آموز، دیجیکالا و فرانش به خوبی به این مورد پرداخته اند و گفته اند اگر این برنامه را یاد داشته باشید به خوبی میتوانید از این راه کسب درآمد کنید در ادامه این پست به بخش هایی از برنامه اتوکد خواهیم پرداخت.
اتوکد (CAD – Computer Aided Drafting) محصول شرکت اتودسک یکی از محبوب ترین و قوی ترین نرم افزار های طراحی مهندسی به صورت دو بعدی یا سه بعدی می باشد که برای بخش های متعدد رشته مهندسی انواع مختلفی دارد، که در این آموزش اتوکد قصد داریم به آموزش روش های حساب محیط و مساحت اشکال و فرمول های آن ما مثل فرمول محیط دایره بپردازیم. همانطور که میدانید روش های متعددی در نرم افزار اتوکد برای انجام دستور ها و محاسبات مختلف وجود دارد و این قضیه برای روش های محاسبه مساحت و محیط اشکال نیز صادق است که بررسی هرکدام آن می پردازیم:
اندازه گیری و محاسبه محیط و مساحت اجسام به کمک دستور Area:
دستور Area در نرم افزار اتوکد برای محاسبه برای محاسبه و اندازه گیری محیط و مساحت موضوعاتی که به صورت بسته ترسیم شده اند و یا برای محاسبه مساحت بین چند نقطه کاربرد دارد که دستوری کلیدی در محاسبات معماری، نقشه کشی، شهرسازی و ... به شمار می رود.
برای محاسبه ی محیط و مساحت اگر جسم مورد انتخاب ما تنها متشکل از چند پاره خط باشد مثلا مستطیل یا مربع، عمل محاسبه بسیار ساده خواهد بود به طوری که کافیست پس از اجرای دستور Area از تب Home، پنل Utilities و زبانه Measure و یا تایپ aa و زدن دکمه Enter، روی گوشه های جسم مورد نظر کلیک کرده و پس از اتمام انتخاب گوشه ها کلید Enter را فشار دهید. پس از انجام مراحل فوق اندازه مساحت (Area) و محیط (perimeter) جسم مورد نظر در کنار پوینتر ماوس برای شما به نمایش در خواهد آمد. همچنین روش دیگری برای مشاهده نتایج نیز فشردن دکمه F2 بعد از انتخاب شکل مورد نظر میباشد که در صفحه متنی باز شده و در خط آخر می توانید مقادیر محیط و مساحت را مشاهده نمایید.
تا اینجا نحوه محاسبه مساحت و محیط یک شکل بسته و منطقه ای میان چند نقطه معین را به کمک دستور Area محاسبه کردیم اما نارسایی این دستور در مواقعی مشخص می شود که ما نیاز به محاسبه محیط یا مساحت شکلی بدون گوشه خاصی مانند یک دایره پیدا کنیم. که در ادامه آموزش اتوکد به معرفی راهکار محاسبه مساحت اجسام بدون گوشه می پردازیم.
برای اینکار پس از اجرای دستور Area در خط فرمان موجود در پایین صفحه گزینه Object را انتخاب میکنیم که مختص محاسبه محیط و مساحت اجسام بدون گوشه مانند دایره و یا اشکال دارای بخش های منحنی شکل میباشد. پس از انتخاب سوییچ Object روی شکل مورد نظر کلیک کرده و دکمه F2 را میزنیم، و مانند بخش قبلی می توانیم میزان مساحت و محیط جسم مورد نظر را در پنجره با شده مشاهده کنید.
در واقع سوئیچ Object در تمامی اشکالی که به صورت بسته یا به هم پیوسته رسم شده اند قابل استفاده می باشد و شما را از اضافه کاری انتخاب گوشه ها نجات می دهد مگر در شرایطی که جسم بسته نبوده که میتوان با دستوراتی مانند Join و region آن ها را به هم بچسبانیم.
در ادامه آموزش اتوکد به بیان مختصر چند روش کاربردی دیگر در محاسبه مساحت می پردازیم:
نکته ای که در ادامه به آن می پردازیم، محاسبه مجموع مساحت و محیط چند موضوع مختلف به طور همزمان است. برای اینکار پس از فعال سازی دستور Area گزینه Add area در خط فرمان پایین صفحه را فعال میکنیم و با کلیک بر روی اجسام پیوسته مورد نظر و فشردن دکمه Enter میتوانید مساحت و محیط کل را مشاهده نمایید و یا با فشردن دکمه F2 تک تک مساحت اشکال نیز قابل مشاهده خواهد بود.
همچنین در صورت Polyline بودن شکل مورد نظر میتوانید تنها با انتخاب آن و فشردن همزمان دکمه Ctrl + 1 به پنجره Properties دسترسی پیدا کنید که در این پنجره باز هم Area به معنی مساحت و Length به معنی محیط شکل مورد نظر میباشد و با استفاده از این روش می توانید پس از انتخاب چند موضوع متفاوت و یا بخش های هاشور زده، باز هم به این مقادیر دست پیدا کنید.
در آخر نیز به بررسی تنها گزینه باقی مانده در نوار ابزار فرمان Area یعنی، Subtract area می پردازیم کاربرد این گزینه در مواقعی می باشد که برای مثال شما می خواهید در تصویر زیر مساحت بخش هاشور
خورده را بدون درنظر گرفتن اجزای میانی محاسبه نمایید. در این شرایط ابتدا فرمان Area را فعال نموده و شکل بزرگ و مورد نظر را انتخاب میکنید تا به رنگ سبز نمایان شود، سپس با انتخاب گزینه Subtract area بخش هایی که نمی خواهید جزو مساحت مورد نظر شما محاسبه شود را انتخاب میکنید تا به رنگ قرمز نشان داده شوند، سپس کافیست تا کلید F2 را فشار دهید تا مساحت بخش هاشور خورده را مشاهده نمایید.
منبع : سایت آموزشی برتر آموز | bartaramouz.ir