رئیس دفتر رئیس جمهور ادعای انحرافی خود درباره اقتصاد مقاومتی را تکرار کرد
نهاوندیان: بدون برجام نمیتوانیم اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم!
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: برجام شرط لازم برای پیشرفت کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی بود اما شرط کافی نبود.
به گزارش « نسیم آنلاین » محمد نهاوندیان درباره تک نرخی شدن ارز افزود: دولت در سیاست مهار تورم جدی است و این مهار تورم، خود را در بازار ارز به خوبی نشان داده است لذا سرمایه گذار می تواند یک حساب جدی قابل اتکایی داشته باشد که برای دو سال، پنج سال و یا ده سال آینده برنامه ریزی کند. رئیس دفتر رئیس جمهوری با بیان اینکه فاصله بین نرخ بازار و نرخ رسمی ارز کاملا مدیریت شده است گفت: بازه تحولات در این زمینه بسیار کم شده است و طبعا همین فاصله کم را هم می توانیم با یک اقدام مدیریت شده به سرعت به نتیجه برسانیم. نهاوندیان ادامه داد: این تصمیمی که گرفته شد تا بانک ها با نرخ بازار هم بتوانند عملیات ارزی داشته باشند گام خوبی است، به نظرم بدون اینکه ما تحریک اضافی داشته باشیم این کار به نحو آرامی ان شاء الله به نتیجه خواهد رسید.
هدف احیای سازمان اداری و استخدامی، وحدت رویه، اصلاح فرایندها و فراگیری نظارت است خبرنگار ایرنا با اشاره به تغییرات اخیر در معاونت حقوقی و پارلمانی و تعیین دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی پرسید: آیا این تغییرات مقدمه ای برای ادغام معاونت حقوقی و پارلمانی است؟ دیدگاه دولت برای این جابه جایی چه بوده و آیا طرح های دیگری هم در کار است؟ نهاوندیان گفت: با انتصاب جدید، تصمیم گرفته شد هر دو معاونت به طور مستقل کار خود را ادامه دهند و ماموریت های معاونت امور مجلس هم طبعا در تعامل بیشتر و نزدیک تر با مجلس باید گسترده تر شود، معاونت حقوقی هم در حوزه رفع اختلافات حقوقی و ارائه نظرات حقوقی و هم در خصوص ارتباط با قوه قضاییه کارهای جدی بر عهده دارد. رئیس دفتر رئیس جمهوری اظهار داشت: بحث وظایف دستیار رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی که یک اتفاق جدید است؛ نشان دهنده اهتمام رئیس جمهوری به بحث حقوق شهروندی است که ان شاءالله با انتشار منشور شهروندی هم تبیین تفصیلی تری پیدا خواهد کرد.
در دولت یازدهم ارزیابی عملکرد دستگاه ها و مسئولان امری مستمر است نهاوندیان با بیان اینکه 'می دانید از ابتدای شروع به کار هر دولتی همواره سئوال از تغییرات، بحثی است که ادامه پیدا می کند'، گفت: در دولت یازدهم ارزیابی از عملکرد دستگاه ها و مسئولان یک امر مستمر است، یعنی بر اساس نظام گزارش دهی، گزارش گیری و ارزیابی های فنی و عمومی و شاخص های تخصصی و منشور اخلاقی دولت، عملکرد دستگاه ها ارزیابی و گزارش های آن به طور مرتب به رییس جمهوری داده می شود. هرگاه ایشان تصمیمی بگیرند همچنان که در مورد معاونت های حقوقی و پارلمانی انجام شد، آن موقع اطلاع رسانی می شود.
احیای سازمان اداری استخدامی یک تصمیم ساختاری بود خبرنگار ایرنا پرسید: اکنون یک معاونت جدید تحت عنوان سازمان اداری و استخدامی تشکیل شده است، ضرورت تشکیل آن چه بود؟ کارمندان هم انتظاراتی داشتند، آیا تشکیل این معاونت، پاسخگویی به انتظارات بود یا بحث های دیگری مطرح بود؟ رییس دفتر رئیس جمهوری با بیان اینکه احیای سازمان اداری و استخدامی یک تصمیم ساختاری بود، گفت: یکی از دستاوردهای حساسیت افکار عمومی در مساله حقوق های نامتعارف این بود که کاستی ها و نارساهای ساختار قانونی و سازمانی هویدا شد. ما بسیار روشن تر از قبل متوجه شدیم که استثنائات فراوانی بر قوانین عام و در خود قانون هم رخ داده است. به طور مثال در همین قانون مدیریت خدمات کشوری، ماده 117 انواع و اقسام دستگاه از شمول قانون خارج شدند یا اختیاراتی به مجامع عمومی و هیات مدیره ها داده شد، که بر اساس آن تصمیماتی گرفته می شود که راس دولت در جریان این تصمیمات لزوما با این فرآیندها قرار نمی گیرد یا گسترش پدیده موسسات عمومی غیردولتی، امکان نظارت را کم می کند. نهاوندیان اضافه کرد: همه این موارد آقای رییس جمهور را به این تصمیم رساندند که حتما باید سازمان اداری - استخدامی کشور را احیا کنیم که اولا یک وحدت رویه ای در مسائل مدیریتی در جامعه مدیریتی کشور دنبال شود، هم نظارت قوی تری اعمال شود و هم اصلاح فرآیند ها و افزایش بهره وری انجام شود که همیشه از آن سخن گفته می شود اما دستگاه مسئول آن در این زمینه از اختیارات کافی برخودار نبوده است. وی تاکید کرد که ما در بحث بهره وری هم در خدمات دولتی و هم در مجموعه اقتصاد کشور، باید اهتمام بیشتری داشته باشیم، در واقع احیا سازمان اداری و استخدامی کشور یک تصمیم ساختاری بود و امیدواریم ثمرات خودش را داشته باشد.
برجام شرط لازم برای پیشرفت کشور است اما شرط کافی نیست خبرنگار ایرنا پرسید: شما کارشناس اقتصاد بین الملل هستید، یعنی بسیار تخصصی تر از کاری که مذاکره کنندگان ما انجام می دادند و ملاحظه کرده اید که بنرها و بیلبردهایی در سطح شهر نصب کرده اند با این مضمون که 6 ماه از اجرای برجام گذشت اما تاثیری در معیشت مردم نداشت، شما به عنوان یک کارشناس اقتصاد بفرمایید که پس از 6 ماه، برجام چه تاثیری در سفره مردم داشته است؟ نهاوندیان گفت: برجام شرط لازم برای پیشرفت کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی بود اما شرط کافی نبود، برجام بسیاری از موانع را رفع می کند و رفع هم کرده است اما با رفع موانع باید گام های پرشتابی را در مسیر تحقق اهداف برداشت، این گام ها باید برداشته شود. وی با بیان اینکه تحریم های ظالمانه مانع جهش صادرات کشور شده بود، گفت: مشاهده کردید که با رفع تحریم ها و کاهش هزینه های مبادلاتی صادارت غیرنفتی بلافاصله رشد کرد، این بدان معناست که با کم شدن آن اضافه هزینه هایی که ما باید به دلیل تحریم در تولید یا صادرات متحمل می شدیم، قدرتمان در اقتصاد جهانی ارتقا می یابد.
آثار برجام در تولید و درآمد ملی خود را نشان خواهد داد رییس دفتر رئیس جمهوری تصریح کرد: طبعا با گام های بعدی ان شاءالله با حضور ایران در ترتیبات منطقه ای و تجارت جهانی به طور حتم آثار برجام را در تولید و درآمد ملی مشاهده خواهیم کرد. وی اضافه کرد: همانطور که می دانید در رکودی که در سال های گذشته شاهد بودیم گاهی تولید داشتیم اما بازار نداشتیم یعنی انبارها مملو از کالای تولید داخل بود اما بازار وجود نداشت و برخی دلایل آن نیز مربوط به محدودیت های صادراتی، ناهماهنگی در پیوندهای داخلی و تقاضای کل بود. نهاوندیان اضافه کرد: بنابراین اثر برجام هر چه پیش می رویم بیشتر و بیشتر مشخص می شود، به عنوان مثال، فرآیند سرمایه گذاری چه سرمایه گذاری جدید، چه داخلی جه خارجی و یا اجرای طرح های توسعه در سرمایه گذاری های موجود، زمان بر است. مهم این است که مانع نخستین باید برداشته شود که آن شرط لازم انجام شده است. وی توضیح داد: مراحل بعدی این فرآیند در گستره بسیار وسیعی آغاز شده، در حوزه حمل و نقل و کشتیرانی، قراردادهای بسیار جدی بحث و تفاهم نامه امضا می شود، در قراردادهای ریلی شاهدید که رقم های بسیار کلانی موضوع سخن است، ارتباط ریلی ایران یکبار دیگر در صدر اخبار مربوط به حمل و نقل منطقه ای است و کشورهای همجوار آماده سرمایه گذاری هستند. وی ادامه داد: در بخش هوایی هم می بینید که چه اقداماتی در حال مذاکره است. ایران در حال بازگشت به جایگاه بایسته ای است که باید در حمل و نقل هوایی داشته باشد، در حوزه بهداشت و درمان و مخابرات هم علاقه مندی به سرمایه گذاری وجود دارد. رئیس دفتر رییس جمهوری گفت: اکنون حوزه ای در حوزه های اقتصادی نیست که تمایل به حضور، مشارکت و سرمایه گذاری در آن ابراز نشده باشد و اکنون این علاقه به سرمایه گذاری به مرحله تفاهم و توافقنامه رسیده و امضا شده است، در برخی از این موارد شرکت هم تاسیس شده است. وی گفت: به نظرم یکی از کارهای خوبی که ایرنا می تواند انجام دهد این است که در این زمینه ها گزارش تهیه کند. اینکه شما ببینید یک سرمایه گذاری از مرحله تفاهم و توافق گذشت و اکنون اسکلت پروژه را زدند، چارچوب آن را تهیه و دفترش را تاسیس کردند، آگهی استخدام آن زده شد، یک بنگاه هزار تا دو هزار شغل ایجاد کرد اما برای همه 80 میلیون نفر ملموس شدن آن در این است که خبر این دو هزارشغل را به موقع ببیند و آرام آرام در حوزه های مختلف این اشتغالزایی ایجاد شود. همچنان که در رابطه با کاهش تورم برای هر فرد منصفی ملموس شده و ان شاءالله در اشتغال زایی هم ملموس خواهد شد. خبرنگار ایرنا پرسید: گفتید در بحث حقوق وحدت رویه وجود ندارد، قانون خدمات کشوری هم دارای معایب بسیاری است، چندین بار اجرای آزمایشی آن تمدید شده است، آیا با توجه به اینکه دولت این معایب را می داند، لایحه جدیدی را به توجه به فعالیت دوباره سازمان امور استخدامی ارسال خواهد کرد؟ نهاوندیان پاسخ داد: یکی از فوری ترین وظایف سازمان اداری استخدامی کشور که احیا شد همین خواهد بود.