تحول دیجیتال پروژه نیست بلکه به معنای بهبود مستمر است

کدخبر: 2381907

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تحول دیجیتال پروژه نیست، بله بهبود مستمر است، در واقع در کلام آسان اما در عمل سخت است.

نسیم‌آنلاین: سید ستار هاشمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - در همایش تحول دیجیتال، اظهار کرد: زمانی که راجع به تحول دیجیتال صحبت می‌شود باید سه ضلع آن که عبارت است از مردم، فرآیند و ابزار توجه و تاکید شود که به صورت توأمان با یکدیگر کار پیش می‌رود. 

وی افزود: تحول دیجیتال پروژه نیست بلکه به معنای بهبود مستمر است، در واقع در کلام آسان اما در عمل سخت است.   

هاشمی با بیان اینکه دولت الکترونیک هم سه ضلع مهم مردم، تعیین و تکلیف کسب و کار و موفقیت افراد دارد، تشریح کرد: در بحث تحول دیجیتال میثاق دولت چهاردهم برنامه هفتم توسعه است و باید توجه داشت که وضعیت افراد، ابزارها و فرآیندها چگونه است. ما در دستگاه‌ها معاون فناوری یا هوشمند سازی داریم که دلیل آن اشراف به موضوع و اهمیت آن است و انتظار می‌رود کار به صورت تدریجی انجام شود. متأسفانه مدیرانی داریم که با پیام تحول آشنا نیستند. 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در بحث فرآیند و وضعیت بلوغ فرآیندها در دستگاه‌ها خیلی شرایط مناسبی نداریم و دلیل آن نگاه سلیقه‌ای در دستگاه‌ها است. طبیعی است وقتی وضعیت دستگاه‌ها و سامانه‌ها اینگونه باشد دولت الکترونیک در زندگی مردم جایگاه خود را باز نمی‌کند. دستگاه‌ها دارای نقص در داده‌ها هستند که باید به شکل بخشی این داده‌ها را تکمیل کرد.  

 هاشمی با تأکید بر اینکه اگر بخواهیم دولت الکترونیک شکل بگیرد، باید هویت بخشی دیجیتال به افراد را مورد توجه قرار داد، تصریح کرد: در این بخش اقدامات خوبی انجام شده و مقبول است. بخش بعدی تعیین تکلیف کسب‌وکارها هستند، این‌ها چندین متولی دارند. بخش بعدی «موقعیت» است.

وی افزود: تمام این‌ها را باید آسیب‌شناسی کنیم و باید احکام ذیل ماده ۱۰۷ برنامه هفتم را جدی بگیرید. کار سختی است، اما باید به آن توجه ویژه کرد. تلاش‌هایی در این زمینه‌ها انجام شده، اما مردم آن‌ها را احساس نمی‌کنند.

وزیر ارتباطات گفت: از دوستان خود خواهش می‌کنم که بحث تحول دیجیتال را در دستگاه‌های خود نشر دهند و درباره آن صحبت و تاکید کنند که این یک تکلیف قانونی است. طرح تحول دیجیتال دستگاه‌ها باید در هیات وزیران مصوب شود.

هاشمی گفت: اگر زیرساخت فراهم نباشد هر چقدر تلاش شود نتیجه نخواهد داشت. تفاوت دولت الکترونیک و دولت هوشمند این است که اولی سعی می‌کند کاغذ را حذف کند و دومی در صدد حذف عامل انسانی است؛ اما اکنون این اتفاق رخ داده است؟ سیستم‌ها را باید به سمت فرایند محور شدن ببریم نه کارتابل محور بودن.

وزیر ارتباطات در پایان درباره هوش مصنوعی گفت: اتفاقی که هوش مصنوعی در حوزه اشتغال رقم می‌زند، بسیار عجیب است. زمانی می‌گفتیم رشد فناوری به ضرر هر کسی باشد به ضرر افراد فعال در حوزه فناوری نیست اما اتفاقی که رخ می‌دهد این است در این بخش به قول معروف چاقو دارد دسته خود را می‌برد. مدل‌های خلاق هوش مصنوعی اکنون می‌تواند کد بنویسد و سیر فناوری به سمتی است که خیلی دور از ذهن نیست که به زودی این مشاغل را تحت تاثیر قرار دهد.

وزیر ارتباطات در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران درباره عدم رضایت مردم از کیفیت و ظرفیت پهنای باند اینترنت، اظهار کرد: بحث کیفیت شبکه و ارتقای آن به عوامل مختلفی بستگی دارد، یکی از این عوامل به زیرساخت شبکه انتقال بازمی‌گردد که ما در برخی از نقاط و مراکز مخابراتی زیرساخت شبکه انتقال‌مان به مرز اشباع رسیده است، بنابراین این موضوع شناسایی شده و در دستور کار ما قرار گرفته تا زیرساخت شبکه انتقال که عملا انتقال داده و ترافیک بر بستر آن انجام می شود، در این بستر اتفاق افتد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه ۷۰ درصد ترافیک کشور بر بستر سیار است، ما در برخی از نقاط کشور به لحاظ فرکانسی نیز دچار اشباع فرکانسی شده ایم، در چنین شرایطی طبیعتا بحث توسعه زیرساخت شبکه فیبرنوری از یک سو و استفاده از فناوری های نوین مانند ۵G که در دستور کار است، را به طور جدی تری دنبال می کنیم؛ این موارد برنامه های ما است و امیدواریم کیفیت ارتباطات را ارتقا دهیم، البته در این میان موضوعات دیگری هم وجود دارد.

منبع: ايسنا
ارسال نظر: