آخرین وضعیت کریدور بینالمللی ارس و زمان افتتاح
استاندار آذربایجان شرقی گفت: با برنامهریزی وزارت راه و شهرسازی، قسمت قابل توجهی از این مسیر ۱۰۷ کیلومتری در کمترین زمان و تا پایان دولت سیزدهم به بهرهبرداری میرسد.
مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی در بازدید از پروژه های عمرانی مرز با اشاره به اینکه ساخت مسیر راهبردی کریدور ارس، از مطالبات مردم و رئیس جمهور است، اظهار کرد: با برنامهریزی وزارت راه و شهرسازی، قسمت قابل توجهی از این مسیر ۱۰۷ کیلومتری در کمترین زمان و تا پایان دولت سیزدهم به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به اهمیت استراتژیک جاده جلفا- کلاله، بر همکاری همه دستگاههای اجرایی با قرارگاه خاتمالانبیا در اجرای این پروژه طبق برنامه زمانبندی تاکید کرد و گفت: کمیته ویژهای در استانداری برای پیگیری این پروژه تشکیل میشود.
باید ترانزیت رونق بگیرد
رحمتی افزود: آنچه که در این پروژه اتفاق افتاده یک پیگیری بسیار مهم و دیپلماسی موفقی بود که در دولت سیزدهم رقم خورد، چرا که در ترانزیت بینالمللی به دنبال یک شیطنتی بودند که ایران را حذف کنند، اما به برکت دیپلماسی و پیگیری موفق و موثر دولت، کشورهای همسایه نقش فعال ایران را در این حوزه پذیرفتند و در حال حاضر، حفظ جایگاه استراتژیک ایران در منطقه قفقاز و عینیتبخشی به اثرگذاری بینالمللی کشورمان منوط به اتمام این پروژه است.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه موضوع ترانزیت در بحث توسعه بسیار مهم است، گفت: اگر در این مسیر به دنبال رونق اقتصادی هستیم باید ترانزیت رونق بگیرد و اگر این جاده محقق شود، ترانزیت رونق خواهد گرفت و به دنبال آن جدای از فواید اقتصادی که به دنبال خواهد داشت، جذب گردشگر هم اتفاق خواهد افتاد.
رحمتی ادامه داد: یکی از سیاستهایی که در استان حتما باید به آن کمک کنیم تا اقتصاد و توسعه اقتصادی ما وابسته به نفت نباشد، توسعه گردشگری است و همه ظرفیتهای لازم برای این امر در منطقه ارس جمع شده است.
وی گفت: در طول این 107 کیلومتر، تعداد زیادی روستا وجود دارد که اگر این جاده احداث شود، خدمت رسانی به آنها افزایش خواهد یافت و به رشد، کارآمدی و توسعه منطقه آزاد نیز کمک خواهد کرد.
رحمتی از تشکیل یک کمیته ویژه برای پیگیری این پروژه خبر داد و گفت: این کمیته به ریاست استاندار، ماهانه تشکیل میشود و کار هماهنگی دستگاهها و تصمیمات استانی را برعهده خواهد داشت.
استفاده کشورهای همسایه از کریدور ارس
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: نگاه قرارگاه خاتمالانبیا به پروژه اقتصادی نبوده و ماموریتمحور است، ما نیز وظیفه داریم از دولت و سازمان برنامه و بودجه پیگیریهای لازم را برای تخصیص اعتبار آن انجام دهیم.
رحمتی با تاکید بر اینکه تقسیم کار در چنین پروژه مهمی از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار داشت: شرایط پروژه ایجاب می کند پراکندگی کارگاهها را افزایش دهیم تا سرعت پیشرفت آن بیشتر شود.
استاندار آذربایجان شرقی بر رعایت زمانبندی اجرای پروژه تاکید کرد و افزود: انجام زمانبندی برای اجرا و اتمام این پروژه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و لازمه آن تحویل نقشهها توسط کارفرما و انجام مطالعات زیست محیطی است.
رحمتی در پایان تاکید کرد: در طول مسیر پروژه 107 کیلومتری، چند نقطه برای احداث مجتمعهای رفاهی برای ارائه خدمات به مردم و مسافران در نظر گرفته شود تا اجرای پروژه برای مسافران و مردم خستهکننده نباشد.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: این پروژه، جادهای خواهد بود که کشورهای همسایه ما از آن استفاده خواهند کرد، بنابراین قرارگاه در کنار کارهای خوبی که همیشه انجام داده، به این منطقه نیز حساسیت ویژهای داشته و از آخرین مطالعات، دانش علمی و تکنولوژی بهره گیرد تا یک افتخار دیگری رقم بخورد.
اهمیت کریدور ارس
جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان برای احداث «کریدور ارس» برای اتصال زمینی جمهوری نخجوان با سرزمین اصلی جمهوری آذربایجان از خاک ایران و کرانه جنوبی ارس تو.افق کردند.
استفاده از سرزمین جمهوری اسلامی ایران برای اتصال کریدور شرق به غرب و اتصال سرزمینی جمهوری آذربایجان به توافق سران دو کشور رسیده است و با توجه به بحث های سیاسی جدی در سطح روسای جمهور پنج کشور منطقه برای اجرای این کریدور، نهایتاً در جمع بندی مذاکرات سران کشورهای منطقه این نتیجه حاصل شد که اجرای کریدور ارس از خاک جمهوری اسلامی ایران باشد.
در فاز اول اجرای این پروژه طرف جمهوری آذربایجان با حضور وزرای راه دو کشور کلنگ احداث پل ارتباطی بین دو کشور در روی رودخانه ارس به زمین زده شد و ایران هم همزمان با عملیات اجرایی این پروژه بزرگ، مطالعات طرح را آغاز کرده است.
طرح کریدور ارس شامل آزادراه چهار خطه و راه آهن از منطقه آغبند جمهوری آذربایجان آغاز شده و در جلفا پایان می یابد.