توقف فعالیت ملخ های صحرایی در کشور
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: با اقدامات گستردهای که طی شش ماه گذشته صورت گرفت، فعالیت ملخهای صحرایی متوقف شد.
محمدرضا درگاهی گفت : در ۷۵۰ هزار هکتار از اراضی، با آفت ملخهای صحرایی مقابله شد و در نتیجه این اقدامات، دیگر ملخ بالغی که محصولات کشاورزی را تهدید کند باقی نمانده است البته نباید از تخم ریزی این حجم گسترده از ملخها که وارد کشور شده بودند، غافل شد.
وی ادامه داد: از بهمن ماه سال گذشته، ۱۰ استان جنوبی کشور درگیر آفت ملخ صحرایی بودند و برای پاکسازی آنها یازده میلیون از اراضی این استانها مورد پایش قرار گرفت و در ۷۵۰ هزار هکتار با این آفت مبارزه شد.
درگاهی با اشاره به اینکه در فصل زمستان دوباره اراضی کشاورزی کشور درگیر مبارزه با این آفت خواهد شد تصریح کرد: هفته گذشته نامهای هشداری از طریق دفتر فائو تحویل ایران شد مبنی بر اینکه بارندگیهای سیل اخیر در پاکستان، هندوستان و عربستان، ریزشهای جدید دسته جات ملخ در سطح بسیار گسترده، زمستان به وقوع میپیوندد.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور تاکید کرد: در همین راستا همه امکانات و تجهیزات در حال آماده سازی است و همچنین همفکری با دست اندرکاران مربوطه برای آمادگی کامل به منظور مبارزه با این آفت در حال انجام است.
وی افزود: پیش بینی میکنیم در اواخر امسال و اوایل سال آینده در یک میلیون هکتار از اراضی کشور با این آفت مقابله شود.
درگاهی اضافه کرد: با توجه به پیش بینیهای صورت گرفته در مرحله نخست مبارزه با این آفت در بوته زارها و عرصههای مرتعی صورت گرفت و خسارت آنچنانی به عرصههای باغی و زراعی نرسید هرچند گزارش همین خسارات جزئی در استانها در حال جمع آوری است تا خسارت کشاورزان جبران شود.
وی ادامه داد: خسارات وارد شده بسیار جزئی و در مساحت کمتر از پانصد هکتار است که همه خسارات، بر آورده خواهد شد.
رئیس سازمان حفظ نباتات ادامه داد: برای مبارزه با این آفت در مرحله بعدی که از زمستان آغاز میشود نیز مکاتبات با دولت انجام شده تا از اعتبارات ملی و محلی همزمان برای مبارزه گسترده با این آفت استفاده شود و امیدواریم با توجه به تجربیات بدست آمده از مرحله نخست، آسیبی به محصولات زراعی نرسد.
خبرگزاری صدا و سیما