جهانپور: عدهای مردم را به قتلگاه دعوت میکنند
به دنبال برخی پروتکل شکنیها در جامعه و البته از سوی افراد شناخته شده در شرایط شکنند کرونایی در کشور، رییس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: هنوز هم برخی مردم را به قتلگاه دعوت میکنند، هر روز یک نفر یا یک جمع کوچکی قصهای میگوید و سنگی در چاه میافکند که هزار عاقل در بیرون آوردن آن گرفتار میشوند.
دکتر کیانوش جهانپور درباره برخی پروتکل شکنیها در شرایط شکننده کرونایی در کشور، گفت: بدون اینکه شخص خاصی مد نظرم باشد، اگر اشکالی نداشته باشد عرض کنم «امیدوار بود آدمی به خیر کسان/مرا به خیر تو امید نیست، شر مرسان».
وی افزود: این بیت را خیلی صریح و شفاف آنگونه که عادت دارم و البته ترک عادت هم موجب مرض است عرض کردم، واقعا درک اینکه برخی چنین ناهمنوایی با مردم در مراحل مختلف مقابله با ویروس منحوس کرونا داشتند، دشوار است، حداقل اگر نمیتوانیم به مردم و مسوولان و دهها هزار مدافع سلامتی که ابایی ندارم بسیاری از آنها را شهید زنده این راه بنامم، کمکی کنیم یا به هر دلیل استطاعت آن را نداریم، حداقل نمکی بر زخمهای موجود نپاشیم، این حداقل انتظار است.
وی افزود: در این همه گیری اغلب اقشار در سرتاسر جهان آسیب دیدند، آسیب های اقتصادی و روانی توامان، تحریم و تهدیدهای هر روزه بین المللی علیه ملت ما هم مزید بر سایر علل بوده است. با این همه در مراحل مختلف و در ابعاد مختلف از پیشگیری، تشخیص، درمان و پژوهش و فناوری از عمده ظرفیتهای موجود استفاده شده است. حداقل اجماعی ملی حاصل شده و هر بار هم که از این نیروی عظیم اجتماعی و البته مشارکت بین بخشی مدد گرفته شد، موثر افتاده است، اما عدهای ساز ناکوک میزنند، از خارج و داخل با انگیزههای مختلف.
جهانپور ادامه داد: بدون در نظر داشتن مخاطب خاص حداقل سوال جدی این است از تضعیف روحیه عمومی، تضعیف مشارکت اجتماعی، تخریب اعتماد ملی، تشویش اذهان، دامن زدن به شایعات و حاشیهها، دمیدن در شیپور ناامیدی و ایجاد یاس چه کسی سود میکند و چه کسی زیان خواهد دید؟.
توفیق توامان مدیریت نسبی کرونا و توسعه و تجهیز بیمارستانها
جهانپور ادامه داد: در ماههای اخیر با مشارکت اجتماعی، اعمال محدودیتهای هوشمند و طرح جامعه محور شهید سلیمانی، پیش بینیهای قبلی رنگ باخت و هفتههاست توفیق نسبی مجدد مدیریت بیماری حاصل شده است. یکی از واقع بینانهترین برنامههای واکسیناسیون عمومی با چشمان باز و دور از ویترین آرایی یا شتابزدگی تدوین و اجرایی شده، کشور برغم همه مشکلات با تدبیر، امروز در حالی تمام قد درگیر و در حال مبارزه با کروناست که همزمان رکورد توسعه و تجهیز تختهای بیمارستانی جدید را هم شکسته است؛ به طوری که توسعه ۱۰۶۰۰ تخت بیمارستانی و تکمیل و بهره برداری از ۱۴۰۰ پروژه آموزشی، بهداشتی، درمانی همزمان اتفاق افتاده است.
وی افزود: همگام با همین مشکلات، خودکفایی در حوزه ماسک و تجهیزات حفاظت فردی، تخت ویژه، ونتیلاتور، تجهیزات و کیتهای تشخیصی، انواع دارو با حتی اثر احتمالی برای بیماران کرونایی، توسعه مراقبت در منزل، نظارتهای بهداشتی، مراقبتهای بهداشتی، واکسیناسیون کشوری، پرونده الکترونیک سلامت، ارتقای سرمایه انسانی نظام سلامت و... هم اتفاق افتاده است.
وی با بیان اینکه تاکنون دهها پزشک و پرستار در این راه جان خود را از دست داده اند، تاکید کرد: فراز و فرودهای رعایت دستورالعملها و مراعات نکات بهداشتی و پیامدهای آن را دیدهایم، اما هنوز هم برخی مردم را به قتلگاه دعوت میکنند، هر روز یک نفر یا یک جمع کوچکی قصهای میگوید و سنگی در چاه میافکند که هزار عاقل در بیرون آوردن آن گرفتار میشوند. انتظار زیادی نیست این که امیدوار بود آدمی به خیر کسان/مرا به خیر تو امید نیست، شر مرسان.