ذوالنوری: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها قابل خدشه نیست
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در دیدار با سفیر دانمارک در تهران، گفت: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها قابل خدشه نیست و برای افرادی هم که از اجرای آن خودداری کنند مجازات کیفری تعیین شده است.
یسپر وار سفیر دانمارک در تهران ظهر امروز دوشنبه ۲۵ اسفند ماه با مجتبی ذوالنوری رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد.
ذوالنوری در ابتدای این دیدار با اشاره به سابقه دیرینه همکاریهای سیاسی دو کشور گفت: با توجه به همکاریهای خوب ایران و دانمارک در گذشته، ما از تقویت روابط دوستانه فیمابین در زمینههای مختلف استقبال میکنیم.
وی افزود: با توجه به نقش مهم مجالس در تسهیل و تسریع همکاریهای دولتی، مجلس شورای اسلامی آمادگی دارد که گفتگوهای پارلمانی خود را با نمایندگان پارلمان دانمارک در سطوح مختلف ارتقاء ببخشد.
ذوالنوری با اشاره به عوامل تاثیرگذار بر کاهش همکاریهای ایران و دانمارک، اظهار کرد: فشارهای یکجانبه آمریکا که با اعمال تحریمهای ظالمانه، کشورهای دیگر را از کار با ایران باز میدارد و دنباله روی تروئیکای اروپایی از سیاستهای آمریکا در برجام، دو عامل مهم و تاثیرگذار در روابط ما هستند که با توجه به استقلال کشورها در تصمیمگیری، هیچکدام از اینها پذیرفته نیستند.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، در ادامه دانمارک را از حامیان اجرای برجام خواند و گفت: با توجه به حمایت دانمارک از حفظ و اجرای برجام، انتظار ما از این کشور مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا و تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه مردم ایران است.
ذوالنوری در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در موضوع برجام و بعد از انعقاد توافق، جمهوری اسلامی ایران به همه تعهدات برجامی خود عمل کرد که در گزارشات متعدد آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم مورد تایید قرار گرفته است اما طرفهای مقابل هیچکدام از تعهدات خود را انجام ندادند. با خروج دولت ترامپ از برجام، عملا کشورهایی اروپایی نیز فقط به حمایتهای لفظی بسنده کردند و اقدام عملی انجام نشد. فلذا در شرایط فعلی که دولت جدید ایالات متحده مایل به برگشت به برجام است، نمیتواند بازگشت خود را منوط به بازگشت ایران نماید یا طرحهایی مانند بازگشت گام به گام را مطرح کند.
وی در پایان با تشریح قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها مصوب مجلس شورای اسلامی، افزود: این قانون برای دولت لازمالاجرا است و مطابق با آن دولت جمهوری اسلامی ایران تنها با لغو تحریمها و راستی آزمایی اقدامات انجام شده توسط مجلس شورای اسلامی میتواند به تعهدات برجامی خود بطور کامل عمل کند. این قانون قابل خدشه نیست و برای افرادی هم که از اجرای آن خودداری کنند مجازات کیفری تعیین شده است.
دانمارک هیچگاه از سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ پیروی نکرد
سفیر دانمارک در تهران نیز در ابتدای این دیدار با اشاره به روابط خوب دو کشور از گذشته تاکنون، گفت: ایران و دانمارک روابط خوبی از گذشته در سطح دولتها داشتهاند و پارلمانهای دو کشور هم با هم در ارتباط هستند. کمیسیون روابط خارجی پارلمان دانمارک همیشه سیاستهای دانمارک در قبال ایران را بررسی میکند و تصور ما این است زمینههای زیادی برای کار مشترک وجود دارد.
یسپر وار سفیر دانمارک در تهران در ادامه اظهار کرد: دانمارک هیچگاه از سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ پیروی نکرد و یکی از کشورهایی هستیم که به جد از اجرای برجام حمایت کردهایم. بعد از اینکه آمریکا از برجام خارج شد، دانمارک مکانیسمهایی مانند اینستکس را ایجاد کرد که روابط خود با ایران را حفظ کند. در سال گذشته هم سرمایهگذاری زیادی در زمینه دارویی در ایران داشتهایم.
وی افزود: درخواست دانمارک از دولت و پارلمان جمهوری اسلامی ایران این است که زمینه را فراهم نماید که تحریمها کم اثرتر شده و همکاریهای ما با توان بیشتری پیش برود. در خصوص برجام و با توجه به اینکه دولت جدید آمریکا قصد بازگشت به توافق هستهای را دارد، موضع ما این است که باید دو طرف مذاکره و با هم صحبت کنند تا این مشکل که چه کسی باید قدم اول را بردارد حل شود.