برآورد سطح زیرکشت برنج با داده‌های فضایی برای نخستین بار

کدخبر: 2379434

رییس سازمان فضایی ایران از برآورد سطح زیرکشت برنج به عنوان یکی از محصولات راهبردی کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی خبر داد و گفت: برآوردها نشان می‌دهد که پارسال نزدیک به ۴۷۰ هزار هکتار از سطح سه استان گیلان، مازندران و گلستان به کشت برنج اختصاص یافت.

حسن سالاریه» از برآورد سطح زیرکشت برنج به عنوان یکی از محصولات راهبردی کشاورزی به کمک داده‌های فضایی برای نخستین بار خبر داد و افزود: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب پیرامون لزوم مستدل بودن آمار برآورد تولید محصولات کشاورزی در نمایشگاه دستاوردهای دولت در سال گذشته، پژوهشگاه فضایی ایران با همکاری وزارت جهاد کشاورزی اقدام به برآورد سطح زیرکشت برنج در استان‌های قطب این محصول کرد.

 

سالاریه با بیان اینکه در برآورد انجام شده استان‌های گیلان، مازندران و گلستان بیشترین سطح زیرکشت برنج را در سال گذشته به خود اختصاص داده اند، تصریح‌کرد: این برآورد بر اساس پردازش‌های انجام شده بر روی تصاویر ماهواره ای با استفاده از فناوری سنجش از دور و به‌کارگیری هوش مصنوعی در کنار جلسات مشترک و ارزیابی‌های میدانی در سطح استان‌های گیلان، مازندران و گلستان به عنوان استان‌های قطب، در سال گذشته انجام شد.

 

رییس سازمان فضایی ایران در مورد نتایج برآوردهای انجام شده، خاطرنشان‌کرد: بر اساس تخمین که هم اکنون مورد تایید پژوهشگاه فضایی و وزارت جهاد کشاورزی نیز قرار گرفته در سطح این سه استان به عنوان استان‌های قطب، در مجموع حدود ۴۷۰ هزار هکتار از مساحت زیرکشت برنج (کشت اول) رفته است.

 

وی با اشاره به اینکه بیشترین سطح زیرکشت مختص استان گیلان به شمار می رود، افزود: برآوردهای صورت گرفته نشان می‌دهد که در سال گذشته نزدیک به ۲۰۸ هکتار از سطح استان گیلان زیر کشت برنج بوده است.

 

سالاریه با اشاره به اینکه بعد از استان گیلان، استان‌های مازندران و گلستان بیشترین سطح زیرکشت برنج را در سال گذشت داشتند، اظهار داشت: برآوردها نشان می دهد که بیش از ۲۶۰ هزار هکتار از مساحت این ۲ استان نیز در سال گذشته زیرکشت برنج بوده است.

 

 

 

وی با اشاره به اینکه در این برآورد از داده‌های فضایی بهره گرفته شده است، گفت: استفاده از داده‌های فضایی در حوزه‌های مختلف به ارتقای کیفیت زندگی مردم می انجامد و تاثیر مشخصی بر اقتصاد کشور و رفع ایرادات و معایب دارد.

منبع: ایرنا
ارسال نظر: