وضعیت مدارس جمهوری اسلامی در خارج از کشور
نسیم آنلاین: سیدمحمد طباطبایی، ئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور از وضعیت آزمون اعزام معلمان به مدارس خارج از کشور گفت: سه مدرسه دولتی شامل یک مجتمع دخترانه مقطع ابتدایی تا پایان دوره دبیرستان، یک مدرسه ابتدایی پسرانه و یک مجتمع دوره اول و دوم متوسطه فعال هستند و بقیه مدارس بینالملل، غیردولتی هستند. مدارس خارج از کشور با مدارس بینالملل متفاوتند؛ حدود ۸۰ مدرسه مطابق با نظام آموزشی جمهوری اسلامی در خارج از کشور وجود دارد که چهار مدرسه بینالملل است.
در پاسخ به سوالی که در مورد شرایط ثبتنام در این این مدارس از او پرسیده شد، طباطبایی اضافه کرد: افرادی که مدرک معتبر اقامت در ایران را دارند، اگر دانشآموز ایرانی باشند که بخشی از تحصیلات خود را در کشورهای خارجی گذرانده و قصد ادامه تحصیل در ایران را دارند، با تشخیص کمیسیون خاص در مرکز امور بین الملل میتوانند ادامه تحصیل دهند.
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور با بیان اینکه افرادی که در آزمون اعزام معلمان به خارج از کشور شرکت و قبول میشوند، شرایط لازم را برای اعزام پیدا میکنند ادامه داد: افرادی که در مصاحبههای تخصصی حائز نمره و امتیاز هستند، بر اساس نیاز سالانه مدارس، به مدت دو سال به خارج از کشور اعزام میشوند. شیوه نامه آزمون اعزام معلمان به مدارس خارج از کشور تنظیم و به مراجع تخصصی برای اعلام نظر ارائه شده است. آزمون در زمستان امسال برگزار خواهد شد که تاریخ دقیق و شرایط آن متعاقبا اعلام خواهد شد. حدود ۹ هزار دانش آموز ایرانی در مدارس خارج از کشور تحصیل میکنند که با فارسیآموزان و بین الملل در مجموع حدود ۱۲ هزار نفر میشوند.