مدیر کل اسبق دفتر وزارتی وزارت نیرودلایل قطعیهای اخیر برق را تشریح کرد
امید واهی به غرب مانع توسعه نیروگاهها شد
مدیر عامل اسبق شرکت مهندسی آب و فاصلاب کشور، شکل نگرفتن فرهنگ مناسب مصرف برق در کشور، پایین بودن قیمت برق در ایران نسبت به کشورهای همسایه و عدم توسعه ظرفیتهای نیروگاهی متناسب با نیاز کشور را از جمله دلایل مهم قطعیهای پرشمار اخیر برق در کشور برشمرد.
نود اقتصادی: مدیر عامل اسبق شرکت مهندسی آب و فاصلاب کشور، شکل نگرفتن فرهنگ مناسب مصرف برق در کشور، پایین بودن قیمت برق در ایران نسبت به کشورهای همسایه و عدم توسعه ظرفیتهای نیروگاهی متناسب با نیاز کشور را از جمله دلایل مهم قطعیهای پرشمار اخیر برق در کشور برشمرد.
سید مهدی ثمره هاشمی در گفتگو با « نود اقتصادی» عامل مهم دیگر در قطعیهای اخیر برق را عدم تعمیر و بازسازی به موقع و دورهای نیروگاهها و افت شدید ظرفیت تولید برق نیروگاهها دانست و اعلام داشت که قرار بوده تا اقدامات لازم برای افزایش راندمان نیروگاهها صورت پذیرد که این مهم صورت نپذیرفت.
به گفته وی، به دلیل جانمایی بد نیروگاهها و فقدان آب مناسب، عملیات خنک سازی نیروگاهها به خوبی صورت نمیپذیرد و این امر سبب شده تا راندمان نیروگاه پایین بیاید.
ثمره هاشمی، درعین حال گفت که با توجه به تاکید بر خصوصی سازی، بسیاری از نیروگاهها قابل واگذاری به بخش خصوصی بودهاند که به دلیل ایرادات اداری، نیروگاههای موجود تا اکنون به بخش خصوصی واگذار نشدهاند.
مدیر کل اسبق دفتر وزارتی وزارت نیرو، با انتقاد از عدم سرمایهگذاری مناسب برای توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور به «نود اقتصادی» گفت که زمینه سازی مناسب توام با آرامش برای حضور بخش خصوصی صورت نگرفته تا این بخش بتواند مطالبات خود را به واسطه تولید و فروش برق از وزارت نیرو و به موقع دریافت کنند.
به گفته وی، بخش خصوصی برای تولید و فروش برق نمیتواند سرمایهگذاری کند زیرا وزارت نیرو بابت خرید برق بدهکار بوده و پول آنها را با تاخیر میپردازد.
ثمره هاشمی با انتقاد از عدم سرمایهگذاری لازم از سوی دولت در صنعت برق هم به دلیل فقدان منابع مالی لازم و سوء مدیریت اذعان داشت که با توجه به رشد جمعیت، دولت پیش بینی دقیقی از پیک مصرف برق نداشته و به همین دلیل در شرایط فعلی نتوانسته برق مورد نیاز کشور را تامین کند.
وی تصریح کرد که دولت روحانی به امید واهی همه همت خود را برای برجام و توافق با غرب گذاشت که بر این اساس، از مسائل مهم کشور از جمله توسعه نیروگاهها غافل شده و بسیاری از پروژههای عمرانی کشور تعطیل و یا به فراموشی سپرده شد.
مدیرعامل اسبق شرکت مهندسی آب و فاصلاب کشور بیان داشته که دولت روحانی در زمینه توسعه صنعت برق و آب بسیار ضعیف بوده و از نظر او نمره عملکرد وزارت نیرو 11 است.
وی منابع آبی کشور را بسیار محدود دانست که با توجه به داشتن مرز آبی در شمال و جنوب کشور میتوان از منابع آبی برای آب شرب مردم استفاده کرد اما به دلیل مدیریت ضعیف وزارت نیرو این امر اتفاق نیافتاده است.