حشیش از هروئین کم خطرتر است

کدخبر: 2381596

در دنیا 60 میلیون نفر معتاد دائم داریم.

نسیم آنلاین: در چهارمین نشست آموزش مجازی «مداخلات کاهش آسیب در اختلالات مصرف مواد» که در مرکز مشاوره دانشگاه تهران برگزار شد، دکتر مجید قربانی، مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر اطلاعاتی در مورد وضعیت در ایران  جهان ارائه دادند: در دنیا نزدیک به ۳۰۰ میلیون نفر حداقل یک بار مواد مخدر مصرف کرده‌اند و از بین آنان حدود ۶۰ میلیون نفر، مصرف کننده دائمی انواع مواد اعتیادآور هستند که برخی از آنان سالانه بر اثر مصرف پر خطر مواد جان خود را از دست می‌دهند و مابقی که جان سالم به در می‌برند نیازمند بازتوانی یا توانبخشی هستند تا قادر به حفظ شغل و خانواده‌هایشان باشند. اگرچه جایگاه اجتماعی خود را در اثر اعتیاد از دست داده‌اند.

هر چند بیشترین مصرف‌کنندگان را معتادان به حشیش تشکیل داده‌اند ولی مصرف‌کنندگان مواد افیونی (به ویژه هروئین) در معرض خطر بیشتر بر اثر بیش مصرفی، اچ‌آی‌وی و سایر بیماری‌های مسری هستند.

در ایران برای جلوگیری از شیوع مصرف مواد، اقدامات درمانی ارزنده‌ای صورت گرفته است و در حال حاضر حدود ۹ هزار مرکز درمانی به یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر خدمات درمانی ارائه می‌کنند که بخش مهم آن، ارائه مداخلات کاهش آسیب است.

قربانی از وجود  حدود ۹ هزار مرکز درمانی برای حمایت از 1 میلیون و 600 هزار نفر برای کاهش دادن آسیب مصرف مواد مخدر خبر داد. قربانی در ادامه به اقدامات انجام شده در ایران طی این سال‌ها اشاره کرد: «مراکز درمان اختلالات مصرف مواد» که در این مراکز خدمات دارویی و غیر دارویی ارائه شود. «مراکز گذری» که در این مراکز برنامه تعویض سرنگ و سرسوزن، خدمات حمایتی، آموزش و درمان نگهدارنده با آستانه پایین ارائه می‌شود. «موبایل سنتر» که خدمات مراکز گذری توسط اتومبیل‌های تجهیز شده در محلات آلوده ارائه می‌شود. «سرپناه شبانه» که برای اقامت شبانه معتادان بی خانمان راه اندازی شده است. «تیم‌های سیار» که به مراکز تجمع و پاتوق های معتادان بی خانمان مراجعه و ضمن دعوت آنان برای مراجعه به مراکز گذری ارائه می‌دهند. «کانکس» که در واقع مراکز گذری در ابعاد کوچکتر و خدمات محدودتر می‌باشند و «مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری» که مهم‌ترین خدمت این مراکز انجام مشاوره و تست اختیاری و تشخیص بیماران اچ‌آی‌وی مثبت و مراقبت های مورد نیاز است، از جمله این اقدامات می‌باشد.

استفاده مستمر و وسیع از کیت‌های تشخیص اچ‌آی‌وی در مراکز درمان و کاهش آسیب اعتیاد کشور و شناسایی موارد ابتلا به ویروس اچ‌آی‌وی و ارجاع به مراکز مشاوره در دانشگاه‌های علوم پزشکی خدماتی و درمان جهت درمان و اجرای طرح مدیریت مورد برای بیش از ۳۰ هزار پرونده مربوط به افراد دارای اختلال مصرف مواد و انجام اقداماتی شامل مددکاری، مشاوره، معرفی به خانواده، توانمندسازی و اشتغال و دریافت مدارک شناسایی و ارجاعی از مراکز ۱۵ و ۱۶ از جمله این خدمات است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر: