بازار داغ خریدهای شب عید همزمان با اوج‌گیری دوباره کرونا

کدخبر: 2371737

همزمان با شعله‌ور شدن مجدد آتش کرونا در کشور، در چند هفته اخیر شاهد شلوغی مراکز خرید در آستانه عید نوروز هستیم.

در حال حاضر وضعیت تهران و بسیاری از استان‌ها بسیار شکننده و ناپایدار است و در شرایطی که کرونای انگلیسی به سرعت استان‌ها را در می‌نوردد و موارد مثبت قطعی افزایش پیدا می‌کند، رفتار مردمی که خود را برای نوروز آماده می‌کنند، بازار می‌روند، خرید می‌کنند و زندگی عادی را ادامه می‌دهند، بسیار عجیب است. وزارت بهداشت روز دوشنبه (۱۱ اسفند) اعلام کرد آمار مرگ‌ومیر روزانه کرونا بعد از ۵۰ روز بار دیگر وارد کانال سه رقمی شد و ۱۰۸ خانواده در آستانه سال جدید عزیزشان را از دست دادند.

اگر این روزها گذرتان به بازارها و مراکز خرید افتاده باشد شاهد عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی و ازدحام بیش از حد مردم خواهید بود.

به‌رغم تمام هشدار‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا و برخلاف الفبای شیوه نامه‌های بهداشتی، همچنان شاهد شلوغی‌ها خطرناک بازارها و مراکز خرید در آستانه سال جدید هستیم آن هم در شرایطی که کارشناسان از چرخش کرونا در بازارهای شب عید ابراز نگرانی شدید می‌کنند. موج چهارم شیوع کرونا با خریدهای نوروزی رابطه مستقیمی دارد و می تواند با عادی ‌انگاری موجب افزایش شمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ شود. موضوعی که کارشناسان بهداشت و درمان بارها در این باره ابراز نگرانی کرده و نسبت به شرایط بحرانی در شب عید هشدار داده اند، پس بیاییم کمی بیشتر به فکر سلامت خود و عزیزانمان باشیم و کاری نکنیم که کرونای انگلیسی در کشور خیز بردارد، زیرا کرونا با کسی شوخی ندارد.

پیام طبرسی عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: حضور مردم در بازارها، حجم مسافرت ها و مهمانی ها و شلوغی رستوران ها نشان می دهد که احتمال پیک چهارم وجود دارد و متاسفانه اگر اقدام عاجلی انجام ندهیم اواسط اسفند ماه به پیک می رسیم.

خرید عید نوروزمان را تلخ می‌کند

حمید سوری رئیس کمیته اپیدمیولوژی کشوری کرونا گفت: هر تجمعی می‌تواند موجب افزایش بار بیماری و گسترش اپیدمی شود. تجمع در مترو و بازار‌ها و پاساژ‌هایی که سرپوشیده هستند بسیار خطرناک است. همچنین رفت و آمد‌ها و تجمع‌های غیرضروری، در آستانه سال نو برای خرید عید می‌تواند خطرآفرین باشد و نوروز امسالمان را تلخ کند.

سوری افزود: در حال حاضر شرایط کاملا شکننده و آماده برای مواجهه با خیز چهارم کروناست و مردم باید آگاه باشند و از ایجاد تجمع‌ها خودداری کنند.

او ادامه داد: در مورد تجمع مترو‌ها می‌توانیم بخشی از جمعیت را به دلیل کار و فعالیت توجیه کنیم و بگوییم برای دلایل اقتصادی ناچارند، اما افرادی که به قصد خرید و تفریح باعث شلوغی مترو، پاساژ‌ها و بازار‌های سربسته می‌شوند، به خود، هموطنان و کادر درمان ظلم می‌کنند.

رئیس کمیته اپیدمیولوژی کشوری کرونا بیان کرد: استفاده از ماسک به تنهایی کافی نیست و باید ضمن استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی به ویژه در مکان‌های شلوغ و برای فعالیت‌های غیرضروری، رعایت شود تا نتیجه مطلوب به دست بیاید.

از حضور در بازارها و مراکز خرید خودداری کنید

مهری نیک‌بین متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به شلوغی بازار و مراکز خرید در آستانه عید نوروز، اظهار کرد: درحال حاضر مشاهده می‌کنیم که افراد جهت انجام خرید‌های عیدانه به بازارها مراجعه می‌کنند و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی به شدت کاهش پیدا کرده است و امکان خیز موج چهارم بیماری وجود دارد، از مردم خواهش می‌کنیم که چند ماه دیگر تحمل کنند تا سطح ایمنی جامعه در برابر کرونا از طریق واکسیناسیون افزایش یابد.

او ادامه داد: در صورتیکه بتوانیم از طریق واکسیناسیون در جامعه ایمنی ۵۰ درصدی ایجاد کنیم آن زمان می‌توانیم با خیال راحت و آرامش بیشتر به بازار‌ها و مراکز خرید مراجعه کنیم. در شرایط کنونی توصیه می‌کنیم افراد از تجمع در بازار‌ها جهت انجام خرید‌های نوروزی خودداری کنند.

نیک‌بین با بیان اینکه بیماری کرونا شوخی ندارد و به کسی رحم نمی‌کند، گفت: تنها با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و محدود کردن حضور در اماکن شلوغ و شرکت در تجمعات می‌توان از ابتلا به کرونا در امان ماند. در شرایط کنونی باید به این اندیشید که آیا ارزش دارد بخاطر خرید عیدانه باعث خیز بیماری شده و جان دیگران را به خطر بیاندازیم؟.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه ماسک تنها ۷۵ درصد در برابر کرونا ایمنی ایجاد می‌کند، ادامه داد: استفاده از ماسک و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی تا حدودی از ابتلا به کووید ۱۹ پیشگیری می‌کنند و هیچکدام از این موارد بطور صد درصد مانع ورود ویروس به بدن نمی‌شوند، افراد تصور نکنند که با استفاده از ماسک از مبتلا شدن به کرونا در امان خواهند ماند.

با نزدیک شدن به ایام نوروز در حالی که کارشناسان توصیه می‌کنند در شرایط موجود هموطنان خرید اینترنتی را جایگزین خرید حضوری کنند. برخی از مردم بیماری کرونا را جدی نگرفته اند و به دلیل حضور آن‌ها در بازارها و مراکز جهت انجام خریدهای عیدانه رعایت دستورالعمل های بهداشتی به شدت کاهش پیدا کرده است.

متاسفانه در برخی موارد افراد با وجود آگاهی از لزوم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، باز هم در رعایت کردن آن‌ها سهل انگاری می‌کنند و باعث ایجاد گرفتاری برای افراد زیادی می‌شوند.  نباید فراموش کنیم در شرایط حساس کنونی رعایت توصیه‌های بهداشتی وظیفه عقلی و انسانی هر یک از ما است.

به گفته متخصصان امر در شرایط کنونی از آنجا که کرونا درمان قطعی ندارد و واکسیناسیون تمام افراد هم زمان می‌برد، فقط با پیروی از سبک زندگی جدیدی که در یک سال گذشته در پیش گرفته‌ایم می‌توان از ابتلا به کووید ۱۹ در امان ماند و تنها نسخه شفابخش در مقابله با این ویروس، "شفا" (ش: شستن دست‌ها، ف: فاصله گذاری اجتماعی و ا: استفاده از ماسک) است.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
ارسال نظر: