واشنگتنپست: ترامپ حزب جمهوریخواه را گروگان گرفته است
یک روزنامه آمریکایی از «وضعیت گروگانگیری» برای توصیف رابطه بین دونالد ترامپ و حزبجمهوریخواه بعد از خروج رئیسجمهور پیشین آمریکا از قدرت استفاده کرده است.
روزنامه «واشنگتنپست» در مطلبی رابطه میان حزبجمهوریخواه و «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور پیشین آمریکا را «وضعیت گروگانگیری» توصیف کرده است.
این روزنامه در توضیح برای این استدلال به نوع رابطه «لیندسی گراهام»، سناتور جمهوریخواه آمریکایی که از متحدان «دونالد ترامپ» در دوران حضور او در کاخ سفید بود اشاره کرده و نوشته گراهام سال ۲۰۱۶ از منتقدان سرسخت ترامپ بود و بارها گفته بود که نامزدی او در انتخابات، حزب جمهوریخواه را نابود خواهد کرد.
با وجود این، گراهام بعد از ورود ترامپ به قدرت به یکی از متحدان او در مجلس سنای آمریکا تبدیل شد. البته او این را مشخص کرده که اتحادش با ترامپ، نوعی ائتلاف مصلحتی بوده تا ائتلاف از سر عقیده.
با وجود این، به نوشته روزنامه واشنگتنپست لیندسی گراهام در مصاحبهای که روز یکشنبه با آکسیوس انجام داد توصیف دقیقٰتری از رابطه حزب جمهوریخواه با ترامپ انجام داده و آن را چیزی شبیه وضعیت گروگانگیری توصیف کرده است.
در این مصاحبه، مجری برنامه لیندسی گراهام را درباره دلیل طرفداریاش در حال حاضر از ترامپ تحت فشار قرار داد. گراهام در پاسخ اصرار کرده که در تلاش است بهترین نتیجه را از وضعیتی که اتفاق افتاده به دست آورد: یعنی میخواهد نتایج مثبت ممکن را با ترامپ به دست بیاورد و همزمان جلوی اقدامات بد او را بگیرد.
او گفت: «من میخواهم ما سیاستهایی را دنبال کنیم که آمریکا را قوی میکند. من فکر مینم بهترین حالت برای حزب جمهوریخواه این است که ترامپ را داشته باشد تا او را نداشته باشد.»
گراهام در ادامه گفت: «ترامپ هم میتواند حزب جمهوریخواه را به چیزی تبدیل کند که سایرین قادر به آن نیستند. او میتواند آن را بزرگتر و قویتر و متنوع کند. اما او همزمان میتواند آن را نابود هم بکند.»
این اظهارات در راستای تحلیلهایی است که معتقدند دونالد ترامپ برای همیشه حزب جمهوریخواه را تغییر داده و آثار دوران ریاستجمهوری او حتی میتواند به مرگ سیاسی این حزب منجر شود.
«استیو اشمیت»، یکی از تحلیلگران سیاسی در آمریکا است که معتقد است همانطور که حزب جمهوریخواه خودش پس از انحلال «حزب ویگ» به دلیل تفرقههای درونحزبی متولد شد تفرقههای داخلی فعلی در حزب جمهوریخواه هم میتواند سرانجام به انحلال این حزب منجر شود.
در همین راستا، رسانههای آمریکا چندی پیش پیش گزارش دادند دستکم ۶۰ نفر از مقامهای دولت «جورج دبلیو بوش» قصد دارند به دلیل حمایت برخی از جمهوریخواهان از ترامپ این حزب را ترک کنند.
یک مقام سابق وزارت خزانهداری بوش گفت: «اگر قرار است این حزب، حزب ترامپ باشد بسیاری از ما از آن حمایت نخواهیم کرد. جز در حالتی که سنا ترامپ را محاکمه کرده و خودش را از این سرطان خلاص کند بسیاری از ما به سران جمهوریخواه رأی نخواهیم داد.»
«هنری کیسینجر»، وزیر خارجه اسبق آمریکا زمانی از ترامپ به عنوان یکی از افرادی یاد کرده بود که گاه به گاه در تاریخ سر برمیآورند تا پایان یک عصر و آغاز عصری دیگری را اعلام کنند.