اتوبوسهای رجیستری؛ راهی برای قاچاق در مرز
از آن جایی که در کشور همیشه افرادی برای دور زدن قانون وجود دارند، این بار نیز سودجویانی در حال دور زدن قانون رجیستری گوشی های تلفن همراه و کسب سودهای کلان از این طریق هستند.
از آن جایی که در کشور همیشه افرادی برای دور زدن قانون وجود دارند، این بار نیز سودجویانی در حال دور زدن قانون رجیستری گوشی های تلفن همراه و کسب سودهای کلان از این طریق هستند.
رجیستری مسافری گوشی همراه چیست؟ طرح رجیستری با هدف دولت الکترونیک شکل گرفته و با مشارکت و همراهی گمرک، وزارت صمت و اپراتورهای تلفن همراه دنبال میشود تا ضمن اطلاع از فرایند کالاهای وارداتی از قاچاق تلفن همراه نیز جلوگیری شود.در چارچوب طرح رجیستری تلفن همراه با همکاری و اتصال دستگاه ها و نهادهای مسئول در حوزه گوشیهای تلفن همراه، بدون مداخله فیزیکی و قضایی از سرویسدهی به گوشیهای قاچاق جلوگیری میشود.از پایان اردیبهشت امسال برای رفع مشکلات واردات گوشی با اتصال سامانه مسافربری به سامانه گذرنامه، مسافرانی که به طور قانونی وارد کشور میشوند میتوانند یک دستگاه گوشی تلفن همراه وارد و آن را در سامانه مسافری ثبت کنند.
اتوبوس های رجیستری در مرز آن طور که برخی شهروندان اعلام کردند در برخی نقاط مرزی همچون جلفا که مرز ترکیه است، افرادی 40 نفر را سوار اتوبوس می کنند و با پرداخت عوارض خروجی آنان از کشور، آنان را به خاک ترکیه اعزام می کنند و پس از بازگشت آن ها به داخل کشور، با استفاده از تصویر گذرنامه و کارت ملی آنان، یک دستگاه گوشی را رجیستری می کنند و بابت این کار مبلغی به صاحب گذرنامه پرداخت می کنند. به این اتوبوس ها در مرز اتوبوس رجیستری گفته می شود.اگر هم فردی خود واقعا مسافر بوده و از سفر خارج از کشور بازگشته باشد، با پرداخت 600 تا 700 هزار تومان به وی، امتیاز رجیستری یک دستگاه گوشی تلفن همراه را با استفاده از گذرنامه وی، از او می خرند و تعداد آنان کم هم نیست.سودجویان از این راه بابت هر گوشی تا شش، هفت میلیون تومان و حتی بیشتر سود به جیب می زنند.
صدور سیم کارت بدون اطلاع مالک آن! امینی شهروند دیگری که به تازگی از سفر خارج از کشور بازگشته نیز روایت جالبی را بازگو کرد: "بنده، همسر و برادرم چند روز پیش از سفر ترکیه به ایران بازگشتیم، دو گوشی از قبل داشتم که می خواستم آن ها را رجیستر کنم؛ اما متوجه شدم فردی با سوء استفاده از گذرنامه و مشخصات کارت ملی بنده و دریافت و فعال سازی سیم کارت از نمایندگی یکی از اپراتورها به نام ما سه نفر، سه کد رجیستری دریافت و با استفاده از آن، سه دستگاه گوشی موبایل رجیستری کرده است. به نظرم احتمالا یک فرد متخلف در آژانس هواپیمایی یا راهنمای تور این کار را انجام داده است. بعد از سفر متوجه شدم بر سر چند تن دیگر از همسفران ما نیز این بلا آمده است. البته بنده از طریق قضایی پیگیر شکایتم هستم، خواستم بگویم تا دیگر مسافران در جریان باشند. این اتفاق دقیقا روز بازگشت ما از سفر افتاد."این اتفاق سرقتی است که از برخی مسافران سفرهای خارجی انجام می شود و باید راهکاری برای برخورد با چنین سارقانی پیدا شود. از سویی تمهیدی ایجاد شود تا تنها مسافران واقعی بتوانند گوشی تلفن همراه به نام خود ثبت کنند. شاید یکی از راهکارهای این موضوع، الزام مسافران به ارائه گوشی مسافری وارداتی خود در بدو ورود به کشور باشد تا از این طریق، از سوء استفاده هایی که اکنون توسط سودجویان در حال انجام است، جلوگیری شود.
هشدار انجمن دفاتر خدمات مسافرتی رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی ایران نیز چندی پیش درباره ثبت نام موبایل با استفاده از گذرنامه و جعل هویت به مسافران ایرانی هشدار داد. رفیعی در این باره گفت: سوءاستفاده از گذرنامه برای خرید و فروش موبایل اتفاقی جدید است امروز مشخص شده با گذرنامه میتوان موبایل خرید؛ فردا یک اقدام دیگری انجام می شود.وی افزود: ممکن است سودجویان اصل گذرنامه را شبیه سازی کنند هر گذرنامه متعلق به یک شخص است که اطلاعات شخصی اش در آن نوشته شده بنابراین کسی نباید آن را حتی برای چند ساعت در اختیار داشته باشد. در صورت سوءاستفاده از گذرنامه، افراد در هنگام سفر نیز دچار مشکل می شوند.در این باره، حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق گفت: ممکن است افراد سودجو از گذرنامه تحت این عنوان سوءاستفاده کنند که شخص را یک یا دو روز از کشور خارج کنند و سپس با استفاده از اطلاعات گذرنامه، گوشی مسافری را ثبت کنند. مسئله ای که وجود دارد این است که فرایند رجیستری به نحوی چیده شده است که باید با انتقال مالکیت این اتفاق بیفتد؛ به این معنا که رجیستری باید روی بستر سیم کارت، اپراتور و غیره انجام شود.
روزنامه خراسان